Alex, Emre için neler söyledi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Alex, Emre için neler söyledi?
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Alex De Souza, FBTV'de Kamp Günlüğü programına konuk oldu...
Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımının Avusturya Kampı'nda kaptan Alex de Souza Kamp Günlüğü programının konuğu oldu.

Sorularını yanıtlayan Alex, yeni sezon hakkında beklentilerini, planlarını, kamp süresinde yapılan çalışmaları anlatırken, yeni teknik direktörleri Luis Aragones'in idmanlarda en az kendileri kadar koştuğunu söyledi.

Emre Belözoğlu transferi ile ise "Emre kendini gösterecektir, inanıyorum" dedi.

DEIVID'IN SAKATLIĞI
Kaptan Alex de Souza kampla ilgili ilk izlenimlerini şöyle anlattı: "Şu ana kadar çalışmalarımız gayet olumlu bir şekilde devam ediyor. Hocamızın dediklerini uygulamaya çalışıyoruz. Ne yazık ki kampın başında Deivid'in sakatlığı nedeniyle bir talihsizlik yaşadık. Bu bizi üzüntüye boğdu. Fakat bunlar futbolun içinde olan şeyler. Deivid sakatlık geçirdiğinde büyük bir sakatlık olduğunu fark etmiştim. Pozisyona yakındım. Lugano topa ulaşmıştı ama o anda Deivid'in ayağının aldığı şekilden normal olmayan bir şeylerin olduğu açıktı. Sonrasında hepimiz zaten olanları öğrendik. Ameliyat oldu. Belli bir süre toparlanma dönemine ihtiyaç duyacak. Ama en kısa zamanda aramıza dönmesini diliyorum."

Alex, takımın, kampı yağmur altında sürdürmesi ile ilgili olarak, "Yağmur antrenmanlarımızı etkilemiyor. Herkes canla başla çalışıyor. Elbette ki İstanbul'daki saha ve hava şartlarından farklı bir ortamda çalışıyoruz. İstanbul'da daha sıcak ve kurak bir ortam var. Burası daha yağışlı. Ama bu durum antrenmanlarımızı etkilemiyor. Aynı şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

ARAGONES TOPLA ÇALIŞMAYA ÖNEM VERİYOR
Alex, Luis Aragones yönetimindeki çalışmalar ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda söyleyebileceğimiz şeylerden bir tanesi Aragones'in topla çalışmaya büyük önem vermesi. Herhangi bir çalışmayı topla yaptırabiliyor. Çok çalışkan bir hoca izlenimini verdi. İnsanlar baktığında yaşından dolayı yaşlı diye düşünebilirler ama saha içinde tamamen farklı olduğunu göreceklerdir. Çok fazla çalışmayı seven, dinç, yaşını kesinlikle göstermeyen ve saha içinde aktif olmayı seven bir yapısı var. Aragones için en az futbolcular kadar koşuyor diyebiliriz. Sürekli saha içinde katkısı olması gerektiğini bilen her olayın içerisinde, hareketli olan ve herkesle ilgilenmeye çalışan biri. Bize ilk geldiğinde "Ben futbolla yaşıyorum, futbolla yatıp futbolla kalkıyorum. 37 yaşıma kadar futbol oynadım sonrasında da teknik direktörlük kariyerime başladım. Benim günüm futbolla geçiyor" demişti. Biz de bunu antrenmanlarda görüyoruz. Aktif bir şekilde saha içinde herkesle ilgilenmeyi seven bir hoca."

Antrenmanların topla çalışmalar şeklinde geçmesi ile ilgili olarak ise Alex, "Her hocanın kendi kriterleri vardır. Bazı hocalar ilk antrenmanlara topsuz bir şekilde başlar ve sonrasında bu çalışmalara geçilir. Aragones gibi hocalarda topla çalışmalar daha çok yapılır. Bu benim sevdiğim tarzda bir çalışma. Topla çalışılan durumlarda sürekli bir şekilde durmuyorsunuz. Hep konsantre olmak durumundayız. Topsuz antrenmanlarda yani koşu antrenmanlarında işinize daha fazla konsantre olamayabilirsiniz. Ama topla yaptığınızda maksimum konsantrasyona ihtiyacınız var. Ben bu çalışma stilini seviyorum. Ama diğer antrenörlerin de kendi kriterleri vardır. Buna da herkes saygı göstermeli" ifadesini kullandı.

