Ağlayan Kaya

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
Ağlayan Kaya

Hiç yolunuz Manisa daki spil dağlarının kuzeybatısında ki, ağlayan kayaya düştümü bilmiyorum fakat o taraflara yolunuz düşerse ağlayan kayayı görmenizi tavsiye ederim.... Kaya deyip geçmeyin, o taş gibiı görüntüsünün altında , hassas bir kalbi ve anlatacak çok anıları olduğuna eminim... Öyle olmasa o kaskatı kayanında gözyaşı döktüğünü görenler olurmuydu hiç...
Tıpkı kaskatı görüntüsünün altında yumuşacık kalp taşıyan insanlar gibi...
Manisa daki ağlayan kayanın efsanesinde,ders alınacak, düşünülecek öyle noktalar varki , bu hikayeyi dinlerken bunlarıdüşündüm...
İşte '' Ağlayan Kaya '' efsanesi...
'' Çok eski çağlarda Manisa da Niobe adlı bir kadın yaşarmış. Niobenin tam oniki tane çocuğu varmış.. Bunlardan altısı kız,altısı erkekmiş... Niobe, bu kadar çok çocuğa sahip olduğu için kendisiyle pek gururlanırmış...
Zamanla diğer kadınları küçümsemeye, çarşıda açıkca kendini övmeye başlamış.. Hepinizden üstünüm ben diyormuş, diğer kadınlara.... Hanginizin benim kadar çok çocuğu var? Analık konusunda Leto bile aşık atamaz benimle... Leto sözünü duyan kadınlar korkuyla aman sus Niobe diyorlarmış... Leto böyle konuştuğunu bir duyarsa... Kadınlar haklıymış korkmakta, çünkü; leto bir tanrıçaymış..Üstelik eski çağda orada yaşayan insanların tapındığı tanrı ve tanrıçaların en güçlülerinden biriymiş.
Ama Niobe nin umurunda mı ? Duyarsa duysun dermiş bağıra bağıra.. Yalan mı ? Tanrıça Leto nun sadece iki çocuğu var, benimse tam on iki !!! ..... tanrıça leto o sırada Menderes ırmağının kıyısında dinlenmekteymiş... Yaramaz bir rüzgar,kıs kıs gülerek, Niobenin sözlerini tanrıçanın kulağına fısıldayıvermiş.. Öfkesinden deliye dönen Leto hemen çocuklarını yanına çağırmış... Güneş gibi parlayan yakışıklı tanrı Apollon ile güzeller güzeli tanrıça Artemis bir ışık demeti halinde annelerinin önünde durmuşlar...
leto çocuklarına olayı anlatıp onlardan Niobe yi cezalandırmamalarını istemiş... Apollon ile Artemis gümüş yaylarını kuşanıp Niobenin çocuklarının peşine düşmüşler ... Niobe nin altı kızı Artemis'in, altı oğlu Apollon' un oklarıyla can vermiş...... Bu olayı gören Niobe ise, üzüntüsünden o anda taş kesilmiş. ''
Dağın yamacında duran kadın başı, görüntüsündeki kayaya çok yakından bakıldığında gözyaşlarının aktığı görülürmüş.... Başka bir söylenti de eğer yanında oynayan çocuklar olursa gözyaşları kesilirmiş...
Hiç bir zaman sahip olduklarımızla diğer insanlara karşı böbürlenip ,karşındaki küçük görmeyeceksin.... Bir bakarsın bir gün ,tıpkı hikayedeki gibi ,herşeyini kaybedip yokolduğunu görürsün... ÇÜnkü sahip olduklarını sana veren Allahımızdır.. Vermesini bildiği gibi, almasını da bilir.... Varlardan yok eder, yoklardan var eder....

elmyra

Üye
güzel gerçekten cok dokunaklı ders alınması gerekenn bir efsane:):)

CEREN

CEREN

Üye
çok güzel bi okadar da acıklı insanın içi ürperiyor:agla

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
çok Ilginç Vay Be

Altun.

Altun.

Üye
etkileyici hikaye. manisamızdada demekki tanrılar yaşamış :D

bodrumlu_71

bodrumlu_71

Üye
etkileyici bir hikaye saol paylaştıgın için.

Yasminozz

Yasminozz

Üye
güzeldi tşk.. ;)

GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
gittim ben buraya çok güzel

delrico

delrico

Emekli Yönetici
evet ben burayı gordum süper yaawww bı gorseniz kayayı gercekten aglıyo :agla:agla:agla

POWER

POWER

Üye
gitcez inşallah ;)

Ayberk q7

Ayberk q7

Üye
bende gittim akşam olunca kaya ağlıyoooo:agla:agla:agla

leiche

leiche

Emekli Yönetici
hatayda yanan kaya war kbriti vur yansın

millet o kayanın üstünde mangal yapıyor

milagros_zuzu

milagros_zuzu

Üye
ya buna bende inanıyorum çok sevdini söylersen ona başkasından çok değer verirsen elinde gidermiş.korkuyom valla:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...