Aile ve ilişkilerde geçen sorunlar ve kavgalara asla dışardan müdahele edilmemeli.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Aile ve ilişkilerde geçen sorunlar ve kavgalara asla dışardan müdahele edilmemeli.
Bu sorunu çok yaşayan biriyim genelde ailemizde ki kavgaların başlıca sebebi dışardan dokunan eller olmuştur. Ne kadar engellemeye çalışsamda hep bir yerlerden aile ilişkilerine dokunan eller olmuştur. Özellikle büyük kavgalarda çok sıkıntılar çektiğim yılları hatırlıyorum, evden uzaklaşmam aylarca eve uğramamam bunların başlıca sebebleri ve genelde buna sebep olanlar 1. dereceden yakın akrabalardır. Engellemelerde yanlış yol seçmem beni büyük zarara uğratmıştır ve tekme tokatlı birkaç olaya neden olmuştur. Birçok evliliğin bitmesine sebep olanlar hep 1. derecede olan akrabalardır sürekli sizin içinize girip kavgada ya bir tarafı savunur ya da kimin hatalı olduğunu bulmaya çalışıp diğeri üstünde baskılar yaratır ve kişi bu baskıya dayanamadığı için evliliğini bitirir. Ben size ne yapıp yapmayacağınızı anlatıcam çünkü sorunları engellemeye çalışırken sorun yaratmak gibi bir takım yanlışlıklar ortaya çıkabilir.

Şimdi şuradan başlayabilirim eğer aile içinde yani kardeşler arasında olsun, baba anne arasında olsun bu tür kavgalarda asla birini yargılamaya ya da bi tarafı savunmaya kalkmayın eğer kavga sözlü ise ve ağır laflar kullanılmıyorsa bırakın hallerine illa bir taraf yanlışını anlar yada birini evden uzaklaştırın ev sakin olunca herkes düşünmeye başlar neden böyle oldu diye bu yüzden genelde taraflar hatalarını anlar ama öteki türlü olursa yani tekme tokatlı o zaman müdahele edilmesi lazım genelde evden uzaklaştırmak pek bir çözüm değil çünkü kavga sataşmaya dönüştüğü için her iki taraf birbirine hala sinirlidir, sorunun kaynağını öğrenip neyin yapılıp yapılmaması gerektiğini anlatmak her zaman işe yarar (eğer anlama kabiliyeti varsa tabi). Size ailemden örnekler gösterebilirim, genelde bizim ailde ki kavgalara nenem ve dedemler çok karışırdı babamın tarafını tuttuğu için ve anneminde hem babası hem annesi vefat ettiği için annem yalnız kalır ve haliyle daha da sinirlenirdi. Ben genelde her 2 tarafa tavır alır nenemlerle kavga ederdim çünkü huzurumun bozulması hiç hoşuma gitmezdi bu yüzden aylarca evden uzak yaşardım ne yalan söyleyeyim çok huzurluydum ama uzak kalmak üzüyordu beni kendi çapımda sorunlar yaratıp beni şiddete itiyordu belki bu yüzden bu kadar zalimleştim. Şimdi şöyle birşey var eskiden biz küçük olduğumuz için halamlar annemin üstüne çok gelirdi bu kavgalar sözlü sataşma değildi daha ileriydi dedemlerde öyle davranırdı zaten ilişkimizi kestim çünkü sırf sorun yaratıyorlar genelde dedemler amcamın tarafındadır bu yüzden bu son yıllarda babam yanlışlarını görmeye başlamıştır büyük meselelerin zaten çıkış sebebi uzanan ellerdir. Bir ailenin kendi arasında çözebilecek sorunları varken uzanan eller sizin iyiliğinizi istemeyen birer dış tehdit gibidir.

yani anlayacağınız böyle sorunlarda asla bir tarafı tutmayın, haksız olan kişiye asla sataşmayın sadece ne yapılmaması gerektiğini anlatın, eğer kavga büyükse bu çifte sorunları büyütmemeyi ve kendi yanlışlarını aramaları için düşünmesine zaman verin ve asla sorunları çözmesi için başkalarından yardım istemeyin çünkü çözülsün derken daha kötü sonuçlar doğurabilir.

ben çektim siz çekmeyin :)

• Beğen
Tepkiler: buketcik
buketcik

buketcik

Üye
kesinlikle katılıyorum.yaşanılan yaşandığı yerde kalmalı.:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt