Ajax kupaya koşuyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
Ajax kupaya koşuyor!
[h=2]Eredivisie'de 32. haftasında deplasmanda NAC Breda'yı 2-0 yenen lider Ajax, bitime iki maç kala şampiyonluğa çok yaklaştı. Şampiyonlar Ligi'ne gitme mücadelesi veren PSV ve Feyenoord ise haftayı farklı galibiyetle kapattı.[/h],

Geçen sene olduğu gibi bu sezon da ligin sonlarına doğru liderlik koltuğuna oturan Ajax, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. NAC Breda deplasmanına üç puan parolasıyla giden Amsterdam temsilcisi zorlanmasına rağmen karşılaşmadan 2-0 galip ayrılmasını bildi. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve ilk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada Ajax'a galibiyeti getiren golleri 47. dakikada Sigthorsson ve 52. dakikada Gilissen (kendi kalesine) attı. Bu galibiyetle puanını 70'e çıkaran Ajax, ligin bitimine 2 hafta kala PSV'nin 4 puan önünde liderliğini sürdürdü. Önümüzdeki hafta ligin son sırasında bulunan Willem II'yi ağırlayacak Amsterdam ekibi galip geldiği takdirde şampiyonluğunu ilan edecek.
Uzun süre liderlik koltuğunda oturmasına rağmen son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla zirveyi Ajax'a kaptıran ve Şampiyonlar Ligi'ne gitme mücadelesi veren PSV, Groningen'i farklı mağlup etti: 5-2. Philips Stadı'nda 34 bin kişinin izlediği maça hızlı başlayan Eindhoven temsilcisi, aradığı golleri ilk yarıda buldu. Dördüncü dakikada Matavz'la 1-0 öne geçen PSV, 6. dakikada Mertens, 13 ve 45. dakikada Lens, 41. dakikada Van Bommel'in attığı gollerle soyunma odasına 5-0 önde gitti. Farkı azaltmak için ikinci yarıda daha baskılı bir oyun sergileyen Groningen, 56 ve 75. dakikalarda De Leeuw'un attığı gollerle durumu 5-2'ye getirdi ve karşılaşma bu sonuçla tamamlandı. Puanını 66'ya çıkaran PSV averajla Feyenoord'un önünde ikinciliğini korurken, 42 puanda kalan Groningen 8. sırada yer aldı.
Geçen hafta güçlü rakibi Vitesse'yi 2-0 yenerek moral bulan Feyenoord, evinde ağırladığı Heracles Almelo'ya yarım düzine gol attı. Seyircisin desteğini arkasına alarak maça başlayan Feyenoord, Pasveer'in 44. dakikada kırmızı kart görmesi üzerine 10 kişi kalan Heracles Almelo'yu, 19 ve 68. dakikada Goossens, 30 ve 45 2. dakikada Pelle, 33. dakikada Immers ve 55. dakikada Schaken'ın attığı gollerle 6-0 yendi. Evinde üst üste 7'nci galibiyetini alarak puanını 66'ya çıkaran Feyenoord 3'üncü sıradaki yerini korudu.

GOL KRALLIĞI
Eredivisie'de gol krallığı yarışında bu hafta fileleri bir kez havalandıran Vitesse'den Bony, gol sayısını 31'e çıkararak ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu 26 golle Feyenoord'dan Pelle, 24 golle Heerenveen'den Finnbogason ve 23 golle AZ Alkmaar'dan Altidore takip ediyor.

TOPLU SONUÇ
Eredivisie'nin 32. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Heerenveen-AZ Alkmaar:0-4
PSV-Groningen:5-2
ADO Den Haag-VVV-Venlo:1-1
Roda Kerkrade-RKC Waalwijk:3-1
NAC Breda-Ajax:0-2
Twente-NEC Nijmegen:5-2
Feyenoord-Heracles Almelo:6-0
PEC Zwolle-Utrecht:1-2
Vitesse-Willem II:3-1

LİGDE GELECEK HAFTA
Eredivisie'de 33. haftanın programı şöyle:

5 Mayıs Pazar:
Ajax-Willem II, ADO Den Haag-Feyenoord, PSV-NEC Nijmegen, RKC Waalwijk-Vitesse, AZ Alkmaar-PEC Zwolle, VVV-Venlo-FC Groningen, sc Heerenveen-FC Utrecht, Heracles Almelo-FC Twente, NAC Breda-Roda JC Kerkrade.
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
230
DiaBLoS
Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
434
Baydırman
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
232
DiaBLoS


Üst Alt