Akıllı Telefonlar Strese Sokuyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Akıllı Telefonlar Strese Sokuyor

İngiliz uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma, iPhone, Blackberry veya benzeri Android işletim sistemli akıllı telefonları kullananların, telefonlarına gelen her mesaj ya da uyarıyı cevaplama isteği duyduklarını, bunun da stres seviyelerini yükselttiğini ortaya koydu.

Araştırma kapsamında aralarında üniversite öğrencileri ile satış alanında ve kamu sektöründe çalışanların bulunduğu 100'den fazla katılımcıya sorular yönelten uzmanlar, akıllı telefonların profesyonel hayatta kullanılmasının bireyin işiyle ilgili sorumluluklarını daha başarılı biçimde yerine getirmesini sağladığını belirledi.
Uzmanlar, cihazları kişisel amaçlı kullananların sosyal ağlardaki arkadaşlarını ve güncel haberleri takip etme takıntısı geliştirmesinin ise stresi tetiklediğini saptadı.
Araştırmacılar, bu takıntının aşırı boyutlara ulaştığı kimi durumlarda, kullanıcıların telefonlarının titreştiği ya da mesaj geldiği yanılsaması yaşadığını da kaydetti.
Araştırmacılardan psikolog Richard Balding, akıllı telefonların insanlara hayatlarının pek çok boyutunda kolaylıklar sağladığının yadsınamaz bir gerçek olduğunu belirterek, ''Ancak bu telefonları kullanma sıklığımız arttıkça onlara biraz daha bağımlı hale geliyoruz. Stresi de defetmekten ziyade davet ediyoruz'' dedi.
Balding, ''bağlantıda kalma'' tutkusunun yarattığı stres ve gerginliğin bireyin kişisel ilişkilerini olumsuz etkileyebileceğini de ifade etti.

trthaber

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic.

tempestshine

tempestshine

Üye
çok doğru her an sosyal ağlarda birşey paylaşmalıyım.paylaşmazsam stres oluyor :D

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
asphalt 6 adrenalin beni deli ediyor en iyi arabayı aldım en iyi motorları taktım 100km saniyede 2.90 yaptım hala yeniliyorum oyunun %80 inde kaldım

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Yerinde bir tespit yapılmış çok haklılar heran yeni bir şey paylaşma hepimizin gayesi olmuş sanki yarış yapıyoruz arkadaş.

SHS

SHS

Üye
Akıllı telefonum olsunda strese razıyım :D

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Tuba.Erva
fullwar

fullwar

Üye
Hep dikkat ediyorum İngliz uzman bunu dedi, Fransız bunu dedi, İsviçreli bunu buldu. Eeeeee! Türk uzman ne yaptı? Bir kerede Türk uzman bunu dedi diye haber yapılsa...

• Beğen
Navy Blue

Navy Blue

Üye
Bence çok doğru bir araştırma...
Akıllı telefonlar geliştikçe kullanımıda artıyor ve ister istemez insan kopamıyor ve strese soktuğuda oluyor :) Güncelleme beklemekte ayrı bir stres :D
5100 olsa böyle olurmuydu :D

• Beğen
fullwar

fullwar

Üye
Bence çok doğru bir araştırma...
Akıllı telefonlar geliştikçe kullanımıda artıyor ve ister istemez insan kopamıyor ve strese soktuğuda oluyor :) Güncelleme beklemekte ayrı bir stres :D
5100 olsa böyle olurmuydu :D

3310 kullanırken güncelleme gelecek deseler acaba kim anlardı olayı? :kop2:

• Beğen
spy ghost

spy ghost

Üye
bi deneme şansım olsun ama :ehe

15097

15097

Üye
bendede oluyor bu stres :)

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Hep dikkat ediyorum İngliz uzman bunu dedi, Fransız bunu dedi, İsviçreli bunu buldu. Eeeeee! Türk uzman ne yaptı? Bir kerede Türk uzman bunu dedi diye haber yapılsa...

Biz ne yaptık ki bunları yapalım icat mi buluş mu senin dediğin gibi bir araştırma mı? Sıfır elde var sifir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...