Akp'yi Kurtaracak Formül Bulundu!..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
Akp'yi Kurtaracak Formül Bulundu!..
AKP'Yİ KURTARACAK FORMÜL BULUNDU!..

AKP’yi kapatılmaktan kurtaracak en ilginç formül “Sivil Anayasa”yı hazırlayan ekipten geldi. Prof.Dr.Yavuz Atar, AKP’nin üzerinde çalıştığı Anayasa değişikliği ve referandum seçeneklerinin de belirli ölçüde “risk” taşıdığını söyleyerek “sihirli formülü” şöyle açıkladı: AKP kendini fesh ederse dava da düşer, siyasi yasak ihtimali de ortadan kalkar. Hükümet de yoluna devam eder.

367 olayını hatırlatarak Anayasa değişikliği ve referandumun da kapatmaya karşı “garanti” olamayacağını ifade eden Yavuz Atar, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarı adına AKP’nin fedakarlık yapmasını önerdi.

Atar’ın formülü Siyasi Partiler Kanunu’nun 108.maddesi uyarınca AKP’nin kendini fesh etmesine dayanıyor. Anayasa’da karşılığı olmadığı belirtilen bu maddeye göre fesih olursa dava otomatikman düşüyor. AKP’liler yeni
kurulacak bir parti ile yoluna devam ediyor. Hükümet, bu değişiklikten etkilenmiyor.

Prof.Yavuz Atar’ın AKP’yi kurtaracak sihirli formül olarak açıkladığı SPK’nun 108.maddesi şöyle: “Bir siyasi partinin kapatılması için dava açıldıktan sonra o partinin yetkili organı tarafından verilen kapatma kararı, Anayasa Mahkemesi’nde açılmış bulunan kapatma davasının yürütülmesine ve kapatma kararı verilmesi halinde doğacak hukuki sonuçlara hükmedilmesine engel değildir...”

ArAp-YMN

ArAp-YMN

Üye
Bırak kapansın yaa..

leiche

leiche

Emekli Yönetici
demokraside çare tükenmez diye bosuna demiyorlar
ama fesh etmeden önce kapanması taraftarıyım

_KadirşinaS_

Üye
Peki üstteki arkadaşlar, akp niçin kapansın mesela, mantıklı bir sebep var mı?

CanceR

CanceR

Üye
bende bişi konuşurdum ama siyaset yapmıcam artık başıma bela oluyo :)

Yasminozz

Yasminozz

Üye
bende bişi konuşurdum ama siyaset yapmıcam artık başıma bela oluyo :)

aynen bende...artık siyasi konuda hiç bi yorumum yok..siyaseti sevmiyorum...ama tek taraflı düşünceleride sevmiyorumm...ben mi başbakan olsam acaba... :D :D :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...