Android Cihazlar'da Rehber Nasıl Yedeklenir?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Android Cihazlar'da Rehber Nasıl Yedeklenir?
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu konuda çeşitli yöntemler kullanarak, Nasıl kolay bir şekilde rehberinizi yedekleyebileceğinizi anlatacağım:

Android Rehber Yedekleme;

Android Cihazlarda rehber aşağıdaki yöntemler ile yedeklenebilir:

1- Google Yedekleme sistemi kullanarak

2- İçe ve dışa aktarma yöntemi ile

3- Bulut sunuculara kaydetme

Google Yedekleme ile Android rehberi nasıl yedeklenir?

Google Yedekleme ile Android rehberinizde bulunan kişiler kolayca yedeklemek mümkündür. Bunun için, için ilk adım telefonunuzdan Ayarlar sekmesini bulmalısınız. Ayarlar sekmesine tıkladıktan sonra burada Hesaplar & Senkronizasyon seçeneğine gelmelisiniz.


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Bu sekmeye tıkladığınızda, telefonunuzda kayıtlı olan çeşitli hesapları göreceksiniz. Bunların arasından Google hesabını bulmanız ve bu sekmeye tıklamanız gerekiyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Google sekmesine tıkladığınızda karşınıza çeşitli Google uygulamalarını göreceksiniz. Bu ekranda Google sunucularına yedeklemek istediğiniz tüm bilgilerinizi görebilirsiniz. Bu seçenekler arasında Kişiler ya da Rehber olduğunu da göreceksiniz. Senkronize et seçeneğine tıklamanızla birlikte, bilgileriniz senkronize olacaktır.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Aktarma işlemi bittiğinde, Yeni telefonunuza yada başka bir cihaza, Bu Google hesabı ile giriş yapmak suretiyle tüm bu bilgilerinizi otomatik olarak, yeni cihaza aktarabilirsiniz. Veya; istediğiniz zaman erişebilirsiniz

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Android rehberi içe ve dışa nasıl aktarılır?

eğer yukarıdaki gibi, Android rehber yedekleme işlemi yapmak istemiyorsanız, Bir başka işlem daha var: İçe ve dışa aktarma. Bu yöntemle birlikte rehberinizdeki kişiler bir dosya halinde, istediğiniz bir yerde saklanabilir.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Bunu yapabilmek adına telefonunuzdaki Rehber uygulamasına girmelisiniz. Daha sonra Rehber uygulamasındaki Ayarlar kısmına gitmelisiniz. Ayarlar sekmesine geldiğinizde karşınıza İçe ve Dışa aktarma kısmını göreceksiniz.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Telefon numalarınızı yeni telefonunuza aktarmak için ilk yapmanız gereken adım, eski telefonunuzdaki numaraları dışa aktarma olmalı. Eski telefonunuzda rehber ve ayarlar sekmesinden Dışa Aktar seçeneğini seçmelisiniz. Ardından telefon size numaraların nereye kaydedilmesi gerektiğini soracak. Burada SIM Kart ya da Hafıza Kartı seçeneklerini görebilirsiniz. Hangisini isterseniz seçtikten sonra işlemin tamamlanmasını beklemelisiniz.

Ardından kayıt ettiğiniz SIM Kartı ya da Hafıza Kartını yeni telefona takmalısınız. Yeni telefona bu kartı taktıktan sonra, yine Rehber uygulamasın gitmeli ve Ayarlar seçeneğinden İçe ve Dışa aktar yerine gelmelisiniz. Burada İçe aktar dedikten sonra numaraları kolay bir şekilde aktarabilirsiniz.

Dieğer Bulut sunucular kullanılarak Android rehber yedekleme nasıl yapılır?

Google sunucuları dışında başka bulut sunucular üzerine bilgi kaydetmek de mümkündür. Bunun için çeşitli bulut sunucu uygulamalarını kullanabilisiniz. Örneğin; Xiaomi modellerinden bir tanesini kullanıyorsanız, bilgilerinizi Xiaomi Cloud sunucuları üzerinde yedelemeniz mümkün. Diğer telefon üreticilerinin de kendi bulut sunucu servisleri bulunmaktadır.

Telefon üreticilerinin yanı sıra Microsoft ya da buna benzer büyük şirketlerin kendi sunucuları üzerine telefon rehberinizi aktarmanız mümkün. Hatta birçok GSM Operatörü de benzer hizmetler sunmaktadır.

Tüm bunlar için farklı yollar bulunduğu için kullandığınız bulut sunucu servisi üzerinden bu aktarma işleminin nasıl yapılacağına bakabilirsiniz.


 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: bveo1990, Mesut Aktaş, MAERKEK ve 1 kişi daha


Üst Alt