DİL SORUNU YOK
Saha içinde Aragones ile hep iletişim halinde olmasını ise Alex şöyle değerlendirdi: "Hocamızla aramızda dil sorunumuz yok. Birbirimizi en iyi şekilde anlayabiliyoruz. Ben ona bir şeyler aktarmaya çalışıyorum o bana çalışma tarzı ile ilgili bilgiler vermeye çalışıyor. Bunun doğrultusunda işimiz kolaylaşıyor. Kendisi yeni olduğu için ben kendisine takım ile ilgili bilgiler veriyorum. Sonuç olarak da bizim için sezon ayın 29'unda açılacak. Bu zamana kadar kendimizi ne kadar iyi hazırlarsak o kadar iyi olur. Ben de bir kaptan olarak takım ile ilgili gerekli bilgileri hocamıza aktarıyorum. İlk geldiği günden beri diyalog halinde olmayı seviyor. Diğer futbolcularla görüşmelerini sürdürüyor. Bu bağı bir an önce oluşturursak teknik direktörümüzün kafasındaki soru işaretlerini giderebilir, bilmesi gerekenleri en kısa sürede aktarabilirsek, ona yardımcı olursak bu bağ daha da güçlenecektir. 29'una kadar bir bütün olmamız gerekiyor. Yeni olanlara ki buna teknik direktörümüz de dahil yardımcı olmalıyız. Bunun doğrultusunda da istediğimiz noktalara gelebilmeliyiz."

MACARİSTAN'DA TURU KOVALAYACAĞIZ"
Şampiyonlar Ligi'nde MTK ile yapacakları maçla ilgili olarak Alex şu değerlendirmelerde bulundu: "Rakibimize saygımız sonsuz. Çünkü bu Şampiyonlar Ligi yoludur ve bu yolda bulunan tüm takımlara saygı duyulmalıdır. Biz geçen yıl ligimizde aldığımız sonuçlarla Şampiyonlar Ligi'nde oynama hakkını elde ettik. Aynı şekilde rakibimiz MTK'da aynı sonucu elde ederek Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Biz Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiğimiz başarıların daha da fazlasını elde etmek istiyoruz. Bunun için de bu turu geçmemiz gerekiyor. Bir kez daha ilk maçımızı kendi evimizde oynayacağız daha sonra da Macaristan'da turu kovalayacağız. Bunun sonucunda da bir kez daha bir engeli daha aşıp yolumuza devam edeceğiz."

İlk maçın F.Bahçe'nin evinde olup olmasının takıma bir yararı olup olmadığı ile ilgili olarak ise Alex, "Benim bu noktada düşüncem şu yönde bu turlarda ilk maç çok önemlidir. İlk maçta alacağınız skor ikinci maçta nasıl bir oyun sistemi ile oynayacağınızı şekillendirecektir. O yüzden dışarıda ya da içerde oynamak fark etmez alacağımız skor benim için önemlidir. Örnek vermek gerekirse bizim iki yıl önce oynadığımız AZ Alkmaar maçında kendi evimizde 3-3 berabere kaldık. Sonrasında Hollanda'ya gittik orada da iyi bir performans sergiledik. Adımıza goller attık ama kendi evimizde 3 gol yediğimiz için turu geçemedik. Aynı şekilde tam tersi olarak Belçika şampiyonu Anderlecht karşısında yine kendi evimizde olumlu bir skor aldık. Gittiğimizde iyi bir performansla turu geçebildik. Yani ilk maçı kendi evimizde oynasak da oynamasak da bana göre ilk maçın skoru çok önemli" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BAŞARISI GÖZ ARDI EDİLEMEZ"
Türk Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği performansı da değerlendiren Alex şunları söyledi: "Elbette ki Türk Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki maçlarını takip ettim. Brezilya halkı Avrupa Şampiyonası'na ve Türk Milli Takımı'na ilgisi üst düzeydeydi. Türkiye'nin istekli olduğunu gördük. Açıkçası Türkiye'nin şansı da vardı ama 'İnsanlar şanslarını kendileri yaratır' derler. Bu şansın yaratılması nedenlerinden biri de son saniyeye kadar yılmamasıdır. Fatih Terim ve öğrencileri güzel bir performans sergilediler. Finale de çıkabilirlerdi. Yarı finalde kalması da Türkiye'nin şampiyonadaki başarısını göz ardı edemez. Özellikle Türk Milli Takımı hakkında yeni yakaladığı genç jenerasyon gelecek adına umut veriyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla özellikle Fatih Terim'in bu gençleri iyi bir şekilde organize etmesi ve kendisinin de milli takımın başında kalmasıyla Dünya Kupası'nda önemli bir ilerleme kaydedeceklerdir."

