Amd işlemci ve Nvidia Grafik tabanlı Pc. Konfigürasyonu.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
husnu16

husnu16

Üye
    Konu Sahibi
Amd işlemci ve Nvidia Grafik tabanlı Pc. Konfigürasyonu.
Arkadaşlar Merhaba.

Acaba rica etsem bana kullanım tecrübeleriniz dayanarak ve günümüz teknolojilerine uygun olarak, "Amd işlemci ve Nvidia Grafik tabanlı 950 - 1000 TL. Mali bütçeli sadece kasadan oluşan bir konfigürasyon oluşturabilirmisiniz ? İnternet kafe de kullanılmak için tasarlanması gerekiyor. Performans, ekonomoni ve dayanıklılığın iç içe Olması da şart tabii bu durumda.

Teşekkürler..

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Ana makina olarak mı kullanacaksın?

husnu16

husnu16

Üye
    Konu Sahibi
Yok hayır müşterilerin kullanımına sunulacak sayın moderatörüm.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
sadece kasa mı

--------------- Ekleme ---------------

arkadasım bilmyiorm nasıl oyunlar yükleyeceksin ama iyi bi sistem topladm monitörsüz 1035 tl e geldi.
AMD Phenom II x2 555(3.2 ghz) 7mb 938 p black edition
Gigabyte 880 GM-ud2h anakart
kingstone 4 gb(2*2)1333 mhz ddr3
palit gts250 1 gb 256 bit gddr3 ekran kartı(bunun yerine aynı fiyata gigabyte gts450 alabilirsn)
samsung 1tb 7200 rpm 32 mb sataII
gigabyte setto 1024 550 w ATX kasa
fiyat 1035 tl
ben bunu exa dan topladım vatandan alırsan bütün parcalarını daha ucuza getirirsin

husnu16

husnu16

Üye
    Konu Sahibi
Abi çok saol ya tam kafamdakileri yansıtmışsın aslında hani fikir bazında.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
Golddan falan baya ucuza getirttirirsin pazarlık yaprsın baya sonucta bir sürü malzeme alıyorsun

erdovan

Üye
sadece kasa mı

--------------- Ekleme ---------------

arkadasım bilmyiorm nasıl oyunlar yükleyeceksin ama iyi bi sistem topladm monitörsüz 1035 tl e geldi.
AMD Phenom II x2 555(3.2 ghz) 7mb 938 p black edition
Gigabyte 880 GM-ud2h anakart
kingstone 4 gb(2*2)1333 mhz ddr3
palit gts250 1 gb 256 bit gddr3 ekran kartı(bunun yerine aynı fiyata gigabyte gts450 alabilirsn)
samsung 1tb 7200 rpm 32 mb sataII
gigabyte setto 1024 550 w ATX kasa
fiyat 1035 tl
ben bunu exa dan topladım vatandan alırsan bütün parcalarını daha ucuza getirirsin
ekran kartı ati olabilir cünkü amd ati ile uyumlu calısıyor

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
olabilir tabi ama gts 250 iyi bi kart biraz daha para verirse hd5770 alsın:oke:

erdovan

Üye
olabilir tabi ama gts 250 iyi bi kart biraz daha para verirse hd5770 alsın:oke:
valla kardeş ben ati yi amd ile calısıyor biliyorum nvidia yı da intele tavsiye ediyorlar tabiki iyisini alsın 200 liranın üstünde olsun ama amd toplıycaksa ati derim

husnu16

husnu16

Üye
    Konu Sahibi
Daima Nvidia arkadaşım Nvidia ! :oke:

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
ATI, AMD'nindir ve tüm Donanımları da birbirleri ile uyumlu çalışır. Bundan ziyade AMD'nin Donanımları, Nvidia mimarileri ile de kullanılabilir. Yani herhangi bir uyumsuzluk söz konusu olamaz.

Farklı iki rakibin, Sistem kombinasyonuna gelecek olursak tavsiyem şu şekildedir :

AMD Phenom II X2 560 3.3 GHz 7MB AM3 938p Cpu işlemci

ASUS M4N75TD nForce 750a SLI DDR3 2200MHz 16x AM3 Anakart ( Bu Anakart çoklu Ekran kartı desteğini sağlıyor. Yani Nvidia Force'a bağlı olarak Multi GPU Support, Nvidia SLI Technology, SLI Bridge System ( Çoklu Ekran kartı desteği, Nvidia SLI teknolojisi ve Nvidia Köprüleme Sistemini ) kullanarak iki Ekran kartı takabiliyorsunuz. Yalnız sadece eşi olan Ekran kartını takabilirsiniz. Anakart CPU, Kasa fanı hızını dengede tutuyor. Maksimum 16GB'a kadar 2200MHz hızında Ram takabiliyorsunuz. AMD AM3 Phenom II, AMD Phenom X3, AMD Phenom X4, AMD Phenom X6, AMD Athlon II, Sempron ve 100 serisi İşlemcilerini destekliyor. Buna bağlı olarak 45nm mimarisi ile üretilen AM3 CPU'ları destekliyor. 140 Watt'a kadar İşlemci desteğini sağlıyor. Ayrıca Anakart, AMD'nin çıkarmış olduğu Hyper Transport teknolojisine sahiptir. Yani bu teknoloji, İşlemci ile tüm Donanımların en hızlı şekilde haberleşmesi için yapılmıştır. Buda aynı kanal üzerinden sağlanır ve en iyi bantgenişliği sağlanır. Yani bu Anakart, sizin istediğiniz gibi AMD ve Nvidia için yapılmış olan bir Anakarttır. 16x hızında iki Ekran kartını takmanız için iki tane PCI-Ekspres 16x Slotu bulunuyor. Bunlardan ayrı olarak 2x PCIe ve 2x PCIe 2.0 bulunuyor. AGP olarak 8x'i de barındırıyor. Anakart özellikle Overclock potansiyelliği bakımından iyi derecededir. 12 tane USB 2.0 Portu bulunuyor. Bunlar Anakartın genel özellikleridir. Diğer birçok özelliği mevcuttur. Yazıları İngilizce'den Türkçeye çevirdim. Yani Ana sitesinde ki yazılardır.

ZEPPELIN 6GB ( 3x2GB ) DDR3 1600MHz Soğutuculu Triple Kit Ram

XFX EX-HD-679X-ZHFC HD6790 1GB 256Bit GDDR5 16x Ekran kartı ( Anakart özellikle Nvidia'ya bağlı olarak XFX mimarileri ile özellikle uygun olduğu için, en iyi şekilde performans alabilirsiniz. )

WESTERN DIGITAL WD10EARS Caviar Green 1TB 64 MB Sata HDD

THERMALTAKE V3 Fu*ll Siyah MidTower 600 Watt PSU ( güç kaynağı ) Dizaynı bakımından hoş ve Donanımları en iyi şekilde barındıran bir kasadır.

Sistem toplam olarak 1085 TL'ye geliyor ve İnternet kafe de kullanılmak için ideal ve performanslı bir masaüstü bilgisayarıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt