Akıllı telefonlarda donanımın gücünü yazılım belirliyorsa

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Akıllı telefonlarda donanımın gücünü yazılım belirliyorsa
Nokia'nın telefonlarına çok güçlü işlemci, yüksek RAM atmasına gerek kalmıyor. Özellikle desteğini keseceğini kesinleştirdiği Symbian, Meego gibi işletim sistemlerinde bu iddiam bence haklı. Mesela Android'de ve iOs'ta çok fazla uygulama var ve devamlı uygulama çıktığı için her geçen gün donanımın sınırlarına yaklaşıyorlar.

Mesela NOVA 2'den sonra NOVA 3'ün çıkması tabii ki daha yüksek sistem isteyecektir. Ancak bunun Symbian'a çıkmaması demek RAM istememek anlamına gelir ki bu durumda Nokia'nın Symbian işletim sistemli telefonlarına 512 MB RAM'den fazlasını atması gerekmez.

İş web tarayıcılarına geldiğinde biraz değişir. Ancak sırf web sayfalarını masaüstü görünümde tam performans dolaşmak ve bir sürü sekmeyi rahatça açmak için de ram eklenmesi yine mantık işi değil.

Demekki Nokia'nın telefonlarını güçlendirmesi için bir dayanağının olması gerekiyor. Bu dayanağı sağlayacak uygulamalar gelmedikçe, Nokia'nın kendini geliştirmesi pek mümkün görünmüyor.

Bilgisayarda nasıl yüksek sistem isteyen oyunlar sayesinde işlemci, ekran kartı, ram markaları kazanıyorsa aynı mantık.

• Beğen
Tepkiler: Emma-Watson ve CasuS_87

CasuS_87

CasuS_87

Üye
:hmmm

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:tşk:

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Nokia nin dayanağı fazlasıyla vardı ta ki android ve iOs gibi birbirinden mükemmel 2 işletim sistemi çıkıp bütün ilginin o işletim sistemlerine toplanana ve uygulama-oyun geliştiricilerinin onlara daha fazla destek verene kadar...

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Bu konu zaten defalarca tartışıldı bu sitenin %90'ı biliyor zaten bunları :hmmm

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Peki Neden Oyun Uygulama Desteği Verilmiyor Bunun Kesin Bir Açıklaması Yok Mu?

pRime.

pRime.

Üye

• Beğen
Tepkiler: doctorrr
doctorrr

doctorrr

Üye
gelmesin ben böyle daha marjinal oluyorum belki (h)

Türe

Türe

Üye
Haklısın furkan abi

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
sinan-19

sinan-19

Üye
Nokıa lumia serisiyle tekrar toparlayacak diye düşünüyorum türkiye de olmasa bile dünya genelinde

