Amin ne demek, ne anlama geliyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Amin ne demek, ne anlama geliyor?
Sürekli olarak kullandığımız ''Amin'' kelimesinin anlamı ne ve ne demek çok merak ediliyor. Aslında Amin kelimesi ne anlama geliyor kullandığımız halde kendimiz bile bilmiyoruz.

Amin kelimesini sürekli olarak kullanmamıza rağmen, bu kelime Kuran-ı Kerim’in herhangi hiçbir noktasında geçmemektedir. Fakat tüm Müslümanlar okunan bir dua yada kabul olmasını istedikleri konu ardından Amin (Amen) derler.

Amin kelimesi Hadis’i Şerif’lere dayanırken, şu iki ayeti örnek olarak gösterebiliriz;

Hz. Ebu Hureyye ( R.A ) anlatıyor; “İnsanlar amin demeyi terk ettiler. Halbuki Resulullah ( A.S ), namazda “gayri’l mağdubi aleyhim ve la’ddallin” deyince amin derdi, bunu ön saftakiler işitirdi, sonra mescid amin sesi ile dalgalanırdı. “

Hz. Aişe ( R.A ) anlatıyor; “Yahudiler, sizi selamınız ve amin deyişiniz sebebi ile kıskandıkları kadar, bir başka şey için kıskanmamışlardır” diye buyurmuşlardır.

Amin kelimesi İslamiyet’e Hz. Muhammed’in ölümünden 300 yıl sonra hadis kitapları ile girerken, Hıristiyanlığa ise Yahudilikten geçmiştir. Manası olsun demek olan Amin kelimesi, İbranice’de su anlamı taşırken Hıristiyanlıkta “Amen” olarak kullanılır.

İslam hadislerine göre, Hz. Muhammet Fatiha süresini okurken sonuna geldiğinde, Cebrail görünerek ve Amin demesi için ikaz etmiştir. Bu olaydan sonra Hz. Peygamber, Müslümanlara imam amin dediğinde sesli olarak Amin deyiniz demiştir.
 
  • Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen, tdd46 ve kanat_58


kanat_58

kanat_58

Üye
RABB'İM tüm dualarımızı kabul etsin hakkımızda herşeyin hayırlısını ölümünde hayırlısını versin amin
 


Üst Alt