ALLAH rızası için bi yardım edin!!!2 aydır bunu arıyorum

By gece

Üye
    Konu Sahibi
ALLAH rızası için bi yardım edin!!!2 aydır bunu arıyorum
ben şimdi sahura kalktım yemeğimi yedikten sonra yattım. Sabah kalktığımda altımda ıslaklık vardı...ne yapmam gerekir orucum kabul olur mu?

banyoya girip gusülünü alacan orucun bozulmaz merak etme

By gece

Üye
    Konu Sahibi
eywallah kardeşim iyşallah dediğin gibidir

esokmen

Üye
aynen kardeş kafana takılmasın.

enes122

Üye
ben şimdi sahura kalktım yemeğimi yedikten sonra yattım. Sabah kalktığımda altımda ıslaklık vardı...ne yapmam gerekir orucum kabul olur mu?

Kişinin eline olmadan cunup olunması durumnda oruca zarar gelmez fakat gusül edilmesi vacip olur

Ikı aydır mı arıyorsun.sen cıddımısın bırader?dıyanet alo fetva yazıp arasaydın.cevabını anında bulabılırdın.yada ılmıhal kıtaplarına baksaydın.2 ay arayıp da nasıl bu duruma bır?cevap bulamadın hayret ve dehset verıcı.

gevhern

Üye
Arkadaşlar cevapları vermiş ama yine söylim bozulmaz rüyadeyken...

Boy abdesti al, orucunu bozma devam et. Orucuna birşey olmaz. Cünup iken de oruç tutulabilir ancak mekruhtur.

By gece

Üye
    Konu Sahibi

o işin espirisi o gün olmustu

bill_

Üye
Cevap bulamams olman garip.. Nerde aradınki bulamadın

mks740

Üye
Gusül almak orucu tehlikeye atmaz mı?

By gece

Üye
    Konu Sahibi
peki ihtilam oldun fakat ıslaklık yok o zaman gusul gerekirmi oruç bozulur mu ibadet yapılır mı

Tepkiler: OttomaN TigeR
Bu konuhakkında arastırma yapmıstm 1 gün kaza orucu tutman gerekiyo

peki ihtilam oldun fakat ıslaklık yok o zaman gusul gerekirmi oruç bozulur mu ibadet yapılır mı
Rüyada ilişkide bulunduğunu görür, fakat uyanınca meni yada ıslaklık yoksa kişinin gusletmesi gerekmez. Bu durum oruca mani olmayıp, namaz için ise abdest kafidir. Ayrıca kişi ihtilam olduğunu hatırlamasa da, çamaşırında meni gördüğünde gusletmesi lazımdır. Mezi sansa ihtiyaten gusleder.