Takım arkadaşlarının Milli Takım performanslarını nasıl bulduğu sorusuna ise Alex "Fenerbahçeli futbolcuların performansları gurur vericiydi. Aurelio her zamanki gibi her yere koştu her yere yardımcı olmaya çalıştı. Volkan'da oynadığı maçlara kadar üst düzeyde bir performans sergiledi. Gerçekten güzel kurtarışlar yaptı. Gökhan'ın sakatlığı beni üzdü. Bu onun için güzel bir fırsat olabilirdis ama bir çok takımda olduğu gibi bizim takımımızda da Gökhan sakatlandı ve kadroda yer alamadı. Kazım şans bulduğu maçlarda kendini iyi bir şekilde gösterdi. Sadece Fenerbahçeli futbolcular değil, hepsi gayet iyiydi. Fatih Terim tüm oyunculardan yararlanmak zorunda kaldı. Oyuna giren her oyuncu da gayet iyi oynadı" yanıtını verdi.

"EMRE KENDİNİ GÖSTERECEKTİR"
Emre Belözoğlu transferi ile ilgili olarak ise Alex, "Emre'ye hoş geldin diyoruz. Bundan önce oynadığı takımlarda gösterdiği performansla buraya kadar geldi. Kaliteli bir oyuncu, kalitesi tartışılamaz. Geldiğinde ona en iyi şekilde destek vereceğiz. Kendini gösterecektir, buna inanıyorum" ifadesini kullandı.

Yeni sezon ile ilgili beklentileri Alex son olarak şöyle değerlendirdi: "En az şeklide sakatlıkların olduğu bir sezon diliyorum. Sağlık sıkıntılar çıkmaz umarım. Deivid'le bir talihsizlik yaşadık bu bizi üzdü. Umuyorum ki teknik direktörümüz ve takımımız açısından şanssızlıklar yaşamayız. Hedeflerimiz tüm kulvarlarda başarı elde etmek. MTK'yı geçip Şampiyonlar Ligi'nde ilerlemeyi umuyorum. Burada iyi sonuçlar almak istiyoruz. Geçen yıl kaybettiğimiz şampiyonluğu bu yıl camiamıza hediye etmek istiyoruz. Türkiye Kupası 20 yılı aşkın bir şekilde evimize getiremiyoruz. Bu durumu kırmak istiyoruz. Müzemize bu kupayı getirmek istiyoruz."
 


Salihyet

Salihyet

Üye
Bu takıma güveniyoruz ;) tepeden tırnağa, emre olsun, burak olsun, güiza , selçuk, maldonado, yasin, gürhan gibi çok parlak ve daha takımımıza bir şeyler vermek isteyen oyuncularla doluyuz.. zico bu oyuncuları kullanamadı ama aragones hepsinden faydalanacak ;)
 
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Bu takıma güveniyoruz ;) tepeden tırnağa, emre olsun, burak olsun, güiza , selçuk, maldonado, yasin, gürhan gibi çok parlak ve daha takımımıza bir şeyler vermek isteyen oyuncularla doluyuz.. zico bu oyuncuları kullanamadı ama aragones hepsinden faydalanacak ;)
inşallah kardeşim dediğin gibi faydalanırız. oyuncularımızın tamamıda güzel oyuncular. kadroda boş oyuncu yok.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
238
Eren Değerli


Üst Alt