Akıllı telefonlardan tablet bilgisayarlara kaplama işi

Sponsorlu Bağlantılar

myfikir

Üye
    Konu Sahibi
Akıllı telefonlardan tablet bilgisayarlara kaplama işi
Elektronik eşya kaplayan girişim
Akıllı telefonlardan tablet bilgisayarlara, mp3'den kulaklıklara kadar pek çok elektronik eşyayı istenilen tasarımda kaplayan Bucalemun, Gürbüz İğdebeli'nin girişimi. Yurt dışında cover denilen kaplama teknolojisinin oldukça popüler olduğunu gören iğdebeli, 2012 yılında kurduğu Bucalemun'u Azerbaycan'a da taşımış. Girişimcinin hedefi, Ukrayna ve Kazakistan pazarına da girmek.


Teknolojinin gelişmesi pek çok alanda iş fırsatını da beraberinde getiriyor. Örneğin, ABD'de kaplama ürünler beyaz eşyalardan televizyonlara kadar ilerlemiş durumda.
Bunu yurt dışında gören Gürbüz iğdebeli de Türkiye’de de aynı iş modelinin başarılı olacağını düşünmüş ve Bucaiemun’u kurmuş.
Bucalemun, telefondan tabletlere, bilgisayardan playstation'lara kadar tüm elektronik ürünleri özel bir malzeme ve tasarım ile kaplayan bir marka. Playstation, X-Box, Nintendo gibi oyun konsolu, İPhone, Samsung, Blackberry gibi tüm telefonlar, iPad, Samsung Galaxy Tab gibi tabletler, iPod ve birçok mp3 markası, Apple laptoplar, Apple TV, Beats by Dre gibi kulaklıklar kaplanıyor.
Her ne kadar İPhone dünyanın en çok tercih edilen ve herkesin elinde olan telefonu da olsa hepsi beyaz ve siyah. Ancak 'cover’ yöntemiyle artık tamamen hayalinizdeki tasarımı yaratmak, beğendiğiniz renklerde, desenlerde kaplamanız mümkün, ister Bucalemun'un orjinal tasarımlarını ister de kendi yolladığınız fotoğraf veya tasarımı bastırabiliyorsunuz. Zaten işin en çekici kısmı kişiye özel olması. Bucalemun’un amacı önümüzdeki dönemde tüm markaları katmak ve kaykaydan buzdolabına kadar geniş bir ürün gamına ulaşmak.
Bukalemun gibi değişken
Arasya Şirketler Grubu’nun bir yatırımı olan NZA Teknolojileri şirketinin ilk markası Bucalemun'u dünyada fenomen olan 'Cover’ ile ilgili üretim planlaması yaptıktan sonra kurduklarını söyleyen iğdebeli, “ilk etapta nasıl tepki alacağımız konusunda tereddüt yaşadık fakat çevremizden de olumlu tepkiler alınca bu ürünü piyasaya çıkartmaya karar verdik” diyor. Ürünlerin elektronik aksesuar dünyasına yenilik katacağını ifade eden iğdebeli, yenilikçi ve pratik çözümler üreterek tüketici üzerinde pozitif enerji yaratacak sıra dışı tasarımlar yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekliyor.
Bucalemun kelimesi duyulduğunda, çoğu insanın aklına bulunduğu ortama uyum sağlayan, sürekli renk değiştiren, ruh haline göre yaşayan bir canlı türü geldiğine dikkat çeken İğdebeli, bu ürünün bukalemun kelimesiyle anlam kazanacağını düşündüklerini ve markanın ismininin bu şekilde ortaya çıktığını ifade ediyor.
Geniş ürün gamı
Konsept oldukça çok geniş bir kitleye hitap ediyor, iş dünyasından modaya, illüstrasyondan özgün çalışmalara, kültürel ve popüler kadar geniş bir ürün gamına sahip Bucalemun. Ürünün içeriği ise dijital baskı. Satışlar şu an için Bucalemun | iPhone Coverları, iPad Coverları, iPod Coverları, Laptop Coverları, Oyun Konsolları, Kendi Tasarımlarınız ve daha fazlası... adresi üzerinden yapılıyor. ilk olarak şube hedefleri için belirledikleri pilot iller arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’in ön plana çıktığını söyleyen iğdebeli, “Talep olarak baktığımızda şu an Edirne'den Şırnak’a kadar Türkiye’nin her bölgesinden sipariş alıyoruz fakat şubeleşmek için pazar payı daha yüksek olan bölgelerimize yoğunlaşmaktayız” diyor. Yakın zaman içerisinde birçok AVM'de standlarının kurulacağını ve birçok mağazada corner satışlarının yapılacağını belirten iğdebeli, şöyle devam ediyor:
"Ürün henüz çok yeni olduğu için Türkiye’deki pazar potansiyeli gelen taleplere bağlı. Müşteriyle iyi ilişki kurmak için doğru mesaj vermek ve sunulan ambalajın çekici olması gerekiyor. Biz bu pazarda bu işi en ince ayrıntısına kadar inceleyip, kalite kontroller yapıldıktan sonra ürünü müşterisine sunan bir markayız. Bunun sıra dışı bir iş olduğunu düşünüp Türkiye pazarına getirdik. Tasarımlarımızda güncel teknolojiyi verimli bir şekilde kullanarak pazarın nabzını tutuyoruz. Yurtiçi ve yurtdışın-daki yenilikleri takip ederek müşterilerimizin isteklerini en kısa zamanda kişiye özel ürünlere dönüştürüyoruz.”.
Duvar kaplatmak isteyen bile var
Azerbaycan pazarında bucalemun.az ile yaklaşık iki aydır faaliyette olduklarını belirten iğdebeli, "Azerbaycan hepimizin bildiği gibi yüz ölçümü açısından küçük bir ülke bu sebeple ürünün orada yaygınlaşıp kısa sürede fenomen haline geleceği düşüncesindeyiz” diyor, iğdebeli’nin daha sonraki hedefi ise Ukrayna ve Kazakistan pazarı.
Hedeflerinin dünya çapında bir marka olmak olduğunu vurgulayan iğdebeli bunun için ilk olarak Türkiye'de daha sonra dünyadaki çeşitli ülkelerde mağazalar açacaklarını, şu an için Türkiye pazarında büyüyeceklerini söylüyor.
Bundan sonraki aşamada hayatın her alanında olmayı planladıklarını belirten iğdebeli, gelen istekler arasında yatak odasını kaplatmak isteyen müşterilerinin bile olduğuna dikkat çekiyor. “Çok yakında beyaz eşyadan kravata kadar her şeyi kaplayabileceksiniz. Herkesin bir hayal dünyası vardır. Biz de bu hayalleri gerçekleştirmeye geldik" diyor iğdebeli.
Türkiye genelini hedefliyor
Ürünler 2012 yılının son çeyreğinde piyasaya sürülmüş. Gürbüz iğdebeli, “2013 yılında belirlenen pilot illerde mağazalaşıp ürünlerin Türkiye genelinde dağıtımını yapmak ve yaygınlaşıp ciromuzu arttırmak için aralıksız çalışıyoruz. 2014 yılında dünya çapında farklı ülkelerle iş birliği içinde olup markamızı büyüterek ciromuzu arttırmak hedefindeyiz” diyor.
kaynak :
 
Son düzenleme:


kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Imadeskins daha sonra mı kurulmuş ki ? Yanlış hatırlamıyorsam 2011 sonlarında imadeskins ile PC'mi kaplatmıştım öncü nasıl 2012'de kurulan Bucalemun oluyor o zaman ?
 
  • Beğen
Tepkiler: TheMadness
TheMadness

TheMadness

Üye
  • Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye


imadeskins 1 numaradır.

Telefonum, XBOX'ım, bilgisayarım, PSVita'm hepsinin skinleri imadeskins'ten alınma.Destek, hız, kalite konusunda çok iyiler gerçekten.Bu haberi bir gazetede görmüştüm.Şaşırmıştım doğal olarak.Büyük ihtimalle haber adı altında para alıp reklam yapma olayıdır -.-
 
aleranol

aleranol

Üye
ne zamandır yoktun kardeşim hoşgeldin. ve ayrıca bende şaşırdım bunu görünce
 
ozakin70

ozakin70

Üye
Aslinda iyi meslek ama her fikre her yaşa her kulture her dine bi çe§idin olacak e bakiyorsun hep ayni biraz da hayalperest olunmali:thumbup::D
 
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Aslinda iyi meslek ama her fikre her yaşa her kulture her dine bi çe§idin olacak e bakiyorsun hep ayni biraz da hayalperest olunmali:thumbup::D

Genellikle kendi tasarımını oluşturma seçeneği oluyor bu tarz sitelerde.
 

Benzer Konular



Üst Alt