Ahmet Özhan 'Edep Ya Hu' dedi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
"The Patriot"

"The Patriot"

Üye
Ahmet Özhan 'Edep Ya Hu' dedi
Ahmet Özhan 'Edep Ya Hu' dedi

Özhan, 14 ilahinin bulunduğu albümüne ilişkin, Sultanahmet'teki Yeşil Ev'in bahçesinde gazetecilerle bir araya geldi.
Albüme ''Edeb Ya Hu'' adını verdiklerini belirten Özhan, ''Edeb, her an farkında olmak anlamını taşır. Varlığı her an algılayan ve onunla iletişimini de ancak o şekilde kurmayı düşünebilen, ''Eşref-i mahluk'' denilen insan tipini ortaya koyar. Onun için edebi öne çıkarmaya çalıştık'' dedi.
''Ramazan İlahileri'' albümünün devamı niteliğindeki albümün ''Hac'' temalı ilahilerden oluştuğunu belirten Özhan, albümdeki ilahileri birbirinden ayırmadığını, her cümlenin lezzetinin benzersiz olduğunu kaydetti.
Özhan, albümde ''Sakın terk-i edebden, kuy-ı mahbub-ı Hüda'dır bu / Nazargah-ı ilahidir, makam-ı Mustafa'dır bu'' şeklindeki, sözleri Nabi'ye ait olan ''Edeb'' adlı ilahiye dikkati çekti.
İlk kez 1980'de Mekke ve Medine'ye gittiğini belirten Özhan, ''Tabii ilk gittiğiniz zaman şaşırıyorsunuz. Algılamak zaman alıyor. Evvela görsel olarak bir kazanım içerisinde oluyorsunuz, bellekte yer eden birtakım şeyler oluyor. Sonradan yaşadıkça, oraların özünü algıladıkça oranın kıymeti anlaşılır ve bu bir ömrü icap ettirir. Tam manasıyla en kemal vasıflarıyla algılamak kolay bir şey değil. İnsana ne kadar nasip olmuşsa, o kadar algılar oraları'' diye konuştu.
Özhan, ''eski Ramazanları özlüyor musunuz?'' sorusuna, ''Bugünküler gibi güzel ramazan görmedim. Televizyonlarda, radyolarda, meydanlarda, tüm Türkiye'de iftar çadırlarıyla... Ne zaman oldu böylesi de hangi ramazanı özleyeceğim? Bıraksınlar anneannesinin nostaljisinin peşinde koşmayı. Gününü değerlendirsin, gözlerini açsınlar'' yanıtını verdi.
AA
 
Salihyet

Salihyet

Üye
güzelde hiç bişey anlamadım :ss daha doğrusu ilgimi çekmedi..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
501
Haydar
hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
1K
hikmet366
umitgul18
Cevap
5
Görüntüleme
222K
zaza
Cevap
4
Görüntüleme
1K
zaza


Üst Alt