Ajanlara Özel Sosyal Ağ

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ajanlara Özel Sosyal Ağ


A-Space isimli yeni bir sosyal ağ geliyor. Ama bu ağ diğer sosyal ağlara hiç benzemiyor.

Genelde işyerlerinde MySpace ve Facebook gibi sitelere girmek yasak olabiliyor. Bazı Amerikan hükümet daireleri ise, yeni bir sosyal ağın kullanımını teşvik etmeye başladı. FBI, CIA ve Ulusal Güvenlik Ajansı'nın çalışanları, 16 istihbarat ajansının çalışanlarının oluşturduğu A-Space isimli yeni bir sosyal ağ sitesini kullanabilecekler.

Ulusal istihbarat servisinden Michigan Wertheimer, sitenin "ajanlar için Facebook ve YouTube" olduğunu iddia ediyor. Wertheimer'a göre site ajanların bir araya gelip A-Space'in güvenli şemsiyesi altında bilgi alışverişi yapabilmelerini amaçlıyor.
Sadece gerekli güvenlik yetkisine sahip ve veritabanına girmek için geçerli bir sebebe sahip olan kullanıcılar A-Space'e girebilecek. Hükümet yetkilileri ağın güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusunda yorum yapmadılar, fakat şüpheli durumları fark eden bir alarm mekanizmasının bulunduğunu belirttiler. MasterCard isimli bu yeni teknoloji, kullanıcının davranışlarını izliyor ve normal davranışlarından saptığında bunu yöneticilere bildiriyor.
İstihbarat servisleri arasında iletişim genelde problemli ve zor olabiliyor. A-Space'in uydu resimleri, düşman askeri hareketleri gibi verilerin transferini kolaylaştırması bekleniyor.Site birkaç aydır test ediliyor ve 22 Eylül'de resmen açılması bekleniyor.

 
xLEPRECHAUNx

xLEPRECHAUNx

Üye
hıım ilginç
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt