Ali Sami Yen'i unutamıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Ali Sami Yen'i unutamıyor!


[h=2]Galatasaray ile karşılaşacak Manchester United'ın orta saha oyuncusu Ryan Giggs, 1993 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda oynadıkları Galatasaray maçı için "Bugün gibi hatırlıyorum. Her zaman benimle kalacak bir anı" ifadelerini kullandı.[/h]
Galatasaray'a karşı 19 yıl önce Manchester United forması ile mücadele eden Ryan Giggs, yine sarı kırmızılı takıma rakip olacak. Giggs, İngiliz basınına 19 yıl önceki İstanbul ziyaretini anlattı, Galatasaray'la yapacakları iki maçın da zor geçeceğini söyledi.

Yıl 1993... Manchester United Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray'ın rakibi. 3-3 biten ilk maçın rövanşı İstanbul'da 0-0 bitti ve sarı kırmızılı takım tur atladı.

Ve şimdi yıl 2012... İstanbul'daki maça gelen Ryan Giggs, 19 yıl sonra yine Galatasaray'ın karşısına çıkacak. O zamanki kadroda yer alan ve şimdi de oynayacak olan 38 yaşındaki yıldız futbolcu, bu özelliğiyle Manchester United tarihine geçecek..

Giggs, İngiliz basınına verdiği röportajda istanbul'a yaptığı ilk ziyareti asla unutmayacağını söyledi. "Bugün gibi hatırlıyorum. Her zaman benimle kalacak bir anı" diyen Manchester'ın emektar orta sahası şöyle devam etti: "O zaman 19 yaşındayım. Her zamanki gibi havaalanına geldik. Tüm taraftarlar ve hayranlarımız oradaydı. Binlerce taraftar çığlık çığlığaydı. Bize atılan bir şeyler vardı ve Alex Ferguson bizi oradan uzaklaştırıyordu. Otelin dışında da taraftarlar vardı ve bütün gece uyuyamamıştım. İnsanlar otel odasına telefon ediyordu"

Maça çıkmadan önce Alex Ferguson'un onlara atmosferden bahsettiğini söyleyen Giggs, "Maçtan hemen önce teknik direktörümüz bize atmosferin ne kadar etkili ve ateşli olduğunu anlattı. Taraftarlar saatler geçtikçe stadı doldurmuşlardı... Maç başladıktan sonra da 90 dakika boyunca hiç susmamışlardı." dedi.

Atmosferden çok etkilendiğini belirten Galli oyuncu, "Biz adeta sahanın ortasında durup tarftarları seyrediyorduk. Çünkü maçta yapabileceğimiz başka seçenek yoktu." şeklinde konuştu.

Şimdi ise Galatasaray için "O zamandan daha iyi bir takım" diye bahseden Giggs, "Onlar iyi bir takımdı ama şimdi daha iyi bir oldular. Galatasaray karşılaşmaları bizim için oldukça zor geçecek." yorumunu yaptı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt