Advanced Apktool Kullanımı

Sponsorlu Bağlantılar

Ertan.D

Ertan.D

Üye
    Konu Sahibi
Advanced Apktool Kullanımı
Konuya başlamadan önce Respect60 adlı kullanıcı adının kendime ait olduğunu belirtmek istiyorum.MaxiCep forumunda 2 kez kullanıcı adımı değiştirdiğimden karmaşıklık olabilir.

Bu konuda size normal apktool programından daha basit ve kullanışlı bir programı tanıtıp nasıl kullanılacağını aktaracağım.Programımızın adı "Advanced Apktool".Xda'da bir geliştirici tarafından yapılmış bir program.Diğerine göre daha az hatayla karşılacaksınız.Ben daha hiç hata almadım.

NOT => Anlatım yapılırken sadece .apk decompile edilip tekrar compile edilecektir.Üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.Anlatım sadece programın nasıl işlediğini öğrenmeniz içindir.

GEREKLİ OLANLAR
-Advanced apktool
-Winrar

-Java SDK ve Java Eklentileri -->

İlk öncelikle programı indiriyoruz. -->

Programı indirdikten sonra sağ tıklayıp buraya çıkart diyoruz.Bundan sonraki kısımda klasör içeriklerini inceleyeceğiz.



Klasör içerisinde 5 tane dosya bulunuyor.Tek tek inceleyelim.

1-Advance Apktool.exe =>> Program arayüzüne girmenizi sağlayan dosyadır.

2-BD Freak =>> Bu dosyaya hiç dokunmayın.Bu dosyayla zaten işiniz olmayacak.

3-In =>> Değiştireceğimiz apkyı ve romun framework-res.apk ve mediatek-res.apk dosyalarını atacağımız klasör.Bazı romlarda başka apklar da olabilir.Lewa ve vibe romlarda framework klasöründe başka apklar da bulunmaktadır örneğin.

4-Out =>> Apkyı decompile ettikten sonra klasör halinde bu klasöre gelir.

5-Done => Apk ile işiniz bittikten sonra compile ettiğinizde bu klasöre toplanmış bir şekilde gelir. (.apk formatıyla)

KULLANIM

İlk olarak değiştirmek istediğimiz apknın ait olduğu romun framework klasöründen "framework-res.apk" ve "mediatek-res.apk" dosyalarını alıp In klasörü içerisine atıyoruz.(Bazı romlarda başka apklar da vardır.Eğer varsa onları da bu klasör içerisine alıyoruz.Fakat "theme" kelimesi geçen apkları almıyoruz.)



Gördüğünüz gibi ben Color OS üzerinde değişiklik yapmak istediğimden framework klasöründeki diğer apkyı da almam gerekiyor.(oppo-framework-res.apk)



Apkları In klasörü içerisine taşıdık.Şimdi de değişiklik yapmak istediğimiz apkyı alarak aynı klasöre taşıyoruz.



SystemUI.apk üzerinde değişiklik yapacağımdan dolayı "In" klasörüne taşıdım.

Şu anlık "In" klasörüyle işimiz bitti.Program arayüzüne giriş yapmamız gerekiyor.Bunun için Advance Apktool.exe'yi açıyoruz.



Program arayüzü karşımıza çıkıyor.Şu anda işlemlere geçiyoruz.

1-Framework klasöründen aldığımız apkları yüklememiz gerekiyor.Bunun için "1" tuşuna basarak enterlıyoruz.



Bize framework klasöründen aldığımız apkları gösteriyor.Hepsini tek tek yükleyeceğiz fakat ben bir tanesini göstereceğim.Diğerleri de zaten aynı şekilde olacak.

Bu ekranda framework-res.apk dosyasını yükleyelim.Bunun için "1" tuşuna basıp enterlıyoruz.Ve karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor.



Karşımıza çıkan bu ekranda bizden "y" veya "n" ye basarak onaylamamız veya reddetmemiz isteniyor.Onaylamak için "y" tuşuna basıp enterlıyoruz.



Daha sonra bir uyarı çıkıyor görüldüğü gibi ve bize framework-res.apk dosyasının yüklendiğini gösteriyor.Diğer apkları da aynı şekilde yüklüyoruz.Bu ekrandan çıkmak için herhangi bir tuşa basıyoruz.Daha sonra tekrar o 3 dosyanın olduğu ekran gelecek.Böyle durumlarda "x" tuşuna basıp enterlarsak bizi bir geriye götürür.

Şimdi apk decompile etmeye geçiyoruz.

Karşımıza çıkan bu ekranda "2" tuşuna basarak enterlıyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor.



Bu ekranda "In" klasörünün içindeki tüm apk dosyalarını görüyoruz.Bizim burada yapacağımız "SystemUI.apk" olduğundan dolayı o apk kaçıncı satırdaysa o numarayı yazıp enterlıyoruz.Burada görüldüğü gibi SystemUI.apk "4" numaraları satırda."4" tuşuna basıp enterlıyoruz ve apkyı decompile etmeye başlıyor.Yine aynı şekilde onay soruyor.Biz bunu onaylıyoruz.Daha sonra "Logları görmek istiyor musunuz ?" diye bir soru soruyor bize.Eğer hata almışsanız bakmanızda fayda var.Hata almadıysanız "n" tuşuna basıp enterlayın ve geçin.Daha sonra karşımıza bir ekran çıkıyor ve bu ekrandan sonra apk decompile edilmiş şekilde "Out" klasörü içerisinde bulunuyor.



Bu klasör içerisinde değişikliliklerimizi yaptık ve apkyı kapatmaya geldi sıra.



Bu sefer "recompile" komutunu kullanıyoruz."3" tuşuna basıp enterlayalım.



Karşımıza direk SystemUI.apk çıkıyor.Bulunduğu satırın numarasını yazarak enterlıyoruz ve apkyı kapatmaya başlıyor.
Apk kapandıktan sonra "Done" klasörü içerisine .apk uzantısıyla geliyor.

Bu adımlardan sonra yapmamız gereken tek bir şey kaldı."In" klasöründeki SystemUI.apk ile "Done" klasöründeki SystemUI.apk'ı yan yana winrarla açıyoruz.



Bu adımda "In" klasöründeki SystemUI.apk'dan "resources.arsc" dosyasını siliyoruz.Bu dosyayı "Done" klasöründekinin içinden alıp buraya atıyoruz.Atarken çıkan yerde Depola seçeneğini seçiyoruz.



Bu işlem de tamamlandıktan sonra her şey bitmiş oluyor.Bu apklardan "In" klasöründe olanı kullanıyoruz."Done" klasöründekini kullanmıyoruz.

Anlatım bitmiştir.

İyi kullanımlar...

NOT => Bu programı bana öneren ve kullanmamda yardımcı olan infinity'e teşekkürler.

NOT 2 => Anlatım tamamiyle bana aittir.Benden izinsiz bir şekilde başka yerlerde paylaşılırsa hakkımı helal etmiyorum.

NOT 3 => Bu anlatımı kendi cihazım GM Discovery olduğundan ona göre yapmış bulunmaktayım.Diğer cihazlarda da durum aşağı yukarı aynıdır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Buğra

Buğra

Admin
Eline sağlık güzel anlatım :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Ertan.D
hekartal

hekartal

Üye
Eline saglik
 
  • Beğen
Tepkiler: Respect60

EmrecanKuzu

Üye
W: Could not find sources
Hatası alıyorum yardım edecek olan yokmu ?
 

fabersa

Üye
merhaba anlatımınız çok net ancak ben biraz konulara yabancıyım, life360 uygulamasının ikonunu ve ismini değiştirmek istiyorum, bu konuda "framework-res.apk" ve "mediatek-res.apk" dosyalarını bulamadım yardımcı olmanız mümkünmüdür acaba
 

mefa4745

Üye
eline sağlık
 


Üst Alt