Alaska Frigo geri dönüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Alaska Frigo geri dönüyor
Türkiye’nin en bilinen markalarından, bir zamanlar sinemalarda ‘10 dakika ara’nın vazgeçilmezi ‘Alaska Frigo’ geri geliyor. Uzun zamandır iflasla boğuşan şirket, borçlarını kapattıktan sonra yeni bir ortaklıkla atağa kalkmaya hazırlanıyor



Türkiye’nin ilk sanayi tipi dondurması olan Alaska Frigo’nun adı bir süredir icra ve iflas haberleriyle anılıyordu. Bir dönem sadece sinemalarda satılan, daha sonra market raflarında da görülen Alaska Frigo, uzun süredir ayakta kalma mücadelesi veriyordu. 1994 krizi sonrası mali açıdan zora giren, borçları 1.8 milyon lirayı bulan şirket, beyaz bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Alaska Frigo’yu üreten Alaska Gıda’nın sahibi Aziz Zihni Ateş, yeni bir ortaklıkla markasını ayağa kaldırmayı planlıyor.

Yeni ortak Biçaço

Bu ay ‘Frigom Gıda Pazarlama’ adlı bir şirket kuran Ateş, yine çikolata sanayinde faaliyet gösteren Mihael Biçaço ile ortak oldu. Biçaço, ‘Endüstriel Çikolata’ adlı firmasıyla tanınıyor. Bu girişimi 60 yıllık bir markanın ayağa kalkma çabası olarak nitelendiren bir şirket yetkilisi şu bilgileri paylaşıyor:

“Alaska Frigo, Türkiye’de benzeri olmayan bir ürün. Uzun süre iflasla boğuştuk. 2 yıl önce borçlarımızın tamamını kapattık. Ancak zor geçen bu dönem bize güç kaybettirdi. Yeni ortaklık pazarlamada olacak. Biz üretimi sürdürüyoruz ancak pazarlama için güç ve yatırım gerekli. Özellikle soğuk dolap konusunda. Şimdi bunların hepsi hayata geçecek. 3 - 4 ay içinde Alaska Frigo’yu her yerde görmek mümkün olacak. Bitter ve beyaz çikolatalı çeşitler de gelecek.”

Simit Sarayı ve Bingöl ‘cızbız’ köfteci oldu

Simit Sarayı’nın patronu Haluk Okutur, Ramazan Bingöl lokantalarının sahibi Ramazan Bingöl ve 20 civarında şubeye sahip olan Cızbız Köfte’nin sahibi Ali Tatlıdil, köfte ortaklığı kurdu. Geçen ay ‘Cızbız Köfte Lokantacılık’ adlı bir şirket kuran 3 girişimci, Türk köftesini dünyaya yaymayı hedefliyor. Cızbız Köfte’nin kuruluşu 1917 yılına dayanıyor. Birkaç yıl önce Ziya Şark Sofrası’ndan ayrılarak kendi ismiyle kurduğu lokantayla yola devam eden Ramazan Bingöl, yeni girişimle ilgili şunları söylüyor:

“Köftede bir dünya markası yaratmak üzere yola çıkıyoruz. Mağazalar ve mönü yenilenecek. Cızbız Köfte’nin 20 civarı dükkânı var. Antalya’daki bir dükkân dışında hepsi İstanbul’da. Bunu hem Türkiye’de hem de çevre ülkelerde yayacağız. Cızbız Köfte’de Ali Bey’in yaptıkları belli. Haluk Bey’in Simit Sarayı, bizim de Ramazan Bingöl olarak yaptıklarımız ortada.”
Cızbız Köfte’nin 100 şubeye ulaşmak istediği belirtiliyor. Balmumcu’daki franchise Cızbız Köfte’nin ortakları arasında Fenerbahçeli Selçuk Şahin de var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
407
mangdaşire
Cevap
3
Görüntüleme
629
owner26
By_GaBLiN
Cevap
14
Görüntüleme
725
enginzz
greenmile
Cevap
0
Görüntüleme
545
greenmile


Üst Alt