Altının Durumu Haftaya Böyle Olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

kartal835

kartal835

Üye
    Konu Sahibi
Altının Durumu Haftaya Böyle Olacak?
Altının Durumu Haftaya Böyle Olacak?
Altın yeniden güvenli liman haline gelebilir.
ABD'de siyasi restleşmenin ekonomiyi zayıflatacağı söylentileri üzerine altın fiyatlarında önümüzdeki hafta yükseliş bekleniyor.

Altın analistleri ABD hükümetini son 17 yıldır ilk defa kapanması ve ülkenin borç tavanını artırmak konusunda yaşanan restleşmelerin altını yeniden güvenli liman haline getireceği tahminleriyle altının önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor.

Görüşleri alınan 18 analist önümüzdeki hafta altın fiyatlarında artış beklerken, 8 tanesi düşüş olacağı tahmininde bulundu ve 4 tanesi tarafsız kaldı. Bloomberght’nin haberine göre; külçe altın geçtiğimiz çeyrekte yüzde 7.6'lık kazanç gösterdi ve bir yılın ilk haftalık kazancını kaydetti.

Son 13 yılın ilk yıllık kaybına doğru ilerleyen altın fiyatları Aralık 1995'te başlayan son ABD hükümetinin kapanması olayında 3 hafta içerisinde yüzde 3'e varan artış yaşadı. Bloomberg ABD Dolar Endeksi, restleşmenin ekonomiyi zayıflatacağı tahminleriyle son 7 ayın en düşük seviyesine geriledi. Külçe altın Aralık 2008'den Haziran 2011'e kadar geçen dönem boyunca yüzde 70 yükseldi.

Sharp Pixley Ltd. CEO'su Ross Norman, "Hükümetin kapanmasının dolar için negatif ama altın için pozitif olduğunu düşünmek lazım. ABD bizi düştüğümüz bir delikten çıkarmaya çalışıyor ve eğer bu büyüme motoru zarar görürse tekrardan fırtınalı bir küresel ekonomiye dönebiliriz" yorumunu yaptı.
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
509
Cevap
0
Görüntüleme
708
Cevap
5
Görüntüleme
986
DarkredBlue61


Üst Alt