Amatörleştim galiba

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Amatörleştim galiba
USB'den şarj alan telefonlarda en merak ettiğim konu, pilin bozulup bozulmadığıdır. Mesela ben günde 2-3 kez telefonu bilgisayara takıyorum. Her taktığımda şarj alıyor. Normalde "şarjı bitmek üzereyken telefonu şarj etmek daha iyidir" düşüncesiyle, bu şekilde telefonun pilinin bozulmasından korkmaya başladım.

Bu kadar amatör bir soruyu, ilk defa USB'den şarj olan telefon aldığım için soruyorum. Bağışlayın.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ion bataryalarda böyle bir sorun yok istediğin zaman şarja takabilir ve çekebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
tempestshine

tempestshine

Üye
aynı şeyi bende düşünüyordum.:hmmm cevabı aldım.

aleranol

aleranol

Üye
valla amatörce değil bence rambo çünkü ben fiziği ne kadar iyi bilsemde kimyadan anlamam. Aynı durum. Ne kadar iyi cfw yapsan da pilini bilemeyebilirsin:oke: Sana bi sorum var ilk cfw ni ne kadar zamanda yaptın?

pentagram_34

pentagram_34

Üye
Bozmaz ama modem olarak kullanınca telefonun batarya ömrünü kısaltıyor.
Normal bilgisayara takmanın bir etkisi olmaz,sadece bilgisayardan batarya geç şarj olur:)

MoonLife01

MoonLife01

Üye
Telefondaki kısa yolları kapatırsan hem Ram boşalır hemde Pil tasarufu olur

Örnegin; HDMI baglantısı sureklı acık ıptal et gerektiginde baglansın. Blutoot kulaklık kullanmıyorsan ıptal et

Bunlari ital edersen hem önbellekteki ram boşalıyor hemde şarj daha uzun gidiyor ben denedım gördum

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
valla amatörce değil bence rambo çünkü ben fiziği ne kadar iyi bilsemde kimyadan anlamam. Aynı durum. Ne kadar iyi cfw yapsan da pilini bilemeyebilirsin:oke: Sana bi sorum var ilk cfw ni ne kadar zamanda yaptın?

1 ayda tamamlamıştım.

Bozmaz ama modem olarak kullanınca telefonun batarya ömrünü kısaltıyor.
Normal bilgisayara takmanın bir etkisi olmaz,sadece bilgisayardan batarya geç şarj olur:)

Modem olarak kullanmıyorum, ikide bir şarj alıyor, belki bozar diye düşündüm. Bozmuyormuş :)

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Li-İon pillerde bir telefoncuya sorduğumda istediğin zaman takabileceğini söylemişti .. Yani böyle bir sıkıntı olmuyor..Yalnız 4-5 sefer şarj bittikten sonra telefonu şarja bağlarsak android telefonlarda bile ( Çok şarj yiyenler ) 2-3 gün rahatlıklar gidebileceğini söyledi..

• Beğen
Tepkiler: htc123 ve Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Li-İon pillerde bir telefoncuya sorduğumda istediğin zaman takabileceğini söylemişti .. Yani böyle bir sıkıntı olmuyor..Yalnız 4-5 sefer şarj bittikten sonra telefonu şarja bağlarsak android telefonlarda bile ( Çok şarj yiyenler ) 2-3 gün rahatlıklar gidebileceğini söyledi..

Bu bilgiyi normalde uyguluyordum zaten. Demekki devamlı şarj etmek yerine şarjı bittikten sonra şarj etmek daha iyi. Bunu da öğrendiğim iyi oldu Li-ion pilleri açısından.

MasteLaa

MasteLaa

Üye

Bu bilgiyi normalde uyguluyordum zaten. Demekki devamlı şarj etmek yerine şarjı bittikten sonra şarj etmek daha iyi. Bunu da öğrendiğim iyi oldu Li-ion pilleri açısından.

Bencede her ne kada Li-ion olsada böyle daha olur kanaatindeyim ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...