Algoritma ve programcılıkla ilgili e book önerisi

Sponsorlu Bağlantılar

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Algoritma ve programcılıkla ilgili e book önerisi
Evet arkadaşlar.Ben algoritma geliştirme ve ardından programcılık öğrenmek istiyorum.Bana bu konularla ilgili pc ye ücretsiz indirebileceğim e book tavsiye edermisiniz ;) Pm de atabilirsiniz linkini. Bir de bir sorum daha olacak C# den mi başlayayım yoksa C++ dan mı :bilmem:

Kayahan14

Kayahan14

Üye
Bende arıyorum cevapları :)

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
C++'dan başlaman lazım diye biliyorum.

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
C++ için hangi programı kullanmalıyım :hmmm

sincarezindan

sincarezindan

Üye
c# dan başla bence bende başladım visual studio proğramıni indirmen lazım..

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
ben c# biliyorum biraz bence ondan başla

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Öncelik Algoritma Tanımlama Ve Onu İyi Öğrenmek , Tüm Diller İçin Geçerli..
Sonra Eğer C#, C++ Öğrenmek İstiyorsan Öncelikle C Bilmen Lazım..
Eğer .Net Ortamını İstiyorsan VB Ve VB.Net Bilmen Gerekir..
Ve En İyi Kaynak Olarakda İngilizce Kaynakları Seç Ve İngilizceni Geliştirebilirsin, Her Zaman Türkçe kaynak Bulamayacağın İçin..

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Öncelik Algoritma Tanımlama Ve Onu İyi Öğrenmek , Tüm Diller İçin Geçerli..
Sonra Eğer C#, C++ Öğrenmek İstiyorsan Öncelikle C Bilmen Lazım..
Eğer .Net Ortamını İstiyorsan VB Ve VB.Net Bilmen Gerekir..
Ve En İyi Kaynak Olarakda İngilizce Kaynakları Seç Ve İngilizceni Geliştirebilirsin, Her Zaman Türkçe kaynak Bulamayacağın İçin..

katılıyorum :good: Çünkü çoğu yazılımcı algoritma öğrenmeden hazır kodlarla yazılımcı oluyor.oysa ki bu işin temeli algoritma dır.Ama ingilizce konusunda maalesef hem fikir değiliz.Ben daha ortaokul a gidiyorum onun için de ingiliizce algoritma kitabı okuyamam :ehe
Başka Önerisi Olan :hmmm

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici

katılıyorum :good: Çünkü çoğu yazılımcı algoritma öğrenmeden hazır kodlarla yazılımcı oluyor.oysa ki bu işin temeli algoritma dır.Ama ingilizce konusunda maalesef hem fikir değiliz.Ben daha ortaokul a gidiyorum onun için de ingiliizce algoritma kitabı okuyamam :ehe
Başka Önerisi Olan :hmmm

Sınıf Durumunu Daha Yeni Öğrendiğim İçin öyle Yazmam Gayet Normal..
O Zaman Yavaş Yavaş Türkçe Olan Kaynakları Değerlendir, Daha Sonra Lisede İngilizce Öğrenmeye Başlayınca Yavaş Yavaş da İngilizce Kaynaklarada Bakarsın :oke:

Uhops

Uhops

Üye
Arkadaşlar ben 15 yaşındayım basit program yazmayı ve nasıl yazıldığını öğrenmek istiyorum
hesap makinesi falan yapmak istiyorum.bunun için not defterıne kod yazım uzantıyı .exe mı yapacam yoksa program lazımmı

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar ben 15 yaşındayım basit program yazmayı ve nasıl yazıldığını öğrenmek istiyorum
hesap makinesi falan yapmak istiyorum.bunun için not defterıne kod yazım uzantıyı .exe mı yapacam yoksa program lazımmı

bildiğim kadarıyla uzantıyı .exe yapacaksın :hmmm

Uhops

Uhops

Üye
Peki bu kodları nereden bulacağım

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Peki bu kodları nereden bulacağım

Zaten işin zor kısmı da o :)
Sen de benim gibi önce algoritma sonra hangi dili öğrenmek istiyorsan onu öğreneceksin.Yani daha işin başındayız :D Ama istersen aç bir konu sana kdları söylerler ama o zaman da hep birilerine bağımlı olursun yani bu işi öğrenemezsin :good:

