Android Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sponsorlu Bağlantılar

Şehriyar

Şehriyar

Üye
    Konu Sahibi
Android Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Soru:Android kurulumunda paket ayrıştırma hatası neden olur?
Cevap:
1. sebebi apk dosyasının telefonunuzla uyumlu olmaması 2. si de uygulama dağıtımcısının paketleme işleminde hata yapmasıdır..

Soru:
Rom nedir?
Cevap:
Rom'un kelime anlamı Read Only Memory, yani Sadece Okunabilen Bellektir. Sistem dosyalarının kurulduğu belleğe denir. Buradaki dosyalar silinemez değiştirilemez.. ( Pc de bazı programlar yardımıyla veya root işlemiyle değiştirilip silinebilir tabi..)

Soru:
Root nedir?
Cevap:
Root telefonunuzun ana dizinidir ve telefonun çalışabilmesi için önemli sistem dosyalarını içerir. Telefon satıcıları bu konuma erişimi kapalı tutarlar. Bunun amacı ise acemi olan kullanıcıların sistem dosyalarını yanlışlıkla silmemeleri için bir önlemdir. Root işlemiyle ROM belleğe erişimi açıp oradaki dosyaları silme-değiştirme yetkisi kazanırız.
Soru: Root gerekli midir? Oyunlarda Root gerekli midir?
Cevap:
Root mecburi değil, keyfidir.. Mesela ekran görüntüsü almak için veya telefonda bazı sistem dosyası değişiklikleri yapmak için root yapmanız gerekir. Normal kullanımda ve oyunlarda root gerekmez.

Root yapmak için bu konuyu inceleyebilirsiniz.. Yalnız baştan söyliyim benim telefonuma root olur mu gibi sorular sormak yerine x telefonumda denedim çalışıyor gibi mesajlar görmek diğer arkadaşlar içinde yararlı olacaktır.. Kimse denemezse nerden bileceğiz ki çalışıp çalışmadığını..

http://www.maxicep.com/android-romlar/root-edilmemis-telefon-kalmasin-telefonunuzu-kisitlamalar-olmadan-kullanin-532847.html


Soru:
APK ve SD nedir ?
Cevap:
Apk dosyası Android'de program-oyun uzantısıdır. Yükleme dosyaları .apk formatında olur.. SD dosyalarını oyun paylaşımlarında görürsünüz.. SD dosyaları oyunun data dosyalarıdır. Yani oyunun görüntülerinin seslerinin falan olduğu dosyalardır. Normalde bu dosyalar apk dosyasını telefona yükledikten sonra wi fi bağlantısıyla otomatik indirilir ama wifi bağlantısı olmayanlar için bu sd dosyaları da paylaşılır apk dosyasının yanında..


Soru:
Android markette aradığım uygulamayı bulamıyorum?
Cevap:
Android market ülkemize kısıtlı geliyor.. Bu kısıtlamaları kaldırmak için MarketEnabler veya MarketAccess programlarını kullanabilirsiniz.Forumda mevcut..

Soru:
Bazı programlarda çıkan reklamlar beni rahatsız ediyor nasıl kurtulabilirim?
Cevap:
Adfree programıyla bu sorunu çözebilirsiniz. Forumda mevcut..

Soru: Oyunlar nasıl yüklenir bilmiyorum?
Cevap:
http://www.maxicep.com/android-oyun/android-oyun-yukleme-bilmeyenler-icin-551567.html

zamanla güncellenecek...
 
  • Beğen
Tepkiler: tekinhar, ferhat068, BaranASYA ve 8 diğerleri


Üst Alt