Aileniz Müslüman Olmasaydı Eğer!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Aileniz Müslüman Olmasaydı Eğer!!!
siz de müslüman olmayacaktınız değil mi? öyleyse bu dinden ziyade bir gelenek. bana göre hakiki müslümanlar ailesi hristiyan olmasına rağmen müslüman olan avustralyalılar, amerikalılar falandır. çünkü onlar haydi ailemden gördüm müslüman olayım bari dememişler. kolaya kaçmayıp dini öğrenip kutsal kitabı okuyup ailelerini de karşılarına alma pahasına müslüman olmuşlar. böyle insanları takdir ederim.

Tepkiler: Dede

Invoke

Üye
Bir cevap: "Değil." .

Tepkiler: Dede ve caferdondu

Haydar

Emekli Yönetici
yas kac

Tepkiler: 0MG90, Dede, yaren_dede ve 2 diğerleri
Öncelikle Allahu teala insana akıl vermiş ve iradesini hür kılmıştır. İnsan, irade ve aklı vasıtası ile doğruya ulaşabileceği bir donanımda yaratılmıştır. Yani seni kısıtlayan bir durum söz konusu değil, araştırırsın aklın ve mantığın doğrusunda hareket edersin, bu kadar basit. Şimdi demişsin ki "bu dinden ziyade bir gelenek" evet sana aynen katılıyorum, bu bir gelenektir. Unutma ki, insanlar varlıklarını sürdürebilmek için bir topluma ve toplumunda bazı kurallara ihtiyacı var, e bu kurallarında tamamını din, beşer ve doğal yaşam oluşturduğuna göre ve geleneğin oluşumundaki başlıca referansın da din olarak kabul görmesi, seni bir nevi bu geleneğe bağımlı kılmaktadır. Zaten etrafına baktığında; kişilerin yaşayış tarzlarından ve kazandıkları tecrübelerden dolayı başlıca kaynaklarının inanç ve itikad olduğunu görürsün.

Son düzenleme:
Tepkiler: Silinen Üye 2480407, Dede ve caferdondu

KayraBey

Üye
Belli ki sen Müslüman bir aileden doğup dinini değiştirmişsin

Tepkiler: caferdondu ve yaren_dede
    Konu Sahibi
Belli ki sen Müslüman bir aileden doğup dinini değiştirmişsin
kenks az önce de söyledim ben bütün dinlerin öğretilerine inanırım islam da bunların içinde. ondan da vazgeçmiş değilim. ben ortaya karışık yaptım. hani kuruyemişçiye girersin. biraz ondan biraz bundan dersin ya hani o hesap.

Tepkiler: Dede

KayraBey

Üye
Fazla banzai zarar...

Tepkiler: 0MG90, Invoke ve caferdondu

Invoke

Üye
kenks ne la

Tepkiler: Dede ve caferdondu

Nextman

Emekli Yönetici
Din,dil,ırk gibi konular hassas konular.Bu konularda fikir görüş beyan ederken daha dikkatli olunuz.Konunun hassasiyeti açısından

Tekrar söylüyorum kuralları okuyunuz.

Tepkiler: İhtiyar007, Silinen Üye 2480407, OttomaN TigeR ve 2 diğerleri
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...