Püf Noktası Akıllı Telefonların Pil Performansını Arttırma

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Akıllı Telefonların Pil Performansını Arttırma
Merhaba arkadaşlar bu yazımda siz değerli maxicep forum takipçileri için akıllı telefonlarda pil ömrü arttırma ile ilgili bazı önemli bilgiler paylaşacağım.

Akıllı Telefonların Pil Ömrü Ne Kadar?
Genellikle akıllı telefonların pil ömrü 2 yıldır. 2 yıldan sonra cihazınızda bariz bir şekilde gözle görülür halde batarya kaybı olacaktır. Yani cihazınız eskisi kadar iyi pil ömrüne sahip olmayacak artık günü tamamlayamadan kapanmaya başlayacaktır.

Akıllı Telefon Pil Performansını Arttırma Var Mıdır?
Evet ister android olsun ister iPhone olsun cihazınızın pil performansını arttırabilirsiniz. Bunun için çok sayıda farklı etken ve yöntem vardır. Bu yöntemlerden bazılarını aşağıda paylaşacağım.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Pil Ömrünü Neler Etkiler?
Eğer cihazınızı sürekli olarak yarım şarj yaparsanız ( tam doldurmadan prizden çekerseniz ) cihazın bataryasını kötü yönde etkiler.
Cihazınızı sürekli en yüksek parlaklıkta kullanmanız hem cihazın ekranına zamanla zarar verir ( pembelik, ekran yanması vs gibi ) hemde pil ömründe ciddi kayıp yapar.
Kullandığınız uygulamalar ( eğer çok sayıda uygulama kullanıyorsanız bunlar cihazınızın arka planında sürekli olarak çalışır ve pil tüketir )
Özellikle anlık bildirim özelliği olan uygulamalar ( facebook,twitter,whatsapp,instagram vs gibi ) arka planda sürekli beklediği için daha çok pil tüketmektedir.

Pil Tasarruf Uygulamaları Faydalı Mıdır?
Eğer wifi bluetooth vs gibi sistem özelliklerini kullandıktan sonra kapatmayı unutuyorsanız evet fakat onun haricinde kesinlikle pil tasarruf uygulamaları size bir fayda sağlamaz aksine sürekli arka planda çalışarak hem cihazı yorar ( ram tüketir ) hemde kendisi pil harcar. Bunların yerine android cihazlarda Greenify uygulamasını kullanmanızı tavsiye ediyorum ( siz kilit ekranını açana kadar seçtiğiniz bütün uygulamaları gerçek anlamda uyutur ) root gerektiren oldukça popüler ve kullanışlı bir uygulamadır.

Pil Ömrünü Uzatmak İçin Neler Yapılabilir?
Cihazlarınızda bulunan hesaplarınızın ( google veya apple ) sürekli olarak senkronizasyon özelliğinin açık olması cihazın pilini oldukça etkiler. Çünkü cihazınız yer yaptığınız işlemde anlık senkronize edecek ve hem veri tüketimi yapacak hemde işlemciyi kullanacaktır. Bu nedenle senkronizasyonu kapatarak pil ömrünü uzatmaya başlayabilirsiniz.
Android cihazlar için xda forumunda bulunan dünyaca ünlü geliştiricilerin yazdığı tweak kodlarını ve dosyalarını kullanarak pil ömründe büyük artış sağlayabilirsiniz. ( işlemci tüketimi azaltma, ram tüketimi düzenleme, wifi arama sıklığını azaltma vs gibi )
Yine iPhone içinde çeşitli tweak düzenlemeleri ile pil ömründe artış sağlayabilirsiniz.
GPS özelliğinin kapalı olmasına dikkat edin. Genellikle insanlar gps özelliğini kullandıktan sonra ayarlar/konum kısmından kapatmayı unutuyor ve bu sebeple cihaz sürekli güç harcıyor.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: By_Casparov ve KinG Tornado


KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Güzel Konu Olmuş Ellerine Sağlık
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
TayfurBeyy

TayfurBeyy

Üye
Bende bir yerde denk gelmiştim facebookun uygulamasını kaldırıp yerine lite veya tarayıcı üzerinden kullanırsanız şarjını da büyük artış olur ben denedim ve artış var pil performansında
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt