Afrika'nın En Büyüğü: Zambiya!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Afrika'nın En Büyüğü: Zambiya!
Gabon'un başkenti Libreville'deki Stade de l'Amitie'de oynanan 28. Afrika Uluslar Kupası finalinde Zambiya ile Fildişi Sahilleri karşı karşıya geldi. Galatasaraylı Emmanuel Eboue, Trabzonsporlu Didier Zokora ve Ordusporlu Jean Jacques Gosso'nun da kadrosunda yer aldığı Fildişi Sahilleri, normal süresi ve uzatma dakikaları golsüz beraberlikle biten karşılaşmanın penaltı atışlarında Zambiya'ya 8-7 mağlup oldu. Trabzonsporlu Zokora ve Ordusporlu Gosso'nun ilk 11'de başladığı maçta Eboue ise yedekler arasında yer aldı.


28. Afrika Uluslar Kupası finalinde Zambiya, normal süresi ve uzatma bölümleri 0-0 eşitlikle biten karşılaşmada Fildişi Sahilleri'ni penaltı atışları sonunda 8-7 yenerek tarihinde ilk kez kupayı kazandı.




DROGBA VE GERVINHO PENALTI KAÇIRDI


Maçta Fildişi Sahilleri daha baskın bir oyun sergilerken, bu takımın yıldız futbolcusu Didier Drogba, 70. dakikada kazanılan penaltıda topu direğin üzerinden dışarı gönderdi. 120 dakikası 0-0 sona eren mücadelenin ardından geçilen seri penaltı atışlarında, Gervinho'nun kaçırdığı penaltı atışından sonra topun başına geçen Stophira Sunzu, Zambiya'ya tarihinin ilk Afrika şampiyonluğunu getiren golü attı.


KUPA 1993 YILINDA HAYATINI KAYBEDENLERE ADANDI


Bu sonuçla Zambiya, tarihinde ilk kez Afrika Uluslar Kupası'nı kazandı. Zambiya, kupayı 1993'te yaşanan uçak kazasında hayatlarını kaybeden milli takım oyuncularına adadı.


1993 OLAYI


27 Nisan 1993'te, Zambiya Milli Takımı'nı Senegal'deki Dünya Kupası eleme grubu maçına taşıyan uçak Libreville şehrinin açıklarında denize düşmüştü. Kaza sonucu 25 kişilik kafile ve 5 mürettebat yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mynet
 
  • Beğen
Tepkiler: Amaru Shady


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
helal olsun zambiya'ya favorim fildişiydi ama olsun
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
finale çıkmaları bile büyük sürprizdi, hakettiler :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
Türe

Türe

Üye
helal :alkis
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
ne diyelim helal olsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt