Allah aşkına diyorum artık su ''mavi ekranın'' sebebını çözümü bılen varsa yrdm etsın delırıcem !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Allah aşkına diyorum artık su ''mavi ekranın'' sebebını çözümü bılen varsa yrdm etsın delırıcem !!!
arkadaslar allah askına görmemezlıkten gelmeyın şu mavi ekranın sebebi ve çözümü nedir lutfen bi bilir kişi varsa bana yardım etsin daha sımdı yenı formay attım hala mavi ekran gelıp resetlenıyor pc bıktım yemın ederım deliricem lütfen çözümlerinizi söyleyin :( :(

omerynd

omerynd

Üye
kardeş mavi ekran eğer formata rağmen devam ediyorsa donanımsal bir problem olduğundandır. En büyük ihtimal ram de sıkıntı var fakat ekran kartında da olabilir. Bir teknik servise götürüp sorunu buldurman lazım yada sen aç kasayı kaç tane ram var iki ram varsa sıra ile dene bozuk olanı bul ve yenisini al. Tek ram varsa başka bir ram bulman lazım

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
kardeş mavi ekran eğer formata rağmen devam ediyorsa donanımsal bir problem olduğundandır. En büyük ihtimal ram de sıkıntı var fakat ekran kartında da olabilir. Bir teknik servise götürüp sorunu buldurman lazım yada sen aç kasayı kaç tane ram var iki ram varsa sıra ile dene bozuk olanı bul ve yenisini al. Tek ram varsa başka bir ram bulman lazım

2 tane 2gb lık ram var . mesela bırını cıkarttm nasıl anlıcam bozuk olup olmadgını ? yada ekran kartının bozuk olup olmadgı nasıl anlasılır..

greenmile

greenmile

Üye
belli sürelerde iki rami de ayrı ayrı dene öncelikle

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Öncelikle Ramlerden birini çıkart Sadece birini dene Sonra öbürünü Eğer ikisindede sorun yoksa.
Farklı slotları dene

Birde saçma gelebilir ama İşletim sistemin ne ?
Bu hata Genellikle Windows perfect'de Çıkıyorda ?

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
Ya ramde de olabilir ama ramde olacağını hiç sanmıyorum sorun harddiskte gibi geldi arkadaşım bi rinin başıan böyle bişe gelmişti biosu sıfırladı tekrar format attı çözüldü bide ramlerin hepsini çıkar hepsini teker teker slotlarda dene bios pilini çıkar tekrar tak bak harddiskdende olabilir başka bir harddiski dene sonucu göreceksin çünkü ramde sorun olsaydı pc açılırken dııt diye bi ses gelirdi hiç açılmazdı ekran kartında bi sorun yoktur
ekran akrtıda aynı şekilde bozuk olsaydı hiç görüntü gelmezdi bunlar başıma geldiği için söylüyorum arkadaş kafadan atmıyorum

• Beğen
Tepkiler: gıwıliler
gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
NiTr[O]gEn;4004819' Alıntı:
Öncelikle Ramlerden birini çıkart Sadece birini dene Sonra öbürünü Eğer ikisindede sorun yoksa.
Farklı slotları dene

Birde saçma gelebilir ama İşletim sistemin ne ?
Bu hata Genellikle Windows perfect'de Çıkıyorda ?

windows 7 ultımate 32 bit

----------Eklendi @ 15:09:12 ---------- Yazıldı @ 15:07:54 ----------

Ya ramde de olabilir ama ramde olacağını hiç sanmıyorum sorun harddiskte gibi geldi arkadaşım bi rinin başıan böyle bişe gelmişti biosu sıfırladı tekrar format attı çözüldü bide ramlerin hepsini çıkar hepsini teker teker slotlarda dene bios pilini çıkar tekrar tak bak harddiskdende olabilir başka bir harddiski dene sonucu göreceksin çünkü ramde sorun olsaydı pc açılırken dııt diye bi ses gelirdi hiç açılmazdı ekran kartında bi sorun yoktur
ekran akrtıda aynı şekilde bozuk olsaydı hiç görüntü gelmezdi bunlar başıma geldiği için söylüyorum arkadaş kafadan atmıyorum

tam kardes dedıkleerını bı denıyeyım sonucu yazıcam

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ramlerden dolayı bir sorun yoksa daha fazla kurcalama derim ekran kartı harddisk felan
bilgisayarcıya git test ederler sorunu bulurlar :)

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Evet Bilgisayarcı yolu gözükür sana :)

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
bende de ekran 8e bölünüyo artık kardes olduk pc sorunlarıyla .gecmıs olsun kardesm

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Mavi ekran sorunu ram ile alakalıdır ekran kartından oluyormu bilmiyorum ama ram sorunu olduğunu biliyorum. Ram leri çıkart ve slotlarını temizle muhtemelen tozlanmıştır ben bi kere bıçak geçirdim düzelmişti sonradan..

• Beğen
Tepkiler: greenmile
greenmile

greenmile

Üye
ekran kartınla alakası yok bi ihtimal harddiskten de kaynaklanma ihtimali var ama arkadaşlarında dediği gibi ramleri ayrı ayrı belirli sürelerde dene ilk önce slotlarında da problem olabilir

Burak

Üye
ramlerde degilse hardisk de olabilir

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
bende de ekran 8e bölünüyo artık kardes olduk pc sorunlarıyla .gecmıs olsun kardesm

saol .S

----------Eklendi @ 14:42:35 ---------- Yazıldı @ 13:57:44 ----------

Mavi ekran sorunu ram ile alakalıdır ekran kartından oluyormu bilmiyorum ama ram sorunu olduğunu biliyorum. Ram leri çıkart ve slotlarını temizle muhtemelen tozlanmıştır ben bi kere bıçak geçirdim düzelmişti sonradan..

nasıl bıcak gercrdın? zarar vermeyelım?

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Mavi ekran % 100 donanımsal
Bu donanımlardanda % 95 Ram den kaynaklanır.Sen ramler üstünde yoğunlaş arkadaşım

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
Sorunun çöüldümü arkadaşım çözülmediyse sen en iyisi bi servise gönder o pc yi birde tamamen ramleri çıkar arkadaşlarının birinden ödünç ram al tak dene olmassa harddisk de sorn vardır sen harddiski denedinmi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...