Haber Android 4.4 KitKat Alacak Samsung Cihazların Listesi Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

AdemOyuklu

Üye
    Konu Sahibi
Android 4.4 KitKat Alacak Samsung Cihazların Listesi Yayınlandı
Android 4.4 KitKat Alacak Samsung Cihazların Listesi Yayınlandı [Uluslararası Galaxy S III için Güncelleme Rafa Kaldırıldı]



Samsung telefonların Android 4.4.2 KitKat güncelleme takvimini ortaya koyan bir belge şirkete en yakın kaynaklardan biri olan tarafından yayınlandı. Daha önce de benzer listeler yayınlanmış ancak bu defa daha düşük donanımlı cihazlar için ilk defa bir takvimden söz ediliyor.


Uluslararası Galaxy Note II için güncelleme geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Söz konusu telefonun LTE versiyonu içinse güncellemenin tamamlandığı görülüyor. Galaxy S III’ün 2GB’ye sahip LTE modeli ve Galaxy Note 3 Noe için Android 4.4 güncellemesi bu ay içerisinde yayınlanacak. Listede sıralanan Galaxy S4 mini, Galaxy S4 mini LTE, Galaxy Grand 2, Galaxy Mega 5.8 ve Galaxy Mega 6.3 modelleri içinse KitKat dağıtımı haziran ayı içerisinde başlayacak.

Listede güncelleme almayacağı açıklanan Galaxy S III’ün uluslararası versiyonundan söz edecek olursak; görünüşe bakılırsa Samsung 60 milyon satan 2012 yılı amiral gemisi akıllı telefon için resmi güncelleme desteğine son verdi. Galaxy S III için güncellemenin rafa kaldırılmasında 1GB RAM’in etkisi olabileceği tartışıladursun, SamMobile’ın yayınladığı bir başka rapor sorunun TouchWiz arayüzü sistem uygulamalarının yüklenmesinde yaşanan sorunlardan dolayı olduğunu ortaya koydu.



Samsung’un sistem uygulamalarından yaşanan sorundan dolayı Google’dan baskı gördüğü de bildirildi. Android 4.4 açıklandığında mobil dünyasında henüz 18 ayını tamamlamayan ve üstelik 60 milyon satan bir telefon KitKat’e yükseltilmeyecek olması Google’ın canını fena sıkmışa benziyor. Google ve kullanıcılar cephesinden yapılacak baskılar sonuç verir mi bilinmez ancak, Samsung’un zaten eleştirilen TouchWiz arayüzü daha fazla eleştiriden nasibini alacaktır.

Son olarak Samsung, Galaxy S5 için Android 4.4.3 güncellemesi için test sürecinin başlattı. Yine aynı şekilde listede yayınlanan bazı cihazların da direkt Android 4.4.3 güncellemesine yükseltimesi bekleniyor. Bu sebeple listede yer alan takvim gecikmeye uğrayabilir.

 
  • Beğen
Tepkiler: nanotex


Üst Alt