Analiz: Valensiya Grand Prix..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Analiz: Valensiya Grand Prix..


Pist Uzunluğu: 5.440km

Pistin Karakteristiği: Sokak Pisti

Toplam Tur: 57

Tahmini Tur Derecesi: 1dk 37sn

Tahmini En Yüksek Sürat: 11 ve 12. virajlarının arasındaki düzlüğün sonunda yaklaşık 320kmh

Toplam Viraj Sayısı: 25,14 sağ,11 sol viraj.

En Hızlı Viraj: 14. viraj hızlı sağa dönüş yaklaşık 180kmh

Geçiş Olanakları: Tam olarak bilinmemekle birlikte burada şu ana kadar F3 ve GT araçları yarıştı. Fakat 12 ve 17. virajlarda geçiş olasığı yüksek görünüyor 2 virajda yavaş ve çıkışında uzun düzlüklere sahip.

Genel Hava Koşulları: Yılın bu zamanında İspanya'nın Akdeniz sahilleri güneşli ve sıcak geçer. Hava sıcaklığı yaklaşık 30C civarı oluyor. Bu da sıcaklık bakımından son Macaristan GP'sine benziyeceğini gösteriyor.

İlk Virajdaki Kaza Olasılığı: Bilinmiyor. İlk viraj sağa hızlı bir viraj, çok sorun olacağı düşünülmüyor. Fakat devamında 2. ve 3. virajlar daha dar ama 3.virajında apex kısmında geniş kaçış alanları var ve duvarlar çok yakın pilotlar viraja girerken iki kez düşünmeliler ve dikkatli olmalılar.

Valensiya Hakkında Bilgiler:
*Valensiya 9 meydana sahip İspanya'nın 3. en büyük şehri. Pist birbirinden bağımsız 4 farklı liman bölgesinin olduğu bölgeye kuruldu.

*Pist daha önce Sepang, Bahrain ve İstanbul pistlerini tasarlayan Hermann Tilke tarafından tasarlandı.

*Takım garajları eski Liman dükkanlarının olduğu bölüme yerleştirildi.

*Pistin bir bölümünde araçlar kuzey ve güney limanları arasında bulunan köprüden geçecekler.

*Pist benzer sokak pistleri ile benzer güvenlik önlemleri ile donatılmış. Pist 14 metre genişliği sahip, aynı şekilde uzun düzlükler ve fazlaca kaçış alanları var.

*Pistin Liman bölümünün büyük bir bölümü 2007 yılında düzenlenen, 2009'da yapılacak olan Amerika Yat Şampiyonası için yenilendi.
 


Üst Alt