Alzheimer hastasına evde hizmet

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Alzheimer hastasına evde hizmet
Alzheimer Derneği işbirliğiyle uygulanan proje kapsamında, alzheimer hastaları hemşire desteğiyle evinde ziyaret edilerek dayanışma içine giriliyor. “Yarın Evdeyseniz Size Geliyoruz” projesiyle, alzheimer hastaları ve yakınlarına tıbbi tedaviyi tamamlayıcı sosyal destek hizmetleri verilerek psikososyal katkı sağlanıyor.
Projede ilk ziyaret, Yeşildere’de Şenol Ailesi’nin evine yapıldı. Münevver Şenol (80) 5 yıldır alzheimer hastası. Eşi Şükrü Şenol (82) da bakımını üstlenmiş. Bir bağışçı hemen Münevver Şenol için bir hasta yatağı hediye etti. Büyük mutluluk yaşayan aile Alzheimer Derneği’ne ve Konak Belediyesi’ne yardımları için teşekkür etti. Belediye Başkan Hakan Tartan, ailenin ihtiyacı olan tekerlekli sandalyenin de en kısa zamanda kendilerine teslim edileceğini söyledi.

Mutluluk semineri büyük ilgi gördü
Karabağlar Belediyesi’nin, “Mutlu Birey, Mutlu Aile, Mutlu Dünya” sloganıyla düzenlediği seminer ilgi gördü. Sağlıktan, aile içi eğitime, çocukların gelişim süreçlerinde karşılaşılan sorunlara kadar pek çok konunun ele alındığı programın ilki, Eskiizmir Nikah Salonu’nda düzenlendi. Kadınların büyük katılım gösterdiği seminere Özel Arya Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucusu Psikolog Neşet Bayer konuşmacı olarak katıldı.

Bornova evsel atığı evde ayrıştıracak
Bornova’da, Belediye ile İzmir Geri Kazanım Projesi Atık Toplama A.Ş. arasında imzalanan protokolle, evsel atıklar yerinde ayrıştırılarak toplanacak. Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova’nın çevre koruma duyarlılığı açısından da örnek bir bölge olduğunu hatırlatarak, uygulamanın en kısa sürede ilçenin tamamında hayata geçirileceğini söyledi. Uygulama, Kazım Dirik, Erzene, Evka-3 Mahalleleri ile Yakaköy ve Çiçekli Köylerinde pilot olarak başladı.

Aslan, siyaset dersi verdi
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin açtığı Siyaset Okulu’nda “Siyaset, Üretim, Ahlak- Toplum İlişkileri ve Özürlükler” konusunda ders verdi.
Siyasette üretemeyenlerin, aslında siyaseti ve siyasetin değerlerini tükettiklerini söyledi. Aslan, “Evsize ev, işsize iş, okumak isteyene okul, üretmek isteyene tezgah, tüketmek isteyene satın alma gücü ve özgürlük isteyene de korkusuz yaşama alanı hazırlamayı öngören çabaların ortak paydası siyasettir” diye konuştu. Demokrasilerde siyasal partileri yönetecek kişilerin, ahlaki özelliklerinin en üst seviyede olması gerektiğine dikkat çeken Aslan, siyasetçilerin özel amaç ve çıkarlara değil; toplumun refahına ve çıkarlarına hizmet etmesi gerektiğini söyledi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

.Kerasus.
Cevap
4
Görüntüleme
438
OttomaN TigeR
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
494
bydexer
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
521
Doğuş Pertez
bydexer
Cevap
4
Görüntüleme
504
bydexer


Üst Alt