Almanya'dan ilk hac kafilesi hareket etti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Almanya'dan ilk hac kafilesi hareket etti
Bu yıl Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile Almanya'dan kutsal topraklara gidecek hacı adayları Düsseldorf'tan Suudi Arabistan'a hareket etti.

İlk hacı adayı kafilesini Düsseldorf havalimanından Berlin Din Hizmetleri Müşaviri Ali Dere, DİTİB Hac Müdürü Ali Özdemir, Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. İlhami Ayrancı uğurladı.

Berlin Din Hizmetleri Müşaviri Ali Dere burada yaptığı konuşmada, hac ibadetinin İslam'n şartlarından biri olduğunu belirterek, ''Bu ibadet İslam dünyasının bir araya geldiği, kaynaştığı bir ibadet. Aynı Allah'a inanan, kabeye yönelen insanlar bir atmosferi paylaşacak. Peygamberin huzurunda olmak, Kabe'de tavaf etmek herkesi heyecanladırıyor. Hacı adaylarının kendilerini yenilemelerini ve his dünyalarında derinleşmelerini istiyoruz. Gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Cidde'den itibaren Diyanet İşlerine bağlanıyoruz. Uzman arkadaşlarımız başlarında olacaklar. Almanya'dan ben bu yıl gitmiyorum. Ülke sorumlumuz dahil üç ataşe arkadaşımız Almanya hacı adaylarının başlarında olacak'' diye konuştu.

DİTİB Hac Müdürü Ali Özdemir de bu akşam Almanya'dan Düsseldorf ve Stuttgart kentleri olmak üzere iki kafilenin kutsal topraklara hareket ettiğini söyleyerek, ''Bu yıl tüm hacı adayları önce Mekke'de konaklayacak. Son kafile oradan 11 Aralıkta Almanya'ya dönecek. Hacı adaylarımız grup görevlilerine dikkat ve riayet etsinler. Bu talimatlar tecrübeye dayalı talimatlardır. Güzel bir ibadet için görevlileri dinlesinler'' dedi.

Özdemir, 22 yıldır bu organizasyon ile uğraştığını da ifade ederek, bu yıl Almanya'dan kutsal topraklara 5015 hacı adayı, 131 din görevlisi ve 6 DİTİB personelinin gideceğini sözlerine ekledi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt