Allaha imanı akılsızlık olarak görenler, düşük akıllıların kendileridir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fotonn

fotonn

Üye
    Konu Sahibi
Allaha imanı akılsızlık olarak görenler, düşük akıllıların kendileridir
Allah’a imanı akılsızlık olarak görenler, düşük akıllıların kendileridir

Allah’ın varlığını inkar ederek kendilerince aydın ve elit kimliği kazandıklarını düşünenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Çevresini biraz olsun açık bir vicdan ve şuurla inceleyen bir insan, gerek kendi bedeninde gerekse doğada çok hassas ayarlamalara dayalı, üstün akıl ve kudret gerektiren bir plan bulunduğunu görebilir. Taştan, havadan, sudan meydana gelen ve hiçbir aklı olmayan doğanın, bu planı varetme gücü olamayacağını, tüm bunların ancak üstün bir Yaratıcı’nın eseri olması gerektiğini kolaylıkla kavrayabilir.

Peki o halde doğanın işleyişi hakkında oldukça bilgili ve zeki bazı akademisyenlerin ateizmi benimsemesi neden kaynaklanmaktadır?

İnsanın nefsi, kendi özellikleriyle kibirlenerek büyüklenmeye ve kendini herşeyin üstünde görmeye eğilimlidir. Ateist akademisyenler de bilgi birikimi arttıkça kendilerini diğer insanlardan üstün görmeye başlayarak, Allah’ın yarattığı bir kul oldukları gerçeğinden tamamen uzaklaşmaktadırlar. Kendilerini vareden ve davranışlarından sorumlu tutan bir Yaratıcı’nın varlığını, ona ibadet etmeyi bu kibirli aldanışları içerisinde reddetmektedirler. İnkarcıların bu tavrı Kuran’da şu şekilde bildirilmektedir:
''Vicdanları kabul ettiği halde, zulüm ve büyüklenme dolayısıyla bunları inkar ettiler. Artık sen, bozguncuların nasıl bir sona uğratıldıklarına bir bak. ''(Neml Suresi, 14)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt