Afganistan'da NATO güçlerine 'içeriden' saldırı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Afganistan'da NATO güçlerine 'içeriden' saldırı

Afganistan’da görev yapan NATO birliklerine düzenlenen “içeriden” saldırıda bir ABD askeri ile anlaşmalı çalışan bir sivil hayatını kaybetti. Son zamanlarda artan müttefik saldırılarının sonuncusu olarak görülen bu olayla ABD’nin Afganistan’da ölen askerlerinin sayısı 2 bin oldu.





Adının açıklanmasını istemeyen ABD’li bir yetkili, ölen askerin ABD’li olduğunu doğrularken, ABD’den henüz resmi bir teyit gelmedi.
Yerel hükümet sözcüsü Şehidullah Şehid de dün Wardak eyaletindeki bir kontrol noktasında yaşanan saldırıda iki Afgan askerinin de öldüğünü söyledi.
Şehid, bir ABD-Afgan üssünün hemen yakınındaki Seyid Abad bölgesindeki kontrol noktasında görevli Afgan askerlerinden birinin silahını Amerikalılara yönelterek ateş açtığını belirterek, “Elimizdeki ilk raporlar Afgan askerleriyle Amerikan askerleri arasında bir yanlış anlaşılma olduğuna işaret ediyor” diye konuştu.
Afgan ordusu sözcüsü ise yorum yapmayı reddetti.
Afgan askerleri ve polisleri - ya da üniformalı militanlar - bu yılın başından itibaren 50’den fazla yabancı askeri öldürürken, koalisyon güçleriyle Afgan güçleri arasındaki güvenin de zedelenmesine neden oldu. Aşağı yukarı aynı sayıda Afgan polis ve askerinin de aynı saldırılarda hayatını kaybetmesi, birliklerin arasına sızmalar olduğu şüphesini destekliyor

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt