Android 4.0 ile 4.1 arayüz hız karşılaştırması..."Video"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fnldstntn

Üye
    Konu Sahibi
Android 4.0 ile 4.1 arayüz hız karşılaştırması..."Video"
[video=youtube;V5E5revikUU]http://www.youtube.com/watch?v=V5E5revikUU&feature=player_embedded[/video]

Google mühendisleri yeni tanıtılan Anroid JB 4.1 sürümünde arayüzün fps değerini 60 fps arttırarak 120fps çıkardılar.Bu videodada fark ağır çekimde gösteriliyor...

Project Butter Nedir?
Project Butter, adı üzerinde Android arayüzünün tereyağı gibi kayması için geliştirilen bir proje. VSync, üçlü tamponlama ve dokunmatik cevap iyileştirmeleriyle oluşturulan bir kod yumağı.
Project Butter'ın İlginç Detayları:
Project Butter, işletim sistemine entegre kodlardan oluşmuyor. Yani sadece Jelly Bean'in Launcher (başlatıcı)'da bulunuyor. Yani Android 4.1 Jelly Bean kullandığınızda başka bir launcher kullanırsanız, bu arayüz hızından mahrum kalabilirsiniz.
VSync teknolojisi, bilgisayarlarda oyun ayarlarından alıştığımız birşey. Ekrandaki FPS'yi sabitlemeye yarar. Vsync sayesinde arayüzün hızı 60 FPS altına düşmeyecek şekilde zorlanıyor. Arayüz geçişlerindeki tüm efektlerde ve animasyonlarda Vsync aktif olacak.
Tripple Buffering yani üçlü tamponlama sayesinde ekran, işlemci ve grafik işlemci arasında maksimum uyum sağlanıyor. İşlemcinin ve grafik işlemcinin gücü, dengeli bir biçimde arayüze yansıtılıyor ve çok hassas geçişler sağlanmış oluyor.
Artan dokunmatik duyarlılıkla beraber, donanım tam olarak kullanabildikten sonra sizin parmak hareketleriniz daha etkili bir şekilde telefona hükmedecek. Ekranda parmağınız hareket halindeyken, işlemci hızı daha yükselecek ve donanımsal olarak performans asla geri düşmeyecek.
İlk sayfada gördüğünüz gibi Android'in arayüzü artık 60 FPS sınırını geçiyor. Jelly Bean başlı başına sadece Project Butter için bile değerli denebilir.

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady

PriZm

PriZm

Üye
benim merak ettiğim 120 fps ye çıkardılarsa ve ekran büyük ihtimalle 60 hz de çalışacaktır,ekranda artifact olmasına neden olmazmı? vsnyc gibi birşey olmazsa tabi.

fnldstntn

Üye
    Konu Sahibi
benim merak ettiğim 120 fps ye çıkardılarsa ve ekran büyük ihtimalle 60 hz de çalışacaktır,ekranda artifact olmasına neden olmazmı? vsnyc gibi birşey olmazsa tabi.

Dediğinden pek bişey anlamadım fakat JB 4.1 en azından çift çekirdekli işlemci gerektirecek diye duymuştum bu yüzden güçlü süstemlere göre optimize ediliyor...

PriZm

PriZm

Üye

Dediğinden pek bişey anlamadım fakat JB 4.1 en azından çift çekirdekli işlemci gerektirecek diye duymuştum bu yüzden güçlü süstemlere göre optimize ediliyor...
ya şu oyunlarda yokmu fps sınırlamak için vsnyc kullanıyorlar,ondan bahsediyorum.bu konuyu bilenler anlayacaklardır beni.

Sertug1991

Sertug1991

Üye
S3 e gelirmi bu 4.1

TheMadness

TheMadness

Üye
Kesin gelir

fnldstntn

Üye
    Konu Sahibi

ya şu oyunlarda yokmu fps sınırlamak için vsnyc kullanıyorlar,ondan bahsediyorum.bu konuyu bilenler anlayacaklardır beni.

Biraz araştırdım ve bu açıklamayı buldum...Sanım bu cevabı veriyor..

R.A.M

R.A.M

Üye
Ne olursa olsun android çok hızlı gelişiyor. :oke:

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady

fnldstntn

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi farkettimde bunda kendi arayüzlerini kullanan HTC Samsu gibi şirketlir yararlanamayacak...Bu JB 4.1 in kendi arayüzüne özel birşey...

klongs

klongs

Üye
​sadece nexuslar için mi olacak

PriZm

PriZm

Üye
Eğer Jelly Bean daki hızlanma bir launcher hızlanması ve bu sürümün en önemli özelliği bu ise bu güncellemeden pek birşey beklemiyorum.ICS den farkı olmayacak.bense google jelly bean'ı Linaro ile kodlar diye düşünmüştüm :S

Dampierre

Dampierre

Üye

Arrifact degilde kırılmalar olabilir 60 hz ekranfa 120 fps ile

Bence çok gereksiz. Bosuna gpu+cpu+batarya israfi. Insan gozu o kadar rahat farkedemez o degisimi.

PriZm

PriZm

Üye
Arrifact degilde kırılmalar olabilir 60 hz ekranfa 120 fps ile

Bence çok gereksiz. Bosuna gpu+cpu+batarya israfi. Insan gozu o kadar rahat farkedemez o degisimi.

Artifact derken o dediğini kastetmiştim.

zaten yanlış bilmiyorsam insan gözü en fazla 60 fps ye kadar algılayabiliyor.adamların bu testi yaparken neden profesyonel kamera kullandıkları belli:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt