Amd En Iyi Olduğunu Yine Ispatladı.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

teenwolfx

Üye
    Konu Sahibi
Amd En Iyi Olduğunu Yine Ispatladı.
AMD mi intel mi sorusuna bir cevap daha;

-----------------------------------------------------------------------------------
AMD ÇİFT ÇEKİRDEK DÜELLOSUNU KAZANDIĞINI İLAN ETTİ


AMD yaptığı bir duyuruda Intel’e ağustos ayında yaptığı çift çekirdek işlemci düellosu konusunda zafer kazandığını bildiriyor; Yapılan açıklama şu şekilde;


AMD, Ağustos ayında çağrısını yaptığı çift çekirdekli işlemci düellosundan zaferle çıktı. AMD’nin gerçek çift çekirdek teknolojisi sayesinde, Çift Çekirdekli AMD Opteron™ işlemcileri, rakibinin ürünlerine karşı hem endüstri standardı oluşturan performans ölçümlerinde önde, hem de watt başına performans açısından daha başarılı. Düellonun ayrıntıları ve sonuçlarına, adresinden ulaşabilirsiniz.


“Giderek büyüyen pazar payımız ve Global 2000 şirketleri arasındaki gücümüzün artışına dayanarak, kurumların Çift Çekirdekli AMD Opteron işlemcisi ve Direct Connect mimarisinin sunduğu performans ve watt başına performans avantajını tercih etmeye başladığını söyleyebiliriz,” diyen AMD’nin ticari ve yüksek performanslı bilgisayar uygulamalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Marty Seyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem performans ölçümlerinde elde ettiğimiz açık başarı, hem de rakibimizin düelloya karşılık vermemesi, AMD’nin çok çekirdekli işlemci alanındaki önderliğini doğrulayan gelişmelerdir.”
AMD, 1999 yılında çizdiği yol haritasına bağlı kalarak piyasayı dalgalandırıcı mimariler öne sürmekten kaçındı. Çift Çekirdekli AMD Opteron işlemcileri, kurumların BT yöneticilerine maliyetleri düşürürken performansı artıracak, buna paralel olarak ısı üretimini artırmayacak teknolojiler sunuyor.


Seyer şöyle konuştu: “AMD’nin kurumsal ölçüde en dengeli, piyasayı dalgalandırmayan x86 çok çekirdekli işlemcileri sunduğu açıktır. 2006’da da kurumların en güvenilir iş ortağı olmayı sürdüreceğiz. Şunu da eklemek gerekir ki; hiçbir x86 çift çekirdekli sunucu çözümü, sistemin tek çekirdekten çift çekirdeğe aynı enerji tüketimi aralığı içinde yükseltilmesine olanak tanımamaktadır. Bu özellik, sistemlerinde istikrar ve watt başına performans üstünlüğü arayan kurumlar için vazgeçilmezdir. Giderek daha fazla müşteri sunucu alma seçimlerini bu kritik etkene dayanarak yaptığı için, AMD 2006 yılında da watt başına performansa odaklanmaktan hiçbir biçimde vazgeçmeyecektir.

AMD’yi çok çekirdekli işlemci alanında liderliğe taşıyan müşteri odaklı özelliklerin yanı sıra, yayımlanmış SPEC ölçümleri de AMD’nin çok çekirdek konusunda rakibinden üstün olduğunu doğruluyor. Bu ölçümlerin arasında yer alan uygulamalar şöyledir:

SPECint® rate2000 – Çift Çekirdekli AMD Opteron 280 Model işlemci, çift çekirdekli Xeon 2,8GHz işlemciden %28 daha yüksek performans gösterir.

SPECfp® rate2000 – Çift Çekirdekli AMD Opteron 280 Model işlemci, çift çekirdekli Xeon 2,8GHz işlemciden %76 daha yüksek performans gösterir.
SPECjbb® 2005 – Çift Çekirdekli AMD Opteron 280 Model işlemci, çift çekirdekli Xeon 2,8GHz işlemciden %13 daha yüksek performans gösterir.
AMD’nin Intel’e yaptığı düello çağrısında, enerji tüketimi de önemli bir ölçekti. Standart Çift Çekirdekli AMD Opteron işlemcileri, 95 watt güç tüketimiyle rakibin yayımlanan verilere göre 135 watt termal tasarıma ve 150 watt maksimum enerji tüketimine sahip olan çift çekirdekli x86 sunucu işlemcilerinden üstündür. Bu üstünlük, watt başına performans alanında %200’e varan bir avantaja olanak tanır. Çift Çekirdekli AMD Opteron işlemcilerinin 55 watt enerji tüketen ekonomik modellerinde, watt başına performans daha da yükselmektedir.


AMD64 çok çekirdekli işlemci teknolojileri, AMD Athlon™ 64 X2 çift çekirdekli işlemcilerle sadece sunucu değil, istemci alanlarında da kullanılabilmekte ve bu ürünler rakiplerine göre %20’ye varan performans avantajı sağlayıp başa baş mücadelelerde açık ara önde gitmektedir.

Endüstri standardı oluşturan diğer yayımlanmış ölçekler şunlardır:
MMB3 – Çift Çekirdekli AMD Opteron 280 Model işlemci, çift çekirdekli Xeon 2,8GHz işlemciden %16 daha yüksek performans gösterir.
TPC-C – Çift Çekirdekli AMD Opteron 880 Model işlemci tabanlı dört işlemcili sistem, 236.054 tpmC TPC-C çıktısı sağlamış ve fiyat/performans oranı $2,02/tpmC olarak gerçekleşmiştir. İki sonuç da dört işlemcili sistemlerde birinci sıradadır.
AMD’nin çift çekirdek düellosundaki zaferi , AMD’nin Sunucu ve İşistasyonu Bölümü’nün yöneticisi Pat Patla tarafından internet üzerinden duyuruldu. Bu etkinliğin önemli bir parçası da, Sun’ın Ağ Sistemleri Başkan Yardımcısı John Fowler’ın yaptığı yeni bir düello çağrısıydı: Buna göre, Sun’ın Çift Çekirdekli AMD Opteron işlemcisi tabanlı Sun Fire x4100 sunucusu, Dell’in çift çekirdekli işlemci tabanlı bir sunucu modeline karşı düelloya girecek. Bu son etkinlik konusunda ayrıntılı bilgi almak için adresini ziyaret edebilirsiniz.

AMD’nin Çift Çekirdek düellosu zaferini duyuran reklamlar internette yer almaktadır. Ayrıca San Francisco Chronicle, San Jose Mercury News ve Austin American-Statesman gazetelerinde tam sayfa ilanlar da verildi. İnternet üzerindeki ve gazetedeki reklamları adresinde inceleyebilirsiniz.

-----------------------------------------------------ALINTIDIR-------------------------------------------------


Bence İntel daha çok yenilgi alacaktır ve AMD bu pazarda intel in tahtına oturacak.
 


RockFord Fosgate

Üye
amd ıyı ve ucuz ama nedense kalbım ıntel dıyo????
 
__Midas__

__Midas__

Üye
<div class='quotetop'>(RockFord Fosgate &#064; Dec 23 2005, 06&#58;28 PM) [post=235076]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
amd ıyı ve ucuz ama nedense kalbım ıntel dıyo????
[/b][/quote]
aynen katılıyorum işlemci ve anakart değiştirmeyi düşünüyorum ve gene intel alacağım...
 
darkred

darkred

Üye
intel den şaşmamak lazım
 

slayer

Üye
ısınma problemi olmasa.. Sanırım kutularından fanda çıkmıyor...(Pilgisayarcı söyledi emin deilim..)
Yoksa AMD...
Ama intelde çok karizma... Ada bak: INTEL
 

RockFord Fosgate

Üye
ya cıkıyo cıkmasına da amd daha cok oyun amaclı benm gozumde genelde ıntel daha ıyı&#33;&#33;&#33;
 

muraoyak

Üye
bende intelden şaşmam
 

teenwolfx

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar çok para karşılığında performansı düşük bir işlemci almak istiyorsanız İntelden şaşmayın derim.

<div class='quotetop'></div><div class='quotemain'>ısınma problemi olmasa.. Sanırım kutularından fanda çıkmıyor...(Pilgisayarcı söyledi emin deilim..)
Yoksa AMD...
Ama intelde çok karizma... Ada bak: INTEL [/b][/quote]

Box işlemci alırsan fan çıkar zaten sanırım 64 bit lerde oem de kalmadı ayrıca amd nin kutudan çıkan fanları çok kalitelidir her bilgisayar dükkanı açan donanımdan iyi anlıyor diye birşey yok ki. ısınma konusuna gelince amd ısınma sorununu aşalı yıllar oldu ayrıca az ısınma konusunda intelden çok daha iyi. 64 bit serisinin max. sıcaklığı 65 dereceyi aşmıyor ve arkadaşımın bilgisayarında bizzat test ettim işlemciyi kasacak işlemler yapmama rağmen 45 deceyi geçmedi. söylermisiniz intel 3.0 ghz ht ler kaç derece sıcaklıkta çalışıyor???
Ayrıca Cool&#39;n Quiet Teknolojisi ile de AMD yine inteli geride bıraktı.


<div class='quotetop'></div><div class='quotemain'>ya cıkıyo cıkmasına da amd daha cok oyun amaclı benm gozumde genelde ıntel daha ıyı&#33;&#33;&#33;[/b][/quote]

bilgisayarı oyunlar kadar kasacak kaç tane program var ki? Bence oyunda başarılı ise zaten diğerlerini hayli hayli başarır. şunu da unutmayın amd işlemciler intel den daha uzun ömürlü olur ve 2-3 yıl sonra bile overclock yaparak işlemcinizi yenileme gereksinimini ortadan kaldırırsınız. arkadaşım Amd Athlon XP 2500+ işlemcisini 3200 mhz de sorunsuz çalıştırıyor.

SONUÇ: Şu anda AMD diyorum ama gelecekte daha iyisini yada aynı kalitedeki işlemiyi intel ucuza verirse intel derim yada başka bir firma verirse o derim ama şimdi AMD because it&#39;s better than intel.
 

RockFord Fosgate

Üye
bened P4 3.0 ghz 2mb cache 800mhz war cok memnunum &#33;&#33;&#33;&#33;
 
ibonline

ibonline

Üye
her zaman her kulvarda amd zaten üstündür nitekim sükseyi ilk ahtlonlarla yapmıştı ve cok başarılı ilerleyiş icersinde ama saolsun bizde bu tekelcilik olduğu sürece intel e devam...
 

RockFord Fosgate

Üye
aynen oyle &#33;&#33;&#33;ama Amd alacam bundan sonra cunku hem daha ucuz hem daha performanslı&#33;&#33;&#33;&#33;cıft cekırdek tabı&#33;&#33;&#33;
 

CooL'n'Quiet

Üye
oyun oynayacaksan kesinlikle AMD&#33;&#33;&#33;
 

RockFord Fosgate

Üye
coookk ta bı farkı yok ole&#33;&#33;&#33;&#33;
 

hzrcn

Üye
geçen, babamlarla kutahyadaki yeğene bi sistem kurduk..(modelleri tam hatırlamıyorum)Amd Athlon 3000Ghz,Asus anakart,winfast 256ekran kartı,80samsung harddisk,1gb ddr ram,17&#39;&#39;philps monitör,lg-dvdrw... herşey dahil kolonmolonda war..1150ytl ye bitti.AmD sayesinde..intel olsaydı 1300ü bulurdu:)



Ama Yinede İNTELciyim..
 

RockFord Fosgate

Üye
dogru abı ben ıntel kurdum kendıme 1600 e sadece kasa amd kursaydım 1400 cıvarına gelıyordu&#33;&#33;
 

ahabu

Üye
intel tabikideeeeee
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt