Akıl Oyunu..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Akıl Oyunu..
Bir yolda yürüyorsunuz, evinize gideceksiniz ama evinizin yolunu bilmiyorsunuz.. Bir süre sonra yol ikiye ayrılıyor. Her iki yolun başında da ikiz kardeşlerden biri var. Birbirinin aynı olan bu ikiz kardeşlerin bir diğerinden tek farkı, birinin sürekli ama sürekli yalan söylemesi, diğerinin sürekli doğruyu söylemesi. Siz, hangisi doğrucu hangisi yalancı kardeş bilmiyorsunuz.

Evin yolunu bulmak için bu kardeşlerden birine danışmanız gerek. Tek bir soru hakkınız var, dilediğinize sorabilirsiniz.

Öyle bir soru sormalısınız ki, evinize gitmek için hangi yoldan gitmeniz gerektiğini öğrenebilesiniz..

Ne sorardınız?

Hadi bakalım kolay gelsin...

SALVADORE

SALVADORE

Üye
evden kaçtım uzaklaşmam için bana yardım edin derim :ehe:

omayra

Üye
    Konu Sahibi
:ehe: cık.. değiilll... :) bu bir soru olmadığı gibi, hangisine sorsan ne cevap alırdın onu da değerlendirmek gerek:)

Bu arada düşüne düşüne bunu mu buldun :):ehe: :ehe:

SALVADORE

SALVADORE

Üye
cıkmı desene eve gidemiyecegim :aglaa: :aglaa: :aglaa: :ehe: :ehe: :ehe:gs unuttun

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Bunun yanıtını düşünmüş bulamamış, bunu bize soran hocamız yanıtı kendi verdiğinde de anlayamamıştık.. Kadın bir de anlatmıştı bize uzun uzun.. Aslında cevap tek bir kısa soru cümlesinden ibaret..

perfectlover

Üye
"Sen Yalancı mısın/Doğrucu musun?" diye sorarım.

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Yalancı ise, sürekli yalan söyleyerek doğrucu olduğunu söyleyecek, doğrucu ise, doğruyu söyleyerek doğrucu olduğunu söyleyecek. Her iki durumda da elinde doğruyu söylediğini iddia eden iki kardeş olacak. Başa döneceksin ve ikinci soru hakkın da olmayacak ikiz kardeşlere..

Velhasıl, sorulması gereken soru bu değil :)

perkon

perkon

Üye
Herhangi bir yoldaki ikiz kardeşin birine "Diğer kardeşine sorsam hangi yolu gösterirdi?" Her durumda GÖsterilicek yol yanlış yoldur onun için diğer yoldan giderdim :ıslık :oley

perkon

perkon

Üye
Doğru mu acaba sölermisin?

hades33333

hades33333

Üye
Herhangi bir yoldaki ikiz kardeşin birine "Diğer kardeşine sorsam hangi yolu gösterirdi?" Her durumda GÖsterilicek yol yanlış yoldur onun için diğer yoldan giderdim :ıslık :biggrin:

:spr:sprböyleydi bunun cevabı daha önceden biliyodum ama başka cevabı varsa bilemem:spr:spr

perfectlover

Üye
Cevap doğrudur.

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Herhangi bir yoldaki ikiz kardeşin birine "Diğer kardeşine sorsam hangi yolu gösterirdi?" Her durumda GÖsterilicek yol yanlış yoldur onun için diğer yoldan giderdim :ıslık :oley

Doğru cevap budur kesinlikle.. :)

perkon

perkon

Üye
:oley :yuru ya bilrim ben ama baya düşündüm bulabilmek için :ıslık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt