AMD, Intel karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
    Konu Sahibi
AMD, Intel karşılaştırması
F/P birincisi diyen dergilerdir Uruloki. Siz her zaman dergilere güveniyorsanız söyleyecek söz yok. Ama yaptığım testlere göre F/P konusuna gelince, AMD İşlemcilerinin tümünün F/P değeri ve Overclock potansiyelliği iyi. Fakat hep aynı mimariyi üretiyorlar. Tüm incelediğim İşlemcilerinde F/P açısından bir fark göremedim. Ayrıca AMD'yi sadece F/P, performans ve fiyat için alıyorlar. AMD işlemcileri sadece oyun açısından performanslıdır. Bu İşlemciyi alanda zaten oyun için alıyor. AMD'nin önbelleği ve saat hızı o kadar kuvvetli değildir. AMD Phenom II X6 İşlemcisine baktığımızda ön bellek 9MB. Intel'in son teknoloji bir İşlemcisi ise 12MB ön bellek ve Lga1366 soket teknolojisini kullanıyor. Intel bu açıdan ve su soğutmalı bakımından AMD'den daha yüksek performans verir. Tüm video testlerinde ve benim yaptığım testlere göre AMD'nin 6 çekirdekli bir İşlemcisi i7'nin yanından geçemiyor. Burada i7, X6 kıyaslaması yapamazsınız. Ayrıca FSB ve Overclock potansiyelliğine de bakacak olursak Intel daha performanslıdır. AMD'yi alanlar fiyat ve performansa bakıyor. Fiyatı düşük bulan bütçesine göre onu almak zorundadır.

Transistör açısından bakacak olursak artık çoğu kişi FSB, F/P, O/C'ye değil buna bakar. Burada da ön plana i7 İşlemcileri gelir. Çünkü İntel'in O/C modelleri oyun için yapılmıştır. Eğer internetten aldığınız bilgilere göre yorum yapıyorsanız yorum yapmayın. Internette her farklı site başka şeyler söyler. Onun için önce donanım testi yapıp karşılaştırın ve sonra yorum yapın :)

AMD mi Intel mi tartışması uzayıp gider. Onun için şuan Intel teknoloji bakımından bir adım öndedir.

Xbox 360 konusuna gelirsek sizin dünyadan haberiniz yok. Xbox 360 Slim ve Kinect Ready kullanamayan çoğu insanlar, hâla Xbox 360 Pro, Eliteye talipler. Microsoft'ta inadına hâla üretim hatalı Xbox 360'lar üretmeye devam ediyor. E74 hatası günümüzde hâla devam etmekte ve bozulan konsolunu teknik servise gönderen kişi makinayı aldığında konsol tekrar bozuluyor ve bu ısınma ancak su soğutma ile gideriliyor ki buda maaliyetlidir. Xbox 360 Slim neden geliştirildi? Xbox 360'ın 3 ışık hatasına karşı geliştirildi. Bunuda başardılar. Xbox 360 Slim çıktığından bu yana Elite'nin üretimi durdu. Fakat Xbox 360 Slim kullanamayan insanlar eski konsollarında günümüzde hâla bu üç ışık sorununu yaşıyorlar. Siz bana kalkmış eskiden bahsediyor diyorsunuz Uruloki.

Ayrıca Nvidia PhysX System Software sadece Nvidia ekran kartlarının bazıları için geçerlidir. Nvidia GeForce 9800 GT ve yukarı ekran kartları bu uygulama yazılımını ve İşlemci Driverlarını destekler. ATI'nin PhysX desteği yoktur. Bilgisayarınıza kursanız bile ekran kartı tarafından tanınmaz. Ayrıca Mass Effect'in PhysX desteği gibi bir durum söz konusu olamaz. Her ekran kartını destekler. Burada biraz saçmalamışsınız. :) AMD'nin daha ( CUDA ) teknolojisi mevcut değildir. Böyle bir fizik hızlandırıcı bir teknoloji daha AMD de yoktur. Biliyorsunuz ki Intel Havok fizik hızlandırıcı teknolojiyi satın aldı. Bu sayede AMD düşüşe geçti ve şuan PhysX desteği için çabalamaktadır. Eğer AMD bir CUDA teknolojisi yapar ise o zaman PhysX desteği, ATI ekran kartların da, Nvidia da olduğu gibi bir fiziksel grafik hızlandırıcı motor olarak kullanılabilecektir.

Mass Effect 2'yi destekleyen ekran kartları, Fiziksel hızlandırıcı olmadan...

Ekran kartı = 256 MB (with Pixel Shader 3.0 support) ( Pixel Shader 3.0 destekli ) Supported Chipsets ( Desteklediği ekran kartları sırası ile ): NVIDIA GeForce 6800 or greater veya daha iyisi; ATI Radeon X1600 Pro or greater. Please note that NVIDIA GeForce 7300, 8100, 8200, 8300, 8400, and 9300; ATI Radeon HD3200, and HD4350 are below minimum system requirements. ( Bu ekran kartları ve aşağısı minimum sistem gereksinimi ister. ) Updates to your video and sound card drivers may be required. Intel and S3 video cards are not officially supported in Mass Effect 2. Ekran kartı ve ses kartı Mass Effect 2 için güncel olmalıdır. Intel ve S3 ekran kartları Mass Effect 2 için desteklenmemektedir.
 
  • Beğen
Tepkiler: teaports
Uruloki

Uruloki

Üye
ya gidip üşenmeden konu mu açtın helal olsun sana ki zaten işlemci karşılaştırması yapmıyorduk orda değil mi ee o zaman ben zaten ordada dedim performans olarak intel ve nvidia ee birde xbox360 elite kaç senelik acaba yani bu sorunu slimle çözdüler ?? ve helal olsun tekrar üşenmeden konu açmıssın
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt