Kaldı 38 ama izne geldim 10 günlüğüne haftaya cumaya kadar evimdeyim. Özlemişim İstanbul'u...![]()
Ahmet izin niye kullandın ki .benim acemilik yaptığım yerde askerlik yapiyorsun
![]()
Alayda değilim ama ben. İlçe Jandarmadayım. Belki bilirsin Çeltikçi ufacık ilçe. =)

bize biraz askerlikten söz et
dayak var mı dayak askerde
sadece sana özel değil abi , her askere gidip gelene yada asker olana sorarımda
he birde nasıl geçiyor günler

Dayak bize olmadı ama uzun dönemleri bağırta bağırta dövdüklerine şahit oldum. Kısa dönemlere çok farklı davranıyorlar. Ben yazıcıyım ve gündüz çavuşuyum karakolun tüm evrak işleri elimden geçiyor örneğin komutan bir evrak istiyorsa benden getirir misin diyor şunu getir lan bana tarzı bir şey yok.
Günler nasıl geçiyor? Askere gideli 122 gün olmuş bilmiyorum nasıl geçti şuanda geriye bakınca 122 gün geçmiş diyorum ama nasıl geçti, ne yaptım, devlete ne yararım var bilmiyorum sadece yatıyorum kalkıyorum, işimi yapıyorum ve tekrar yatıyorum başka hiç bir aktivitem yok. Kaldı 38 gün zaten bundan sonrası da geçecektir ama biraz daha yavaş akmaya başladı zaman, günler kısaldıkca zaman da yavaşlıyor sanki...

açıkçası dayak var diyen şu forumda tek sen varsın abi onu belirteyim.
anladığım kadarıyla askerlikten bezmiş bir halin var![]()
Özgür değilsin neden bezmeyesin ki? Benim hayatımdan 160 gün, diğerinin hayatından 460 gün çalınıyor, özgürlüğü elinden alınıyor. Neyse bu konular ince konular en güzeli bunları dönünce konuşmak şuanda daha fazla konuşmayayım.![]()

açıkçası, vatan hizmeti er yada geç ödenmeli
ama bunun süresi ne olur , buna hükümetler karar veriyor.
benimde temennim askerliğin kısalması, ama günümüz şartları buna müsait değil. malum, bir yandan pkk ile mücadele ediliyor, şehitler veriliyor, şehit anaları aglıyor.
bir yandanda bedelli askerlik var, onlar gitmiyor onların yükünüde bizler çekiyoruz.
umarım ileri bir zamanda askerlik kısalır.
bencede şu anda yasal olarak askersin![]()
başka bir komutan değişiyle
"askerlik bitene kadar devletin malısın"![]()