Allianz Arena'ya cami yapılıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Allianz Arena'ya cami yapılıyor!
Bayern Münih Ribery'nin oda isteği üzerine stat içinde cami yapacak. İnşaatın yüzde 85'ini finanse edecek olan Alman kulübünün bu hamlesi Müslümanlar tarafından alkış topladı.




Bayern Münih'ten büyük incelik... Alman futbolunun devi ekibi Allianz Arena içine bir cami yaptırmak için harekete geçti.

Müslüman futbolcularının dini görevlerini daha rahat yerine getirebilmesi için böyle bir karar aldıklarını bildiren kulüp yöneticileri taraftarların da bu camiden istedikleri takdirde yararlanabileceklerini öne sürdü.

Bu fikrin asıl sahibinin takımın yıldızlarından olan Ribery olduğu öğrenildi. Fransız oyuncunun stat içinde küçük bir oda yapılması talebini daha da genişleten yönetim yapacağı caminin içine sürekli çalışacak bir imam atayacak.

Ayrıca burada bir islam kütüphanesinin bulunacağı belirlendi. Burada yapılacak islami konferenslara oyuncuların ve taraftarların katılabileceği gelen bilgiler arasında. Bayern Münih yönetiminin bu inşaatın yüzde 85'ini finanse edeceği ortaya çıktı. Diğer yüzde 15'lik kısım ise oyuncular ve taraftarların yardımlarıyla karşılanacak.

İLK NEWCASTLE BAŞLATTI

Avrupa'da Müslümanlar için ilk ibadethaneyi Bayern Münih'ten önce İngiliz kulübü Newcastle açmıştı. Newcastle ayrıca müslüman oyuncuların ibadetlerini daha rahat yapabilmesi için stadın içinde bir mescit inşa etmişti.

Bayern Münih'in cami fikrinin özellikle Almanya'da yaşayan Türkler tarafından memnuniyetle karşılandığı öğrenildi. Bu nedenle Müslüman futbolseverlerin Bayern'e teşekkür mailleri attığı ortaya çıktı.

Bayern'in Müslüman oyuncusu Ribery'nin ibadet için oda isteğiyle başlayan gelişme cami yapılmasına karar verilmesine kadar uzandı.
 


KayraBey

KayraBey

Üye
Bizim stadlarda var mi böyle birsey
 
Akıncı

Akıncı

Üye
Mescid bile yok abi
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede
sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Biraz tuhaf gibi geldi :)
 
ozakin70

ozakin70

Üye
Arkadaslar orda her yerde cami yokki normal
turkiyede ne Ahmet abinin dedigi gibi ne isin var sahada git camide kil tabi mescit yapilsa fena olmaz bizede
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Bunlar hep kasıtlı yapılıyor.Koskoca eğlence/alışveriş merkezi yapılır ama 2mt kare mescit yapılmaz.oraya gezmeye gidenler %90 namaz vakti gelince namazını kılamaz.bu kısa sürede alışkanlık yapar ve namaz artık müsait olunca müsait zamanlarda kılınır.Amaç hep budur.Eğer bana namazı kaçırtacak ise işe dahi gitmem.bu konuda şef ile tartıştım bile zamanında.
 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
463
Haydar
Kingmortall
Cevap
2
Görüntüleme
503
Kingmortall
Kingmortall
Cevap
4
Görüntüleme
2K
esokmen


Üst Alt