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Symbiana neden Android kadar oyun uygulama desteği yok diyen arkadaşlara daha önceki yorumumdan gereksiz yerleri çıkartaraktan ve eklemeler yaparaktan kopyalıyorum.....
Toplasanız şurda 10 tane Nokia Belle işletim sistemli telefon anca vardır. Android deseniz Samsung'un onlarca modeli, LG'nin onlarca modeli, Motorola'nın onlarca modeli, Sony Ericsson'un onlarca modeli tabi ki yenilerden Sony markası adında da onlarca çıkacak modeli, Huawei vb. uzaaar gider telefonlar yetmezmiş gibi tonlarca üretilen bir sürü marka ismiyle çıkan kaliteli/kalitesiz çin malı Android telefonlar ve Çin malı veya büyük firmalara ait Androidli tabletler. Firmalar da haliyle Symbianla uğraşmıyorlar aslında her oyun Symbiana geliyor 640x360 çözünürlükte ama Java tabiki Symbian'ı önemseyerekten yapılan oyunlar Hem S60v5 hem de Nokia Belle sistemler için. Aslında firmalar sallıyor Nokia'yı ancak 10 telefon için de yüksek grafikli oyun yapmakla uğraşmıyorlar hele ki birinci nesillerin artık sistemleri yetmediği düşünüldüğünde geriye kalan yalnızca 4 adet symbianlı telefon var malesef yeterli değil bada sistemi de bu yüzden es geçiliyor ya zaten toplasanız 5-6 tane HD oyun çalıştırabilecek telefon var iken uğraşmazlar. Samsung'un Bada için Nokia'nın da Symbian için para yedirmesi şart firmalara Apple tek modele nasıl çıkarttırıyor ama ? Apple'dan nefret ederim hiç sevmem. Ama yaptıklarını takdir ederim, adamlar ne pahasına olursa olsun tek bir telefon için neler yaptırıyorlardı. Şimdi Ipad Ipod Touch falan da var ama birkaç cihaz için yüzlerce Android'den daha çok destek verdirtiyorlar helal olsun. Nokia ve Samsung örnek alıp kendi sistemlerine sahip çıkmalılar ama bu saatten sonra o iş de olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Symbiana neden Android kadar oyun uygulama desteği yok diyen arkadaşlara daha önceki yorumumdan gereksiz yerleri çıkartaraktan ve eklemeler yaparaktan kopyalıyorum.....
Toplasanız şurda 10 tane Nokia Belle işletim sistemli telefon anca vardır. Android deseniz Samsung'un onlarca modeli, LG'nin onlarca modeli, Motorola'nın onlarca modeli, Sony Ericsson'un onlarca modeli tabi ki yenilerden Sony markası adında da onlarca çıkacak modeli, Huawei vb. uzaaar gider telefonlar yetmezmiş gibi tonlarca üretilen bir sürü marka ismiyle çıkan kaliteli/kalitesiz çin malı Android telefonlar ve Çin malı veya büyük firmalara ait Androidli tabletler. Firmalar da haliyle Symbianla uğraşmıyorlar aslında her oyun Symbiana geliyor 640x360 çözünürlükte ama Java tabiki Symbian'ı önemseyerekten yapılan oyunlar Hem S60v5 hem de Nokia Belle sistemler için. Aslında firmalar sallıyor Nokia'yı ancak 10 telefon için de yüksek grafikli oyun yapmakla uğraşmıyorlar hele ki birinci nesillerin artık sistemleri yetmediği düşünüldüğünde geriye kalan yalnızca 4 adet symbianlı telefon var malesef yeterli değil bada sistemi de bu yüzden es geçiliyor ya zaten toplasanız 5-6 tane HD oyun çalıştırabilecek telefon var iken uğraşmazlar. Samsung'un Bada için Nokia'nın da Symbian için para yedirmesi şart firmalara Apple tek modele nasıl çıkarttırıyor ama ? Apple'dan nefret ederim hiç sevmem. Ama yaptıklarını takdir ederim, adamlar ne pahasına olursa olsun tek bir telefon için neler yaptırıyorlardı. Şimdi Ipad Ipod Touch falan da var ama birkaç cihaz için yüzlerce Android'den daha çok destek verdirtiyorlar helal olsun. Nokia ve Samsung örnek alıp kendi sistemlerine sahip çıkmalılar ama bu saatten sonra o iş de olmaz.
Soylediklerinde %100 haklisin fakat ufak bir ayrinti var. O da satiş fiyatlari. Bugune hep soyledigim gibi apple cihaz maliyeti olarak belki en ucuz cihazlari uretiyor ama uygulama geliştiricilere verdigi parayi zaten telefonun fiyatina ekliyor. Bu sayede daha kolay oyun uygulama yatirimi yapabiliyor. Bugun ne Nokia ne de Samsung Apple'in market icin harcadigi paralari riske edemezler cunku o parayi telefon fiyatina yansitma şanslari yok.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 737108
Symbianize

Symbianize

Üye
apple in 5 cihazi var :hmmm

• Beğen
Tepkiler: Türe
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Vay be değişik bakış açılarının gelmesi de iyi :good:

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
tamam 12 ediyor cokmu symbian a baksak n8 c6 c7 e6 e7 603 500 700 701 808 vs vs neredeyse esit
hey allahım ya nelere takılmışsınız sadece ipod touch ve iphone 2g varken de destekliyordu Apple onları ve 3gs ile birlikte ki o zaman cihaz sayısı 4-5 civarıydı gene en büyük destek Apple'daydı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt