Ağız Kokusu İçin 10 Öneri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Ağız Kokusu İçin 10 Öneri
Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Erhan Sarı, 10 ayrı önlem ile ağız kokusunun giderilebileceğini belirterek, "Diş çürükleri, diş eti iltihabı giderilmeli, eskimiş protez ve köprüleri kontrol ettirin, sakız çiğneyin, tarçın kullanın, ağız kurumasını önleyin, basit şeker tüketimini azaltın, lokmaları iyi çiğneyin, diş ipi kullanın ve sigara kullanmayın" dedi.


Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Sarı, dişlerin ve diş etlerinin korunması gerektiğini, diş çürükleri, diş eti iltihaplarının ağız kokusunun önemli nedeni olduğunu ifade ederek, ağız içi herhangi bir enfeksiyonun bakteri üremesini artıracağı için daima ağız kokusuna neden olduğunu, bu nedenle diş hekimlerinin önerilerinin mutlaka dinlenmesi gerektiğini kaydetti. "Ağızda var olan protez ve köprüleri kontrol ettirin, ağız içinde var olan eskimiş köprü ve protezde zamanla gıda birikmesine yol
açacağından kötü kokulara neden olabilir" diyen Sarı, "Bu durumlarda yenilenmesi gerekenleri değiştirmeli, eksik olan dişlerin yerleri için gerekli tedavileri yaptırmalısınız. Sakız çiğnenmeli. Ağız kokusu ile savaşmanın en güçlü yoludur. İçeceklerde ve uygun yiyeceklerinizde tarçın kullanılabilir. Tarçın ağız içi bakterilerle mücadelede önemli bir silahtır. Eğer varsa tarçınlı şekersiz sakızlar da uygun bir öneri olabilir. Daha fazla su için. Özellikle yaşla artan vücut kuruması pek çok yönden dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çok su içmek onlarca diğer yararının yanında dilin kurumasını da önleyerek ağız kokusu ile mücadelede önemli bir silah olarak kullanılabilir. Asla burnunuz tıkalı uyumayın. Sinüzit gibi hava yolu rahatsızlıkları ve burun tıkanmasına neden olan diğer durumlar geceleri ağızdan nefes almamıza neden olur" dedi.

Basit şeker tüketiminin mutlaka azaltılması gerektiğini dile getiren Sarı, "Beyaz un, beyaz şeker, glukoz/fruktoz şurubu ile tatlandırılmış tüm hazır gıdalar ağız içindeki bakteriler için inanılmaz bir hazinedir. Bu tür şekerleri çok kolay kullanarak hızla çoğalırlar. Lokmalar iyi çiğnenmeli, bu sayede yiyeceklerle tükürük salgısı iyice karışır ve ağızda yemek parçası kalma olasılığı düşer. Daha çok çiğneme hareketi daha çok bakterinin yerinden koparak mideye gitmesine yardımcı olur. Diş ipi sayesinde
fırçanın çıkaramadığı yerlerdeki bakteri ve yemek artıkları sökülebilir. Özellikle diş gövdeleri arasındaki dar bölgelerde biriken yemek artıkları hızlı bakteri çoğalmasına neden olabilir" ifadelerini kullandı. Sarı, sigara içmenin ağız kuruluğuna neden olduğundan ağız kokusu oluşturduğuna da dikkat çekti.
 
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
bilgi için teşekkür ederim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
565
Haydar
Doğuş Pertez
Cevap
14
Görüntüleme
955
maynipoh
hikmet366
Cevap
2
Görüntüleme
611
hikmet366
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
527
gutihaz1


Üst Alt