Amazon veya Ebay dan telefon alan var mı ?

Konu Sahibi
Amazon veya Ebay dan telefon alan var mı ?
Alanlara soru sormam lazım

- - - Eklendi - - -

Hex4d0r

Üye
Türkiye'ye Kargo yolu ile cep telefonu sokmak yasaktır. Gümrükte tespit edildiği anda geri gönderilir.

Yurtdışı alışveriş hakkındaki sorularını cevaplayabilirim.

Tepkiler: anılbaran
    Konu Sahibi
nası ya alanalr alıyomuş biz öyle duyduk

Hex4d0r

Üye
Belki bir ihtimal gümrükte takılmadan geçer. Şansını deyebilirsin İlgi çekmeyen bir kutu ile geçme şansı var. Takılırsa'da teslim alman imkansız

Konu Sahibi
ya burda pahalı diye burdan almak istemiyorum .Yanü ucuz olsun diyoruım aklım yurt dışına takıldı.Almanyada tandıklarım var onlar Türkiye'ye gelirken getirse nasıl oluyor peki ücret falan ne kadar ödücem sorunusz kullanmak için ?

Tepkiler: MasteLaa

MasteLaa

Üye
Onlar Türkiye ye getirirse sorun olmaz..Aldığın fiyatın üzerine 100 harç ve hattı açmak için de 20-30 arası ücret..Yani 130 çıkar cebinden

Konu Sahibi
peki başka hat takıp kullanabiliyomuz sonra hanü Turkcell açtı diyelim Avea hattı takınca bir sroun oluyor mu ?

En fazla 130 Tl yani o harç parasını nerden alıyolar yani hangi aşamada alınıyor ? Hep sabit mi her fiyat için ?

Hex4d0r

Üye

Tam olarak şöyle anlatayım. Ordan cihazı alıp getirirler. Sonra kimin pasaportuna kayıt edilecekse onunla beraber vergi dairesine gidip 100 TL harcı yatıracaksın.(Pasaporta kayıt yapılacak kişi adına yatacak ücret) Sana cihazın IMEI'sini soracaklar. Sonra Pasaport kaydı yapan bi operatör bayiisine gidip IMEI'yi kayıt ettireceksiniz. Büyük ihtimal soracaklar o Vergi dairesinden aldığın makbuzu. Aslı veya Fotokopisi o kadar bilmiyorum BTKya gönderilecek belgeler arasına ekleyip gönderecekler.

EDIT:Kayıt dışı olduğunu operatör üzerinden farkediyorlar zaten. Hiçbir operatörü kullanamıyorsun. Harç 100TL ve sabit. Cihazın değerine veya niteliğine göre değişmiyor.

Konu Sahibi
eyvallah bir de bişi sorucam hani biizm burda Teknosa gibi mağazalar var ee sanırm Alman ya da buna benzer magazalar ve insanlar sanırım ordan alıyor işte benim ordaki güvenilit magazaların fiyatına bakmam lazım internetten Almnayada ki telefon fiyatlarına bakmama lazım yani öyle diyeyim işte ona nasıl bakıcam

Hex4d0r

Üye
Benim bildiğim tek burası var

MasteLaa

Üye
Teknosa sadece turkiyede yok mu yanlis biliyormusum

Konu Sahibi
baktım ama bana Nokia N9 64 GB beyaz lazım onu bulamadım

- - - Eklendi - - -

Teknosa sadece turkiyede yok mu yanlis biliyormusum

yok kardeşim örnek verdim sadece

- - - Eklendi - - -

yada 16 lık N9 da olur 2. alternatif olarak.Ama beyaz olması lazım

15097

Üye
Hayırdır Anıl? Ne almayı düşünüyorsun

Konu Sahibi
belki N9 işte yardımcı olnacak birileri lazım Almanyadaki telefon fiyatları ile ilgili

Konu Sahibi
vallaha bende almadım da bilmiyom can sıkıntısı işte ucuza olursa alrım başka türlü zor

Konu Sahibi
zor gibi ama bulurum belki