Alkol Kemikleri De Zayıflatıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dark_akhyls

Üye
    Konu Sahibi
Alkol Kemikleri De Zayıflatıyor
Karaciğer ve beyne zarar veren alkolün kemikleri de zayıflattığı belirlendi.

ABD'nin Nebraska eyaletindeki Omaha Tıp Merkezi'nde yapılan araştırma, 'Alcoholism: Clinical and Experimental Research' (Alkolizm: Klinik-Deneysel Araştırma) adlı dergide yayımlandı.

Omaha Tıp Merkezi'nden Dr. Dennis A. Chakkalakal, yaptıkları araştırmada, alkolun kemikleri zayıflattığını belirlediklerini söyledi.

Dr. Chakkalakal'ın saptamasına göre, az alkol kemik kırıklarında onarıma bir ölçüde yardımcı olabilirken, fazla alkolün böyle bir etkisi görülmüyor.

Yetişkin bünyede zarar gören veya kırılan kemiğin onarımında 'osteoklast' kemik hücreleri, 'osteoblast' kemik hücrelerine dönüşüyor ve 'yeniden şekillenmeyle' onarım sağlanıyor.

Çocuk ve gençlerde ise bu işlem dengede seyredip kemik kütlesi onarımla doğal şekline kavuşuyor.

Yetişkin bünyede kemik onarım işlemi farklı oluyor. Çok fazla alkol yetişkinlerde 'osteoblast' kemik hücrelerinin işlevini tamamen bozuyor ve onarım işlemi yapılamamasının yanı sıra kemik kütlesi kaybı hızlanıyor.

Dr. Chakkalakal'in araştırma ekibi, günde altı veya daha fazla bardak alkollü içkinin kemiği bozduğunu da saptadı.

Günde üç kadeh veya daha fazla içki ise kemik için tehlike sınırını aşıyor.

Omaha Tıp Merkezi'nden Dr. Terrence M. Donohue de, ''içkinin karaciğere ne yaptığı bilinirdi, ama kemiğe ne yaptığı pek bilinmiyordu'' dedi ve kemik kırığı olan hastaların içki içmemesini önerdi.

kikaksk

kikaksk

Üye
kimse içmesin daha güsel olur...

abuvice

abuvice

Üye
Alkolü adam gibi içerseniz bişe olmaz..Az ve öz..

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Alkol tamı tamamına bir zarar , ham maddi , hem manevi hem de hayati

CK1991

CK1991

Üye
Elıne saglık böyle konuları dile getirmen çok güzel

isimbulamadim

Üye
Yav iyi hoşta Nebraska diye bir elayet var mı Amerika'da ? Valla ben duymadım. Adamın ismide zaten sallama gibi "Dr. Chakkalakalakalkalka" ehuehehe.. Ben inanmıyorum valla bu habere. Sallama gibi geldi ne yalan söyliyim...

barabelli

barabelli

Üye
az ıcerım ama cok ıcerım zararıda dokunmaz

gknky

gknky

Üye
<div class='quotetop'>(barabelli &#064; Jan 8 2006, 06&#58;43 PM) [post=248594]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

bilirim olm az mı içtik senle ???
24 miller artı bakkala kazık
ne günlerdi?
ozaman kimse kimseyi satmıordu arkasından vurmuordu
ben çok mutluydum senle içmeye gelirken
çınarın yokuşundan aşşağıya arkama baka baka inerdim o camdan bakıor die...
(ayak üstü şiirde yazdım)

dr.isocan

Üye
<div class='quotetop'>(isimbulamadim &#064; Jan 8 2006, 06&#58;38 PM) [post=248590]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Yav iyi hoşta Nebraska diye bir elayet var mı Amerika&#39;da ? Valla ben duymadım. Adamın ismide zaten sallama gibi "Dr. Chakkalakalakalkalka" ehuehehe.. Ben inanmıyorum valla bu habere. Sallama gibi geldi ne yalan söyliyim...
[/b][/quote]

nebraska diye bi eyalet var başta onu söyleyeyim. ikincisi öyle bir admın gerçekliğine inanmayabilirsin ama alkolün daha bilmediğiniz bir sürü zararı vardır anlatmakla bitmez bence inanmalısın...

barabelli

barabelli

Üye
<div class='quotetop'>(gknky &#064; Jan 11 2006, 03&#58;19 PM) [post=250348]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(barabelli &#064; Jan 8 2006, 06&#58;43 PM) [post=248594]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

ne günlerdi?
[/b][/quote]

hatırlarım ama arkadan vurmak deıldı o yasadıgımız sey guzel gunlerde hala guzel yıne oyle gunler gecıre bılırız bır kız bıze bunları yapamaz korklma yıne olur

gknky

gknky

Üye
<div class='quotetop'>(barabelli &#064; Jan 11 2006, 06&#58;14 PM) [post=250458]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(gknky &#064; Jan 11 2006, 03&#58;19 PM) [post=250348]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

ne günlerdi?
[/b][/quote]

hatırlarım ama arkadan vurmak deıldı o yasadıgımız sey guzel gunlerde hala guzel yıne oyle gunler gecıre bılırız bır kız bıze bunları yapamaz korklma yıne olur
[/b][/quote]

ama artık o kız yok
o varken ben mutluluktan içerdim ama artık şimdi üzüntüden içiorm o yok bidaha olmasıda çook zor

barabelli

barabelli

Üye
<div class='quotetop'>(gknky &#064; Jan 11 2006, 06&#58;16 PM) [post=250460]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(barabelli &#064; Jan 11 2006, 06&#58;14 PM) [post=250458]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

ne günlerdi?
[/b][/quote]

[/b][/quote]

ama artık o kız yok
o varken ben mutluluktan içerdim ama artık şimdi üzüntüden içiorm o yok bidaha olmasıda çook zor
[/b][/quote]

sevene herzaman gelır senın uzuntun benım uzuntum korkma yenı kızlar gelır cıkar karsına cıktı ama sen ıstemedın olucak yenılerı olucak bz snnle yıne ıcıcez dımı krdsm

gknky

gknky

Üye
<div class='quotetop'>(barabelli &#064; Jan 11 2006, 06&#58;18 PM) [post=250461]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(gknky &#064; Jan 11 2006, 06&#58;16 PM) [post=250460]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

ne günlerdi?
[/b][/quote]

[/b][/quote]

ama artık o kız yok
[/b][/quote]

sevene herzaman gelır senın uzuntun benım uzuntum korkma yenı kızlar gelır cıkar karsına cıktı ama sen ıstemedın olucak yenılerı olucak bz snnle yıne ıcıcez dımı krdsm
[/b][/quote]

benim tek ilacım oydu
onun tek gerçeği bendim şimdi yalanlarla yaşıor.
olmaz diyor
...

barabelli

barabelli

Üye
bekleyen kazanır bunlar formlarda konusulacak konu deıl benım tegmen bır ıtıbarım var ceza almayalım halledecez korkma bu arada 17 sı gkn ın doum gunu ankara arccadıum onu herkes davetlı oradan bır yere gıdıcez bende saklı gelenlere soylerım 7:30 da ona gore

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...