Aldatan eşin telefon kayıtları mahkeme de delil sayılır mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Aldatan eşin telefon kayıtları mahkeme de delil sayılır mı?
Merhabalar arkadaşlar,

Aldatılan eşlerin en çok merak ettiği konulardan birisi olarak karşımıza mahkemede nasıl bir delil ile hakim yada savcı karşısına çıkabileceği merak ediliyor. Kişilerin aklına ilk olarak telefon kayıtları, aramalar ve mesajlar geliyor. Eğer sizde eşinizin sizi aldattığını tespit ettiyseniz ancak elinizde bir deliliniz yoksa ve cep telefonu kayıtlarını delil olarak kullanmak istiyorsanız bakın bakalım bu mümkün mü?

Mahkemede eğer eşinizin aldatırken telefon kayıtlarının yer aldığını düşünüyorsanız, kesinlikle bunu mahkeme kurulundan talep edebilirsiniz. Kurul tarafından verilen onay ile birlikte eğer hakim yada savcı buna gerek duyarsa yazılı olarak yapacağı bildiri ile birlikte GSM operatörleri yada diğer servis sağlayıcılarından bilgi isteyebilir.

Yani cep telefonlarınca yapılan görüşmeler ve gönderilen mesajlar mahkemede aldatma içerikli ise delil olarak kullanılabilir. Ancak telefon hattının eşinizin kullandığı telefonun IMEI’sine kayıtlı olması ve SIM kartını eşinizin kullandığını kanıtlamanız gerekebilir.

Ancak daha önce benzer mahkemelerde alınan görüşme kaydı görüşmelerine bakıldığında görüşmeler detaylı olarak sunulamazken, sadece hangi tarihte hangi numaranın aranıldığı görüldüğü söylenilmiştir. Yani mahkemeden eşinizin mesaj kayıtlarını istemek ve gönderdiği mesajlar arasında bir delil bulmak daha kesin çözüm olacaktır.
 


Üst Alt