''Afrika'da peri masalı..''

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SucX

SucX

Üye
    Konu Sahibi
''Afrika'da peri masalı..''
Fatih Terim, Türkiye'ye umut aşılıyor.. Peri Bacaları gezisi sırasında iddialı konuşan Terim; "10 ay sonra Afrika’da bir peri masalını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi..

2010 DünyaKupası elemelerinde Estonya ile karşılaşacak A Milli Takımı moral depoluyor.

Kayseri'de kamp yapan A Milliler öğle saatlerinde Kayserispor Tesisleri'nden milli takım otobüsüyle ayrılarak peri bacalarıyla ünlü Nevşehir'in Kapodokya bölgesini gezdi. Ay yıldızlı ekip burada keyifli dakikalar geçirdi.

-SOHBET SIRASINDA İDDİALI SÖZ..-
Peri Bacaları gezisi sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, iddialı bir açıklama yaptı.

Terim basın mensuplarına “Peri bacalarına geldik, 10 ay sonra da nasipse peri masalını Afrika'da sunmayı düşünüyoruz” ifadesini kullandığı belirtildi.

Terim, Estonya maçının hazırlıklarının iyi gittiğini ifade ederek, ''Hazırlıklarımız iyi, ama bildiğiniz gibi, cumaya kadar beklememiz gereken bir takım sakatlıklarımız var. Onun dışında herhangi bir sıkıntımız yok. Arda, bacağına bir darbe yemiş. Ama bir sorun olacağını sanmıyorum'' dedi.

Terim, sakat futbolcuların oynama ihtimallerine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:
''Önümüzde birkaç tane karar vermemiz gereken konu var. Acaba sakat futbolcuları burada oynatırsak Bosna'ya tesir eder mi? Her bir maçın önemi, bir maçı kazandıktan sonra daha da artıyor. Estonya maçını kazanmazsanız Bosna maçının önemi kalmaz. O yüzden her maçın önemi bizim için aynı. Bu arada doktorlarımızla en son cuma günü konuşacağız ki, yüksek derecede risk taşıyan bir şey varsa... Ondan sonra Bosna maçı için bir 4 günümüz daha var. O süreyi uzatalım ve orada oynatmaya bakalım. Ama baktığımız zaman maalesef bazı arkadaşlarımızın tatsız gelmesi hiç aklımızda yoktu. Yani Gökhan Gönül'ün biraz ağrısı vardı. Oynaması bizim için iyi, ama bir komplikasyon söz konusu. Hamit bir devre oynamış, oynamasa daha iyiydi, ama oynamış artık. O da hızla iyileşmek istiyor, oynamak istiyor hepsi gibi... Gökhan Zan'ın 3-4 gündür bir gerilimi vardı. O gerginliği halletmeye çalışıyorlar. Mevlüt'ün, sakatlığının ciddi olduğunu gördük. Çünkü omzuna rakip düşmüş. Belki de omuz kemiği girdi çıktı diyorlar. Onun dışında herhangi bir şeyimiz yok.''

-''HER TÜRLÜ TAKIMLA CİDDİ OLMAK LAZIM''-
Bir gazetecinin, ''Bizler, Estonya'yı çantada keklik görüyoruz, ama sizi ve futbolcuları bu havada göremiyoruz'' yorumu üzerine Terim, şu karşılığı verdi:
''Değil, çünkü olmayınca olmuyor bazen. 10-15 gün önce Brezilya ile çok iyi oynadılar. Hiçbir maç, hafife alınacak maç değildir. Özellikle bu durumlarda. Açıkçası Ermenistan da öyle, Estonya da öyle. Her türlü takımla ciddi olmak lazım. Tam konsantre olmamanın veya tam yüzde 100 ciddi olmamanın ilk baştaki 2 puan kaybını yaşadık, bir daha yaşamak istemiyoruz.''

-YENİ FUTBOLCU ÇAĞRILMAYACAK-
Terim, kadrodan çıkarılan Mevlüt'ün yerine forvet alıp almayacakları yönündeki soru üzerine, Mevlüt'ün yerine Tuncay, Nihat ve Sercan gibi oyuncuların bulunduğunu, Bosna maçında da Semih'in forma giyeceğini hatırlatarak, yeni futbolcu çağırmaya gerek olmadığını kaydetti.

Kendi maçlarını kazandıktan sonra Bosna'nın puan kaybetmesini bekleyeceklerini belirten Terim, konuşmasını şöyle tamamladı:
''Biz kazandıktan sonra Bosna'nın kaybedeceğini zaten tahmin edebiliyoruz veya diliyoruz. Bir tanesi de kendi maçımız zaten. Artı İspanya ile oynayacaklar, içeride ve diğer iki maçı da dışarıda oynayacaklar. Yeter ki biz kazanalım felsefesinden gidiyoruz. Ondan sonra bakarız.
Peri bacalarına geldik, 10 ay sonra da nasipse peri masalını Afrika'da sunabilir miyiz diye burada, bu atmosferde düşünüyorum açıkçası. Sakatlıklar can sıkıyor, ama sakatlıkların muhatabı biz değiliz. Biz de olan bir sakatlık yok, ama bu kadar yüksek tempoda, yoğun maç trafiğinde sakatlıklar olacaktır. Onu da hoş karşılamak lazım. Çünkü, sonuç itibariyle insanla uğraşıyorsunuz.''

-GEZİ-
Öte yandan A Milli takım Kapadokya Peri Bacaları’nda yaklaşık 3 saatlik bir gezinti yaparken, çok keyifli dakikalar geçirdi.

Milliler ilk olarak Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Üç Güzeller mevkiindeki peri bacalarını gezdiler. Burada 10 yaşındaki İlker Çapacı isimli çocuk Teknik Direktör Fatih Terim'e nazar boncuğu hediye etti.

Milli takımın bazı oyuncuları Peri Bacaları’nı ilk kez gezerken, futbolculardan Arda Turan ve Nihat Kahveci’ye büyük ilgi gösterildi.

Göreme beldesinde bulunan Göreme Açık Hava Müzesi'nde yerli ve yabancı turistler milli takıma büyük ilgi gösterirken özellikle milli futbolcu Nihat Kahveci İspanyol turistlerin ilgi odağı oldu. Turistler Nihat'la hatıra fotoğrafı çektirebilmek için birbirleriye yarıştı.

İspanyol hayranları ile fotoğraf çektiren Nihat dışında, Türk ve yabancı turistlerin en büyük ilgisi Fatih Terim’de yoğunlaştı. Terim ve futbolcular açık hava müzesi içindeki kilise ve şapelleri de gezerek yetkililerden bilgiler aldılar. Futbolcular da bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Geziye sakatlıkları olan ve kampta tedavileri süren Hamit Altıntop, Gökhan Zan ve Gönül Gönül katılmadı. Fatih Terim öğle yemeğinin burada yenilmesinden vazgeçerek, kampta yemek yenilmesini istedi ve gezi bu şekilde sonlandırıldı.

-İSPANYA MAÇLARI-
NTV Spor'da yayınlanan Not Defteri programında Fuat Akdağ, Rıdvan Dilmen ve Mehmet Demirkol’un sorularını cevaplayan Fatih Terim'in açıklamalarından ntvspor.net'e yer alanlar ise şöyle:
Gruptaki geçen maçların değerlendirmesini yaparak konuyu açan Fatih Terim “İkinci İspanya maçı 4-5 olabilirdi ama 2-1 bitti. Oynadığımız maçların kasetlerini izliyoruz insan daha da hayıflanıyor İspanya maçı için. Kaçırdığımız pozisyonlar oluyor ama benim en çok aklımda kalan maç oradaki ve buradaki İspanya maçıdır. Grupta oynadığımız maçlarda İspanya’daki maçta 15 dakika hapis olduk. Ama İstanbul’daki maç daha farklıydı. Ben çocuklara inanıyorum bundan sonra ki maçlarda” diye konuştu.

-FATİH TEKKE-
Fatih Tekke’nin kadroya alınmaması sorularını da cevaplayan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim “Fatih Tekke ile başladım Avrupa Şampiyonasına. Fatih’e forma ve şans vermiş birisiyim. Milli takım ne zaman açıklansa Fatih’in ismi gündeme geliyor. Milli takım rahatça kritik edilebilecek bir yer. Yıldıray da bizimle olmuştur. Yarın bir gün yine çağırabiliriz. Fatih’in futbolculuğuna ve karakterine asla bir şey söylemem yarın bir gün lazım olursa yine çağırırım. Benim kimseyle problemim yok. Burada en realist cevabı Hamit verdi. Daha çok çalışmak gerekir dedi. Hamit çok sağ duyulu bir futbolcu. Birilerini almadığınız zaman durum farklı oluyor. Fatih’in beklentisine de saygı duyuyorum. Trabzonspor’dan yeri geldi 7 futbolcu aldığım oldu o zamanlar kimse çıkıp bir şey söylemiyordu. Bu sorular bitmiyor maalesef. O gelir, bu gelir, şu gelir, şu gider sonuçta bu Milli Takım” dedi.

-MOTİVASYON-
Teknik direktörün takımı motive etme olayına da değinen Terim “Teknik direktör motive ediyor o olmaz ise kazanamayız diyorlar, ama bu yolda çok emeği geçen insanlar oluyor. Sadece soyunma odasında ki futbolcuya konuşmayla olmuyor. Kendiniz önce motive olmanız gerekiyor. Bu bütünün parçası motivasyondur ama bu hepsi bir toplamın içindedir. Kazandığımız zaman hep biz. Ama kaybettiğimiz zaman teknik direktör. İnsanı idare etmek kolay değil. Bu idare işi oldukça zor. Aldığım almadığım oynattığım oynatmadığım futbolcularımın hepsi benim evladımdır. Futbolcunun işi çok zordur. Hepsinin alnındaki ter helaldir. Bu gencecik omuzlara kaybedildiği zaman destek olmak gerekir. Avrupalı gibi değil bizim çocuklarımız. Hadi yenildik yemeğe gidelimle olmuyor. Futbolcularıma saygı duyuyorum. Onları kendi evlatlarımdan ayırt etmiyorum” dedi.

-"FUTBOLCULARIM İŞİN BİLİNCİNDE"-
Futbolcularının bu döneme çok iyi hazırlandıklarını belirten Fatih Terim “Henüz toplantı yapmadım. Maçların ne getireceğinin idrakı içindeler bu yüzden mutluyum. Bosna maçını, 7 kişinin sarı kart sınırında olması, sakatlıklarda var bunları düşünüyoruz hep. Aynı anda çok şeyin kararının verilmesi ortamındayız. Ama bugün baktım ki hiç bir şey söylemeden futbolcularım bu işini bilincine varmışlar bu da beni mutlu ediyor. Biz herkesi her yerde her zaman yenecek güçteyiz. Maçlarımızın çoğunu dışarıda oynadık. Biz her yerde başa baş oynarız. Bosna maçında 3 puan gerekiyor. Yenilirsek zorlaşır ve hatta imkansızlaşır. Sakatlıklardan çektiğimizi hiç bir antrenör çekmemiştir. 10 tane sakat geldiği olmuştur zaman içinde. Şu anda sakatlığı bulunan Hamit için uğraşıyoruz ama iyiye doğru gidyor. Cuma günü karar vereceğiz Hamit’e.” diye konuştu.

-İTALYA'YA DÖNECEK Mİ?-
Yeniden kulüp antrenörlüğüne ve İtalya’ya dönüp dönmeyeceği şeklindeki sorulara ise Terim “Yaşanması gerekenler yaşanıyor hiç bir pişmanlığım yok. İyisiyle kötüsüyle yaşıyorsunuz. İtalya’ya B’ye döneceğim diye bir şey söylemedim. İtalya ile aramızda yaşanmış bir aşk var. İtalya’ya bir gün dönebilirim antrenörlük kariyerimde olabilir. Sadece Milli takım kampında olan birisi değilim. Federasyonda Türk futbolu için neler yapılabilir onların çalışmasını yapıyorum. Tabii ki kulüp trafiğini yapmayı özlüyor insan ama şu anda hiç şikayetçi değilim. Milli Takımda gençlerimiz ve Türk futbolunun geleceği için neler yapılabilir onun çalışmasını yapıyorum” diye cevap verdi.

-"RIJKAARD DOĞRU SÖYLEMİŞ AMA.."-
Galatasaray teknik direktörü Rijkaard’ın Türk futbolu için “Çok şey var ama hiçbir şey tam değil” açıklamasına da değinen Fatih Terim “Çok kısa süre içinde büyük aşamalar yapıldı 10 sene içinde. Türk futbolu çok değişken olmuştur. Belki anormal başarılar elde edilmedi ama Türk futbolu kavramı veya Avruplının algılaması var. En azından bugün bir çok takımı kendimizin üstüne koymuyoruz. Bu bir aşamadır. Bir takım eksikler var doğru söylemiş Rijkaard ama bunlar giderilmeyecek eksiklikler değil. Biz nerelerdeyiz bunu bilsek çok daha çabuk aşama yaparız. Biz çok önemli yerlerdeyiz basit yerde değiliz. En önemli şey senkronize olmaktır. Biz senkronize olamıyoruz. Her şey var ama biz bir araya gelemiyoruz. Biz paçadan çekmeleri bırakmalıyız biz birbirimize dayanak vermeye devam edelim birbirimiz için çare olalım destek olalım. Ne olduğumuzu iyi bilmeliyiz” dedi.

Fatih Terim, programın bitiminde ise “Cumartesi ve Çarşamba günü 3’er puanları alacağız futbolcularıma çok güvendim ve her güvendiğimde de beni mahçup etmediler. Bunu da başaracağız. Dualara ihtiyacımız var” diye konuştu.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Türk futbolu yoluna emin adımlarla devam ediyor, hep bir adım ileri gidiyor. Milli takımımızla da 2010'da bir derece yakalayacağız.

™мaxiмємσ!

™мaxiмємσ!

Üye
2008 de dünyayı sarsdık 2010da yıkıcazz;)

TwiNKie...

TwiNKie...

Üye
Çekirge bir sıçrar (2002), İki sıçrar (2008), 3.ye inşallah kupayla döner :)

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Gittikte gruptan çıkmak ve kupayı almak kaldı :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt