Anadolu'da yaşayan 10 vahşi hayvan

Sponsorlu Bağlantılar

jotem173

jotem173

Üye
    Konu Sahibi
Anadolu'da yaşayan 10 vahşi hayvan
Anadolu Parsı

Anadolu'da hala varlığını sürdüren Anadolu Parsı, Orta Doğu ve Batı Asya’da yaygın olan İran Parsı’nın Anadolu’da yaşayan bir ırkıdır.



Çizgili Sırtlan

Afrika’nın sembolik canlılarında biri olan sırtlan türlerinden farklı olarak bu türe son yıllarda Güneydoğu Anadolu ve Hatay il sınırları içerisinde rastlanmıştır.



Karakulak

Dünyaya Orta Asya'dan Türklerle birlikte yayıldığı söylenmektedir. Doğada düşük yoğunlukta bulunmaları ve iyi gizlenmeleri sebebi ile vahşi yaşamda görülmeleri çok zordur.



Vaşak

Genellikle engebeli arazilerde ve çam ormanlarında yaşarlar. Geceleri avlanan vaşaklar gündüzleri pek görünmezler. Normal bir kediden 5 kat daha büyüktür ve evcilleştirilebilir.



Yaban Koyunu

Anadolu'daki endemik türlerden biri olup, tüm dünyada sadece Türkiye' de yaşamaktadır. Konya Bozdağ’da koruma altında olan, Karaman ve Nallıhan’da doğal yaşama bırakılan anadolu yaban koyunlarının sayıları son yıllarda düşüşe geçmiştir



Köpek Balığı

Dünya denizlerinde bulunan yaklaşık 350 köpek balığı türünün 34′ünün ülkemiz sularında yaşadığı tahmin edilmektedir, hatta en tehlikeli köpek balığı türü olan Büyük Beyaz Köpek balığı bir çok kez ülkemiz sularında gözlemlenmiştir.



Balina

Dünyada 78 adet balina ve yunus türü bulunmaktadır. Türkiye denizlerinde ise bazıları nadir de olsa toplam 10 tür gözlenebilmektedir.



Akdeniz Foku

Akdeniz fokunun en büyük yaşam alanlarından biri de ülkemizdir. Akdeniz foku bugün dünyada sadece Türkiye, Yunanistan, Fas, Moritanya ve Madeira Adaları’nda yaşamakta olup toplam nüfusu 600 civarında tahmin edilmektedir.



Boz Ayı

Yaşayan en büyük etçil hayvanlardan biri olan Boz Ayı Türkiye’de özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde görülmektedir.



Kurt

Türk mitolojisinde de önemli yeri olan kurt, Türkiye’de özellikle dağlık bölgelerde küçük sürüler halinde yaşamaktadır.
 
  • Beğen
Tepkiler: coolasker54
Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
Vaşak :ehe:
 
  • Beğen
Tepkiler: jotem173


Üst Alt