- - - Eklendi - - -

Yukarıda belirttiğim gibi not defteriyle uzantıyı .exe yapabilirsin.Ama sana tavsiyem c dili için dev c++,c# için de visual basic öğrenmen. Sana en iyi bu işleri onlar öğretir.Ve not defteriyle yapacağın işlerden daha güzel işler ortaya çıkar :oke:

Uhops

Uhops

Üye

Zaten işin zor kısmı da o :)
Sen de benim gibi önce algoritma sonra hangi dili öğrenmek istiyorsan onu öğreneceksin.Yani daha işin başındayız :D Ama istersen aç bir konu sana kdları söylerler ama o zaman da hep birilerine bağımlı olursun yani bu işi öğrenemezsin :good:

- - - Eklendi - - -

Yukarıda belirttiğim gibi not defteriyle uzantıyı .exe yapabilirsin.Ama sana tavsiyem c dili için dev c++,c# için de visual basic öğrenmen. Sana en iyi bu işleri onlar öğretir.Ve not defteriyle yapacağın işlerden daha güzel işler ortaya çıkar :oke:

daha 15 yaşındayım bilgisayar mühendisi olmak istiyorum.şimdiden öğrenmeye başlamak en iyisi

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Benden sana tavsiye.

Önce benim imza'mda yazanların ne demek olduğunu öğren.(bunu ukalalık için değil gelecekteki yol ayrımlarını görebilmen için yazdım.)

Sonra DevC++ programını bul.Sonra google'a C++ hello world uygulaması yaz,C++ değişkenler'ini öğren.Ekrana yazı yazmayı ve ekrandan girilen yazıyı almayı da öğren. (>>cin <<cout gibi şeyler göreceksin).Ekrana girilen sayıları toplayıp,ekrana yazan bir uygulama yazmayı dene,araştır.

Bunları öğrendikten sonra C++ ile hesap makinesi yapma'yı araştır.

Genelde C#'a yönelen yazılımcılar bu şekilde başlarlar :good:

• Beğen
Tepkiler: Web Designer
Uhops

Uhops

Üye
Benden sana tavsiye.

Önce benim imza'mda yazanların ne demek olduğunu öğren.(bunu ukalalık için değil gelecekteki yol ayrımlarını görebilmen için yazdım.)

Sonra DevC++ programını bul.Sonra google'a C++ hello world uygulaması yaz,C++ değişkenler'ini öğren.Ekrana yazı yazmayı ve ekrandan girilen yazıyı almayı da öğren. (>>cin <<cout gibi şeyler göreceksin).Ekrana girilen sayıları toplayıp,ekrana yazan bir uygulama yazmayı dene,araştır.

Bunları öğrendikten sonra C++ ile hesap makinesi yapma'yı araştır.

Genelde C#'a yönelen yazılımcılar bu şekilde başlarlar :good:

ilki yazılım uzmanlğğı 2.sı güvenlik sistemi galiba mobildeyim detaylı arastıramadım.yarın okulda pc dersı var derste bakarım.(kota doldu evde pc acamıyorum)

ardacumhur

ardacumhur

Üye
ilki yazılım uzmanlğğı 2.sı güvenlik sistemi galiba mobildeyim detaylı arastıramadım.yarın okulda pc dersı var derste bakarım.(kota doldu evde pc acamıyorum)

Tamamdır :good:

Bu arada forum'daki yaş bilgini de güncellemeyi unutma :hmmm

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
daha 15 yaşındayım bilgisayar mühendisi olmak istiyorum.şimdiden öğrenmeye başlamak en iyisi

Seninle aynı fikirdeyim.Bence de şimdiden öğrenmek en doğrusu.Ben de 13 yaşındayım.Ayrıca yaş bilgisini nasıl değiştireceğiz yardım eder misiniz bir türlü yapamadım.Çünkü yakında 14 e gireceğim :) Gelelim bedensel159 kardeş sana ardacumhur nickli arkadaş doğru söylüyor.Benim sana tavsiyem önce hazır kodlarla çalışmayı dene.Yani bakalım hazır kodları çalıştırabiliyor musun :hmmm Eğer hazır kodları çalıştırabilirsen algoritma ve akış diyagramı,son olarak da herhangi bir programcılık dili öğren :oke:

- - - Eklendi - - -

Ne tesadüf ben de Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum :D

Üst Alt