Android 4.4 Kitkat, Kasım Ayında %1.1 Oranına Ulaştı

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Android 4.4 Kitkat, Kasım Ayında %1.1 Oranına Ulaştı
Android KitKat, kullanım oranını arttırmaya devam ediyor.

Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi akıllı telefon ve tabletler başta olmak üzere bir çok farklı cihaz üzerinde kullanılıyor. Açık kaynak kodlu olarak geliştirilmesi nedeni ile özelleştirilmeye elverişli olması, üreticiler tarafından da tercih edilmesine neden oluyor.



Google şimdiye kadar bir çok farklı sürüm ile karşımıza geldi. Son olarak ise Ekim ayı sonunda Android 4.4 KitKat adında ki yeni sürümünü yayınladı. Kısa sürede KitKat üzerinde çalışan akıllı telefonlar ya da önce ki modeller için güncellemeler de gelmeye başladı.

İlk Android KitKat güncellemeleri Google’ın Nexus akıllı telefon ve tablet modelleri ile, Google Edition olarak sunulan akıllı telefonlar için geldi.

Her ay Android sürümleri ile ilgi oranlarını sunan Google’ın, Kasım ayı verilerine baktığımızda 1 aylık sürede Android 4.4 KitKat’ın %1.1 oranına ulaştığını görüyoruz. Jelly Bean ise Android 4.1, 4.2 ve 4.3 olarak % 54,5 ile en çok kullanılan Android sürümü olmayı başarıyor.

Bir önce ki model olan Android 4.0.x Ice Cream Sandwich ise %18.6 oranına sahip. Android 2.3.x GingerBread ise düşüşüne devam ederken, yine de %24.1 ile hala güçlü durumda.

Android 4.4 KitKat, Kasım ayında %1.1 oranına ulaştı
 
fk555897

fk555897

Üye
Jelly Bean'in yaygınlaşması bile büyük başarı.
 
  • Beğen
Tepkiler: erdi_s ve reflex


Üst Alt