onur_poy
Üye
Ah şu öğrenci Evleri Yok Mu Ne Derttir Be
hayatınızın belki en güzel yılları o evlerde geçer işte o evlerde geçen diyaloglar
*.ali: olm bardak yikada kola icelim aldim gelirken
ev arkadasi: bardaklar temizken almazsin it herif yikayamam simdi kod kasiyorum
ali: olm bulasik zihin acar detarjan koklarsin hadi
ev arkadasi: sende tasarim yapican abi sen yika
ali: tasarim yaparken zihnin acik olmamasi lazim
ev arkadasi: abi yikanmaz o bardaklar icindeki karincalari birak karinca fosilleri var artik
ali: eh ben dikiyorum kolayi o zaman
*.- abi biraz televizyonun sesini kisabilir misin?
- pardon abi, simdi kisiyorum.
...
10 dakka sonra
- abi sesini kisacaktin bunun?
- kistim abi! hala mi rahatsiz ediyor?
- abi hatun konstantre olamiyor icerde, bir sure seyretmesen, cik bir sinemaya git istersen, benden!
*.(gecenin 12 bucugu)
- artik kizlardan hic hazzetmiyorum. top oldum sanirsam.
- iyi bisey olmali. en azindan hayatin yuzde elli oraninda rahatlamistir.
- ne diyorsun? ne cenabetlik ne de sabah ereksiyonu. hepsi tarihe karisti. hey gidi koca yagiz hey.
- abi sakin bana sulaniyim deme bu arada.
- sie lan.
*.-ahh beaaa cakmak odada kalmis
-hadi kap gel
-niye ben kapiyorum sen kap gel, hem sigarayi ben getirdim
-e ben de kullugu getirdim mutfaktan
-e o zaman tas makas yapalim
-uff yine mi..neyse yapalim hadi.3 deyince
*.- ss onur lan...!
- ne var olm?
- kahvalti edecez tabak falan yok hadi bi el atta su mutfagi bi temizleyelim..
- olm yika iki tabak iste ya..
- yok yok kokten cozelim bu problemi.. bak bardaklar falan "kurtar bizi babaa" diye bagiriyo.. hepsi artik canlamis, dile geliyo artik..
- ya hmmmmfffff
- kalk lan...
- taam la taaam..
*.atipik!! bir ogrenci evinde, bulasiklar yikanmadigindan birikmis ve siranın kimde olduguda tartisma konusudur:
- x: yaw ne yapacaz simdi kardesim kim yikayacak bunlari
- y: tamam kardesim yazi tura atalim
- z: yok ustad kumara girer olmaz
- x: hmm bilek guresi yapalim o zaman kaybeden yikasin
- z: yok yaaa.. ikinizde izbandut gibisiniz ben hayatta kazanamam..
- y: bilgi yarismasi yapalim herkes birbirine soru sorsun, bilemeyen yikasin
- z: yok abi adil olmaz bu herkes birbirini cok iyi taniyor, neyi bilemeyecegimiz belli zaten.
- x: tamam buldum arkadas kafayla top saydiralim, aha balkonda plastik top var az sayan yikar
- y: hmmm tamam yaw
- z: tamam valla saydiralim
top saydirilir ve z kaybeder.
*.ev sahibi: terlikle gezmeyin cocuklar evde
arda: neden tavan mi coker ?
ev sahibi: ekeke cok sakacisin sen ya gulduruyosun hep .. yok ses yapiyor terlikler ondan
arda: oha ? bizim ev 4. katta senin evin 1.katta terlik seslerini nasi duyabiliyorsun radar mi taktirdin kulaklara ?
ev sahibi: ekikeikekke valla geliyo iste giymeyin terlik ekekaikiak
arda: hali fleks yaptiralim mı evi ?
ev sahibi: (gozler acilir) ciddi mi ??
arda: bi git allahaskina gecenin bir yarisi *caat* kapi kapanir
kapi ardindan evi sahibi ekiakakieaik sesleri arasinda uzaklasir ...
*.+galicia bana kahve yapar misin?
-siktir git kendin yap!!
+tamam be, bi deneyeyim dedim..
*.h - abi bana bi bardak su getirsene...
ss - kalk al yahu babanin usagi mi var
h - ya sen daha yakinsin olm... bi kıyak yapiver
ss - olllldu
h - yandim allaaahh
ss - bi sus beeee
*.- lan olum ben sucuk dogramistim nerde onlar?
- ne sucugu? ha biz yedik onu
- lan sucuklu yumurta yapcaktim ben onlarla
- e uyuyosun olm 2 gundur
- ya sucuklari dograyinca yoruldum bi mola veriyim dediydim. hemen gelip yemisler ya.
- oha be
Öğrenci Evinin Anatomisi
Her öğrenci evinde muhakkak 'nöbetçi sistemi' uygulanır ve günün nöbetçisi, resmi köle statüsünde kullanılır. Yemek sırasında en az elli kere mutfağa gönderilir.
Evdekilerin temel gıda maddeleri yumurta ve patatestir. Bu ikisinin birleşiminden 12 çeşit yemek yapılabilir. Çay yemekten sonra değil, yemekle birlikte içilir.
Her gece kesinlikle saçma sapan bir tartışma konusu açılır. (Düşünmüyorum o halde yok muyum yani? Dünya döndüğü için mi güzel? Attan inip eşşeğe binilir mi?)
Her evin muhakkak suyu, çayı deviren bir sakarı vardır. Ha bi de işlerden kaytaran tembeli bulunmaktadır.
Yemek yapmaya karar verilir ve yemek yapmaya başlandığında eksikler ortaya çıkar, zamanla yarışarak yemek tamamlanır.
Kesinlikle ama kesinlikle temiz çatal, kaşık, tava kalmayıncaya kadar bulaşıklar yıkanmaz.
Her sabah derse geç kalınır ve öğle kalkıp okula yemek yemeğe gidilir. (Okulun yemeği ucuz olduğu için...)
Sınav dönemlerinin favori cümlesi "bu gece yatmıycam ders çalışcam"dır. Gece yatılmaz ama ders de çalışılmaz.
Evin duvarları vize-final tarihleri, ilginç sözler, nöbetçi listesi, harcama listesi gibi yazılı belgelerle süslüdür.
Öğrenci evinin, öğrenci misafirleri de eksik olmaz ve gelen misafire önce "bi kola al da içelim"diye başlanılan ısmarlatma olayına,iyice sövüşleninceye kadar devam edilir.
Ev genelde bodrum ve giriş katta olduğundan, pencereden girilebilir özelliktedir. (Her ihtimale karşı bi pencere muhakkak içeriden kilitlenmeyerek açık bırakılır.) Dış kapı ise zaten kilitlenmez.
Ev fertlerinin tamamı leyla gibidir, yani aşk trafiği yoğundur. Kimininki platoniktir, kafayı yer ve yedirtir, kimi romantik takılır, şiirler ezberlenir, kimi ise akşam ansızın nişanlı olarak eve dönebilir.
ev arkadasi: bardaklar temizken almazsin it herif yikayamam simdi kod kasiyorum
ali: olm bulasik zihin acar detarjan koklarsin hadi
ev arkadasi: sende tasarim yapican abi sen yika
ali: tasarim yaparken zihnin acik olmamasi lazim
ev arkadasi: abi yikanmaz o bardaklar icindeki karincalari birak karinca fosilleri var artik
ali: eh ben dikiyorum kolayi o zaman
*.- abi biraz televizyonun sesini kisabilir misin?
- pardon abi, simdi kisiyorum.
...
10 dakka sonra
- abi sesini kisacaktin bunun?
- kistim abi! hala mi rahatsiz ediyor?
- abi hatun konstantre olamiyor icerde, bir sure seyretmesen, cik bir sinemaya git istersen, benden!
*.(gecenin 12 bucugu)
- artik kizlardan hic hazzetmiyorum. top oldum sanirsam.
- iyi bisey olmali. en azindan hayatin yuzde elli oraninda rahatlamistir.
- ne diyorsun? ne cenabetlik ne de sabah ereksiyonu. hepsi tarihe karisti. hey gidi koca yagiz hey.
- abi sakin bana sulaniyim deme bu arada.
- sie lan.
*.-ahh beaaa cakmak odada kalmis
-hadi kap gel
-niye ben kapiyorum sen kap gel, hem sigarayi ben getirdim
-e ben de kullugu getirdim mutfaktan
-e o zaman tas makas yapalim
-uff yine mi..neyse yapalim hadi.3 deyince
*.- ss onur lan...!
- ne var olm?
- kahvalti edecez tabak falan yok hadi bi el atta su mutfagi bi temizleyelim..
- olm yika iki tabak iste ya..
- yok yok kokten cozelim bu problemi.. bak bardaklar falan "kurtar bizi babaa" diye bagiriyo.. hepsi artik canlamis, dile geliyo artik..
- ya hmmmmfffff
- kalk lan...
- taam la taaam..
*.atipik!! bir ogrenci evinde, bulasiklar yikanmadigindan birikmis ve siranın kimde olduguda tartisma konusudur:
- x: yaw ne yapacaz simdi kardesim kim yikayacak bunlari
- y: tamam kardesim yazi tura atalim
- z: yok ustad kumara girer olmaz
- x: hmm bilek guresi yapalim o zaman kaybeden yikasin
- z: yok yaaa.. ikinizde izbandut gibisiniz ben hayatta kazanamam..
- y: bilgi yarismasi yapalim herkes birbirine soru sorsun, bilemeyen yikasin
- z: yok abi adil olmaz bu herkes birbirini cok iyi taniyor, neyi bilemeyecegimiz belli zaten.
- x: tamam buldum arkadas kafayla top saydiralim, aha balkonda plastik top var az sayan yikar
- y: hmmm tamam yaw
- z: tamam valla saydiralim
top saydirilir ve z kaybeder.
*.ev sahibi: terlikle gezmeyin cocuklar evde
arda: neden tavan mi coker ?
ev sahibi: ekeke cok sakacisin sen ya gulduruyosun hep .. yok ses yapiyor terlikler ondan
arda: oha ? bizim ev 4. katta senin evin 1.katta terlik seslerini nasi duyabiliyorsun radar mi taktirdin kulaklara ?
ev sahibi: ekikeikekke valla geliyo iste giymeyin terlik ekekaikiak
arda: hali fleks yaptiralim mı evi ?
ev sahibi: (gozler acilir) ciddi mi ??
arda: bi git allahaskina gecenin bir yarisi *caat* kapi kapanir
kapi ardindan evi sahibi ekiakakieaik sesleri arasinda uzaklasir ...
*.+galicia bana kahve yapar misin?
-siktir git kendin yap!!
+tamam be, bi deneyeyim dedim..
*.h - abi bana bi bardak su getirsene...
ss - kalk al yahu babanin usagi mi var
h - ya sen daha yakinsin olm... bi kıyak yapiver
ss - olllldu
h - yandim allaaahh
ss - bi sus beeee
*.- lan olum ben sucuk dogramistim nerde onlar?
- ne sucugu? ha biz yedik onu
- lan sucuklu yumurta yapcaktim ben onlarla
- e uyuyosun olm 2 gundur
- ya sucuklari dograyinca yoruldum bi mola veriyim dediydim. hemen gelip yemisler ya.
- oha be
Öğrenci Evinin Anatomisi
Her öğrenci evinde muhakkak 'nöbetçi sistemi' uygulanır ve günün nöbetçisi, resmi köle statüsünde kullanılır. Yemek sırasında en az elli kere mutfağa gönderilir.
Evdekilerin temel gıda maddeleri yumurta ve patatestir. Bu ikisinin birleşiminden 12 çeşit yemek yapılabilir. Çay yemekten sonra değil, yemekle birlikte içilir.
Her gece kesinlikle saçma sapan bir tartışma konusu açılır. (Düşünmüyorum o halde yok muyum yani? Dünya döndüğü için mi güzel? Attan inip eşşeğe binilir mi?)
Her evin muhakkak suyu, çayı deviren bir sakarı vardır. Ha bi de işlerden kaytaran tembeli bulunmaktadır.
Yemek yapmaya karar verilir ve yemek yapmaya başlandığında eksikler ortaya çıkar, zamanla yarışarak yemek tamamlanır.
Kesinlikle ama kesinlikle temiz çatal, kaşık, tava kalmayıncaya kadar bulaşıklar yıkanmaz.
Her sabah derse geç kalınır ve öğle kalkıp okula yemek yemeğe gidilir. (Okulun yemeği ucuz olduğu için...)
Sınav dönemlerinin favori cümlesi "bu gece yatmıycam ders çalışcam"dır. Gece yatılmaz ama ders de çalışılmaz.
Evin duvarları vize-final tarihleri, ilginç sözler, nöbetçi listesi, harcama listesi gibi yazılı belgelerle süslüdür.
Öğrenci evinin, öğrenci misafirleri de eksik olmaz ve gelen misafire önce "bi kola al da içelim"diye başlanılan ısmarlatma olayına,iyice sövüşleninceye kadar devam edilir.
Ev genelde bodrum ve giriş katta olduğundan, pencereden girilebilir özelliktedir. (Her ihtimale karşı bi pencere muhakkak içeriden kilitlenmeyerek açık bırakılır.) Dış kapı ise zaten kilitlenmez.
Ev fertlerinin tamamı leyla gibidir, yani aşk trafiği yoğundur. Kimininki platoniktir, kafayı yer ve yedirtir, kimi romantik takılır, şiirler ezberlenir, kimi ise akşam ansızın nişanlı olarak eve dönebilir.