Altyazı ile filmi birleştirme (filme altyazı gömme işlemi)

Sponsorlu Bağlantılar

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Altyazı ile filmi birleştirme (filme altyazı gömme işlemi)
Uygulama anlatım alıntıdır. ek olarak bu konuyu eklememdeki sebep.. genel olarak şu sıralar alt yazı rengi alt yazı boyutunda bir takım istekler olduğunu gördüğüm için bu konuya yer vermek istedim. Normalde divx filimlerin alt yazıları ".srt" olarak yanında duruyor zaten aynı isim ile ister usb belleğe ister cd ye yazdırınca dvd playerden sorunsuz izleye biliyorsunuz. Dediğim gibi sadece alt yazı boyutunu vs rengini konunumu değiştirmek isteyenler için basit ve kullanışlı hızlı bir şekilde yapmaları için ideal bir uygulamadır. kolay gelsin..


yazılım ücretsizdir. ister burdan indirip inceleyiniz isterseniz eklentiden direk indirebilirsiniz..
Öncelikle program'ın en son güncel versiyonunu eklenti'den..

Progamı indirip bir klasörün içine kopyalayın. Sonra çift tıklayarak çalıştırın.


Load Avi
yazan düğmeye basın ve altyazı eklemek istediğiniz divx filminizin yerini bularak seçin.



Film dosyası programa yüklendikten sonra, Load srt, txt, idx yazan düğmeye basın ve filminize eklemek istediğiniz altyazı dosyasını seçin.


Altyazı dosyası da başarı ile AVISUB programına yüklenince aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.


Şimdi bu altyazı için istediğimiz ayarları yapalım. Ben Regal 3600 Divx player için herhangi bir ek ayar yapmaya gerek duymadan; sadece Font Charseti ve Language i TURKISH yapmakla yetiniyorum. Siz eğer ihtiyaç duyarsanız font büyüklüğünü daha da arttırabilir veya farklı fontlar ile değişik efektler kullanabilirsiniz. Offsets yazan bölümdeki ayarlarla oynayarak altyazının ekrandaki konumunu da değiştirmeniz mümkün. Dediğim gibi bu ayarlara şimdilik ihtiyaç duymadım. Bu arada Delete Temp files kutucuğunu da işaretlerseniz program işini bitirdikten sonra işe yaramayan geçici dosyaları da silecektir.


Bu işlemden sonra Generate Subbed Avi düğmesine basın ve programın işini bitirmesini bekleyin. Bilgisayarınızın hızına bağlı olarak 4-5 dakika içerisinde işlem tamamlanmış olacaktır.
Orijinal avi dosyanızın bulunduğu klasörün içerisinde avisub.divx adı ile oluşturulmuş yeni bir dosya göreceksiniz. Bu dosyayı denemek amacı ile Divx Player bir program ile çalıştırıp filmin üzerinde sağa tuşa tıklayarak Subtitle Tracks altında Turkish seçin ve altyazıların sorunsuz görüntülendiğini test edin.



Herşey yolunda ise oluşan yeni avisub.divx dosyasının adını istediğiniz bir isimle değiştirin ki daha akılda kalıcı ve anlaşılır olsun. Benim örneğimde ben airplane2.divx vermeyi tercih ediyorum. Sonra favori CD yazma programınızı kullanarak bu yeni dosyayı CD'ye yazın.
Regal 3600 DivX Player bu dosyayı ve içindeki altyazıyı sorunsuz gösteriyor. Film oynarken uzaktan kumanda üzerindeki "Subtitle" tuşuna basarak altyazının kaybolmasını yada görünmesini sağlayabilirsiniz. Yine AVISUB programının bir özelliği olarak, bir filme 3 tane farklı altyazı eklemeniz de mümkün. Yine uzaktan kumanda üzerindeki "Subtitle" tuşu ile bu farklı altyazılardan istediğinizi seçebilirsiniz.
Bir kez yaptınız mı çok kolay olduğunu siz de göreceksiniz. Kolay gelsin....
 

Ekli dosyalar

  • Cool
Tepkiler: PALA.

RandolphGraham

Üye
Paylaşım için teşekkürler. Bu uygulama, altyazılı film kaydetmek için kullanılabilir. 'ın apk mod sürümünü kullanabilir
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
906
ömer talat katı
ömer talat katı
Diğer Windows İşletim Sistemleri Windows XP İçin Dock Programları
Cevap
0
Görüntüleme
347
ömer talat katı
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
478
TheNightMare.


Üst Alt