Kefelon
Üye
-
Konu Sahibi
-
Biraz daha araştırma yaptıktan sonra Sony ninde buna benzer bi'çalışması olduğunu gördüm(http://www.maxicep.com/portal/sony-...-donanim-yukseltmelerine-de-izin-veriyor.html) yakın zamanda bu konseptler hayatımıza gircek ancak ne kadar yakın düşünmemiz gereken o
Masaüstü bilgisayarlar gibi donanım üretmeye başlarlar.Firmalar buna izin vermez bence böyle olursa kimse yeni telefon almaz, zor bence gerçekleşmesi.
Şuan bilgisayarlardada aynı sistem var sayılır ve bütün firmalar gayet iyi kazanıyor. Mesela şuan samsung bilgisayar aldın diyelim 3000 tl lik bilgisayarlarda bulunan i7 işlemciyi takmaman için seni tutan bişey yok aynı sistem olcak ilk alışta tabiki pahalı olur her parça ayrı olunca toplam fiyatta yüksek olur.
Simdi 2 sorun var. 1.si yazılım seçme imkanı olması gerek ki bunun gelmesi ali abinin de dediği gibi uzun sürecektir.Şuan bilgisayarlardada aynı sistem var sayılır ve bütün firmalar gayet iyi kazanıyor. Mesela şuan samsung bilgisayar aldın diyelim 3000 tl lik bilgisayarlarda bulunan i7 işlemciyi takmaman için seni tutan bişey yok aynı sistem olcak ilk alışta tabiki pahalı olur her parça ayrı olunca toplam fiyatta yüksek olur.
Haklısın ama herkesin her firmanın driverını oluşturup rahatça yükleyebileceği bir sistem olursa ubuntu veya windows gibi o zaman kesinlikle her firma bu projeyi destekler. Özellikle de msi asus samsung gibi donanım üreticileri kârlı çıkacaktır.Durumu soyle ozetliyim bu firmnain aklinda olan su galiba oncelikle bi kac firmayla anlaşmayı deniycek kamera işlemci ve benzeri için (qualcomm vb.) işletim sistemi zaten kendine ait olacakmış bu durum biraz kötü ama satışları patlıycağından uygulama sıkıntısının kısa sürede gideriliceğini düşünüyorum. Bi'anda bir çok işe girmek zorunda kalcaklar telefonu yapmak ayrı dert birde işletim sisteminide kendileri yapmak zorunda (tabi androide donanım değiştirebilme eklenmezse) bu da süreci çok uzatıyor. Proje tamamiyle tüketici leyhine böyle bir ürünü firmalar desteklemiycektir tabiki...
Bunlar tabi ki zamanla olacak şeyler ama işletim sistemini seçemedikten sonra donanımı da seçemeyiz. Mevcut duruma göre de en az 10 yıl daha işletim sistemi serbestisi geleceğini zannetmiyorum.
tamam ya reyiz kzmaBen de zaten ucretli ucretsiz diye belirtmedim. Onemli olan farklı konfigurasyon optimizasyonu yapilmasi.
Toplama telefonBugün internette dolaşırken bu projeye rastladım (projenin ismi phonebloks) fikir gerçekten çok güzel. Yükseltilebilir akıllı telefon çok iyi olur. Örneğin işlemciyi beğenmediniz yerine daha güçlü bir işlemciyi alıp rahatça takabiliceksiniz, yada fotoğrafçısınız daha güçlü bi'kamera takabilceksiniz, yüksek çözünürlüklü ekranları mı seviyorsunuz yada mevut ekranınız kırıldı diyelim hemen yenisini takabileceksiniz fikir gerçekten çok güzel gerçekleşirse bir devrim niteliğinde olur diyebiliriz...
Projenin İnternet Sitesi;Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Buyrun İzleyelim;
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
aynen fikir güzel ama firmalar kesinle izin vermez.Firmalar buna izin vermez bence böyle olursa kimse yeni telefon almaz, zor bence gerçekleşmesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?