Andre Santos'tan veda toplantısı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Andre Santos'tan veda toplantısı


Fenerbahçe'den ayrılarak, İngiltere'nin dünyaca ünlü kulübü Arsenal'a transfer olan Andre Santos, sarı-lacivertli camiaya veda etti.

Futboldaki şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe'den ayrılarak, İngiltere'nin dünyaca ünlü kulübü Arsenal'a transfer olan Andre Santos, sarı-lacivertli camiaya veda etti.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde antrenman sonrası basın toplantısı düzenleyen Brezilyalı futbolcu, herkesin bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, iki yıllık Fenerbahçe kariyeri boyunca kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal'a transfer olan Brezilyalı oyuncu Andre Santos, bu transferin tüm kesimlerin menfaatlerine uygun olduğunu söyledi ve duygusal anların ağır bastığı vedasında sarı-lacivertli taraftarlardan başkan Aziz Yıldırım'a, yöneticilerden takım arkadaşlarına, teknik heyetten kulüp çalışanları ve basın mensuplarına kadar herkese tek tek teşekkür etti.

Brezilyalı futbolcu, transferiyle ilgili bir soruya, ''Benim için bir fırsat doğmuştu ve Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpten, Ansenal gibi büyük bir kulübe gitmek için teklif gelmişti. Fenerbahçe'den, geçmişteki güzel anılarımdan sonra ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyorum'' dedi.

Fenerbahçe taraftarlarına, Türkiye'de bulunduğu süre içinde kendisine gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle teşekkür eden Andre Santos, ''Burada kaldığım süre içinde her zaman, her yerde mutlaka Fenerbahçe taraftarının yanımda olduğunu hissettim. Burada bulunduğum iki sezon boyunca bana ve takıma çok büyük destek verdiler. Fenerbahçe taraftarına bana verdiği destek, sevgi ve saygı için teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

''TEKLİFİN BENİM VE KULÜBÜMÜN MENFAATLERİNE UYGUN OLMASINA ÖZEN GÖSTERDİM''
Andre Santos, şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecinde sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe ilgili olarak, ''Fenerbahçe'nin ve futbolun içinde bulunduğu zor durum malum. Herkes sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Buradan gidişimin sebebi Fenerbahçe'yi sıkıntılı durumda bırakmak değil, bana gelen bir teklif oldu. Bana yararlı olduğunu düşündüm. Güzel bir teklif olduğunu ve kulübümün menfaatlerine de uyduğunu düşündüm. Teklifin benim ve kulübümün menfaatlerine uygun olmasına özen gösterdim. Tüm bunları toplayınca herkesin menfaatlerine uygun, herkesin mutlu olabileceği bu transfer gerçekleşti. Gönül isterdi ki Fenerbahçe formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynayayım. Ancak hayatta her şeye hazırlıklı olmak lazım'' dedi.

Fenerbahçe kariyeri boyunca mutlu ve mutsuz anlar yaşadığını, mutsuz anları hatırlamaktan hoşlanmadığını kaydeden Brezilyalı futbolcu, ''Mutlu anlarım çok daha fazlaydı. Burada kendimi evimde gibi hissettim. Transferimi gerçekleştiren insanlar, kulübün bütün çalışanları, burada beni evimde gibi hissettiren herkes gönlümün bir yerinde. Fenerbahçe formasını giydiğim her an
benim için özel oldu'' ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine, Türkiye'de bulunduğu süre içinde en güzel golünü, geldiği ilk sezon Kadıköy'de Sivasspor'a attığı gol olarak gösteren Brezilyalı futbolcu, en anlamlı golü olarak da geride kalan sezon yine Kadıköy'de Gaziantepspor'a son saniyelerde attığı golü seçti.

''BAŞKANIMIZA ŞANS, GÜÇ VE SABIR DİLİYORUM''
Futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım hakkındaki görüşleri de sorulan Andre Santos, ''Başkana en azından sarılarak vedalaşma imkanı bulamıyorum. Fenerbahçe'ye transferime onay veren kişi olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendisine şans, güç ve sabır diliyorum. Umuyorum en kısa sürede bu anlaşmazlıklar ortadan kalkacak ve başkanımız görevine devam edecektir. Aynı zamanda bütün yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, kulübün bütün çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum'' dedi.

''ALEX, IŞIĞIYLA TÜRK FUTBOLUNU AYDINLATACAKTIR''
Veda toplantısında vatandaşı Alex de Souza'ya övgüler yağdıran Andre Santos, ''Alex'e, burada kaldığım sürede bana verdiği destek için teşekkür ediyorum. Buraya gelen herkes için referans olmuş kişidir. Eğer burada bütün camiaların sevgisini kazandıysa, tırnaklarıyla kazıyarak buraya geldi, bu sevgi ve saygıyı hak etti. Attığım gollerdeki pas ve asistleri için kendisine minnet borcumun olduğumu düşünüyorum. Burada kaldığı sürece ışığıyla Türk futbolunu aydınlatacaktır'' ifadelerini kullandı.

Brezilyalı futbolcu, beraber forma giydiği bütün takım arkadaşlarına kendisine verdikleri emekler için ayrı ayrı teşekkür ederken, ''Özel bir parantez de teknik direktörümüz Aykut Kocaman'a açmak istiyorum. Brezilya'ya kadar gelip beni transfer edenlerin başında geliyordu. Burada olduğum sürece bana verdiği emekleri için teşekkür ediyorum'' dedi.

Brezilyalı futbolcu, konuşmasının sonunda, Fenerbahçe'ye beraber geldiği Christian'dan ayrı kalacağı için üzgün olduğunu kaydederek, ''Onsuz bir takımda forma giymek benim için zor olacak'' diye konuştu.

Toplantının ardından Andre Santos, sarı-lacivertli takımın medya sorumluları ve Fenerbahçe muhabirleriyle sahada hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt