Akaryakıt zammına padişahlı protesto

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Akaryakıt zammına padişahlı protesto



Tophane Parkı’nda toplanan TÜDEF üyesi grup, buradan akaryakıt zamlarını protesto etmek için İnönü Caddesi’ndeki bir petrol istasyonuna kadar yürüdü. Temsili olarak “padişah” ve “sadrazam” kıyafeti giyen iki dernek üyesinin de yer aldığı eylemde, vergi indirimi konusunda hükümete yöneliktüketicinin mesajını içeren padişah fermanı okundu.
TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz, burada yaptığı basın açıklamasında, “sağır sultan”a gönderdikleri mektuba cevap alamadıklarını, ancak gerçek sultanın bu feryadı duyduğunu ifade ederek, “Padişah Kanuni Sultan Süleyman ve Sadrazamı” ile benzin istasyonunu teftişe geldiklerini söyledi.

Akaryakıt zamlarının ardından diğer zamların da sırada beklediğini anlatan Yılmaz, “Bu nedenlerle tüketici, akaryakıt zamlarına karşıdır ve haklı tepkisini devam ettirecektir. Akaryakıttan alınan vergi düzeyine bakıldığında sosyal devlet anlayışının terk edildiği görülmektedir. Akaryakıttan alınan vergi kaçakçılığı adeta özendirmektedir” diye konuştu.

10 numara yağın cezası arttı


Son yıllarda ülke çapında özellikle kamyon ve otobüs gibi araçlarda kullanımı giderek yaygınlaşarak büyük bir vergi kaybı ile çevre tahribatına sebep olan “10 numaralı yağ” kullanımına yönelik Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından sert tedbirler alındı.
Kurulun geçen hafta yaptığı toplantıda karara bağlanan kapsamlı düzenlemeye göre, akaryakıt haricinde kalan solvent, madeni ve baz yağlar, asfalt, solvent nafta gibi petrol ürünleri ile atık yağlar, atık solventler, bitkisel atık yağlar ve bunların geri kazanımı sonucu elde edilen ürünler akaryakıt olarak satışa arz edilemeyecek ve satılamayacak. Bu ürünler akaryakıt olarak bulundurulamayacak. Ayrıca satın alınamayacak ve kullanılamayacak.

740 bin lira ceza

Madeni yağ lisansı olmadan satış yapanlar hakkında kanunun ilgili maddesi uyarınca işlem yapılacak. Bu hüküm gereği yolda akaryakıt olarak yağ satanlara bu yıl için belirlenen 739.666 lira ceza uygulanacak. Madeni yağ üreticileri ve ithalatçıları piyasaya sunumunu yaptıkları madeni yağların amacı dışında kullanıldığının tespiti halinde öncelikli olarak bu durumu Kuruma bildirmekle yükümlü kılındı.

İllegal kullanıma konu olan bu yağların yaklaşık 1,5 milyar liralık bir parasal büyüklüğe sahip olduğu, bunun da 550-600 milyon liraya yakın bir vergi kaybına yol açtığı hesaplanıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
451
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
413
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
379
Haydar
HeiLmasTer®
Cevap
2
Görüntüleme
465
maxirabit
greenmile
Cevap
0
Görüntüleme
425
greenmile


Üst Alt