Akıllı telefon kullanıcıları için en önemli sorun batarya olmakta

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Akıllı telefon kullanıcıları için en önemli sorun batarya olmakta
Batarya, akıllı telefon kullanıcılarının en fazla şikayet ettiği bileşen olmakta….


Akıllı telefon pazarı, Apple’ın ilk iPhone modelinin pazara sunulmasının ardından büyük yol katederken, şu anda Samsung’un liderliğinde büyüyen pazarda, Apple ikinci sırada yer alıyor ve ayrıca Lenovo, Huawei,Xiaomi gibi Çinli bir çok firma da her geçen dönem daha yüksek satış rakamlarına ulaşmakta.



Akıllı telefonların donanım bileşenleri de büyük bir hızla gelişiyor. Artık sekiz çekirdekli işlemciler, 4G sistem belleği, Quad HD çözünürlükte ekranlar, 20MP civarında kameralar standart hale gelirken, bataryalar ise bu sürede beklenen gelişimi gösteremedi.

Cihazların hafif ve ince yapılma gerekliliği, kapasite olarak bataryaların çok fazla artmasına izin vermezken, şu anda amiral gemileri 3.000mAh civarında bataryalar ile gelirken, bazı Çinli firmalar 6.000mAh hatta 10.000mAh seviyesinde bataryalar içeren modeller sunmaktalar. Ancak bu cihazlar hem ağır hem de kalın olmakta.

Diğer taraftan bir süredir, bir çok firma hızlı şarj teknolojilerine yönelmiş durumda. Dakikalar içerisinde %50 seviyesine ve üstüne şarj edilebilen akıllı telefonlar pazarda ilgi görürken, ilerleyen dönemde çok daha hızlı şarj olabilen akıllı telefonlarla karşılaşabiliriz.

Şu anda akıllı telefon kullanıcıları arasında en fazla sorun bataryalar olmakta. GSMArena tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre bataryadan şikayet eden kullanıcılar %63.66 ile açık ara önde. Yazılım ile ilgili olarak kaygılar ise %16 seviyesinde ikinci sırada yer alıyor.

Akıllı telefon kullanıcıları için en önemli sorun batarya olmakta - MaxiCep
 


MaxipmaN

Üye
Bi gelistirin de model yüseltelim :ehe
 
tayren

tayren

Üye
Cihazdaki özellikler yükseldikçe batarya performansı düşer.
 
yeumyang

yeumyang

Moderator
Cihazın bütün özelikleri gelişti bir batarya yerinde sayıyor
 


Üst Alt